Leacuri pentru tratarea afecţiunilor glandei tiroide. Există câteva remedii naturiste pentru tiroidă. Fac minuni. Cu toate acestea, dacă aveţi probleme este bine să consultaţi medicul.
Vă prezentăm câteva remedii naturiste care ajută la tratarea afecţiunilor glandei tiroide.
Ceaiul de roiniţă te poate ajuta dacă ai tiroida hiperactivă. Se spune că acesta ar reduce nivelul TSH-ului din sânge. Facem precizarea că nu există încă dovezi științifice care să susțină această teorie, însă poți încerca această opțiune de tratament naturist pentru glanda tiroidă.De asemenea, ceaiul de roiniță are și efecte calmante și relaxante. Este bine să bei în fiecare zi câte o cană.
Uleiul esențial de lavandă poate fi folosit cu succes de cei care suferă de hipertiroidism. Acesta reduce simptomele anxietății şi combate insomniile. Un alt ulei esențial eficient este uleiul din lemn de santal. Folosește vasul sau difuzorul de aromaterapie seara, în dormitor, înainte de culcare, timp de 20-30 de minute.
De asemenea, dacă suferi de hipotiroidism ai face bine să eviţi consumul de legume crucifere crude. Acestea conțin o cantitate mare de goitrogeni – substanțe care împiedică absorbția iodului la nivelul glandei tiroide, deci împiedică procesul de producere a hormonilor tiroidieni. Astfel, dacă vrei să mănânci varză, varză Kale, conopidă, broccoli etc., e indicat să le gătești înainte și nu vei avea probleme, potrivit doc.ro.
Dacă ai probleme cu tiroida, consumă alge de două ori pe săptămână. Acestea sunt o sursă bogată de iod, așa că dacă ai o glandă tiroidă prea lentă, ai putea introduce în meniul tău obișnuit algele, pentru a stimula activitatea acesteia. Discută cu medicul înainte, pentru a te asigura că nu îți afectează în niciun fel tratamentul medicamentos.
Pe lângă tratamentul medicamentos și remedii naturiste pentru tiroidă este recomandat să aveţi un stil de viaţă sănătos şi activ. Sportul și odihna sunt elemente necesare pentru starea de bine a pacientului cu afecțiuni ale tiroidei.
E indicat să faci cel puțin 20-25 de minute de mișcare pe zi, indiferent că e vorba de mers pe jos în pas alert, de mersul cu bicicleta, de grădinărit sau de câteva exerciții de gimnastică efectuate în casă. Important este să cauți cât mai multe ocazii să ai activitate fizică, nu să stai așezat.
Și somnul odihnitor de 7-8 ore pe noapte este important pentru gestionarea afecțiunilor tiroidei. Pentru a dormi cât mai bine, e indicat să îți faci un orar fix de somn, ceea ce înseamnă că trebuie să te culci și să te trezești în fiecare zi la aceeași oră, chiar și în weekend.
Evită cofeina cu 5-6 ore înainte de ora de culcare. De asemenea, nu este recomandat să fumezi, să mânânci sau să bei alcool cu cel puţin două ore înainte de somn.
Poate că nu ştiai, însă stresul afectează modul în care funcționează glanda tiroidă, aşa că ai grijă.