Brânduşa nu şi-a cunoscut părinţii. A crescut într-un orfelinat, până la 18 ani, când a fost nevoită să se descurce pe cont propriu. S-a angajat la salubritate, pe un salariu extrem de mic, dar în ciuda greutăţilor, a refuzat să fure sau să înşele.
„Am adunat zăpada şi am găsit plăsuţa şi am spus “Geta, eu trebuie să mă duc la poliţie, ca să ştie, l-o fi pierdut o doamnă sau un domn, trebuie să mă duc la poliţie, ca să îi dăm înapoi doamnei telefonul„, a spus Brânduşa Oiţă.
Poliţiştii au identificat-o pe proprietara telefonului şi au chemat-o la secţie.
„Mergeam cu fetiţa de la şcoală, m-am aplecat, atunci cred că a căzut plăsuţa cu telefonul. M-au sunat de la secţia de poliţie şi mi-au comunicat că cineva mi l-a găsit. Chiar nu mă aşteptam, mă bucur, nu credeam că mai există şi oameni din aceştia, care să facă astfel de lucruri„, a spus proprietara telefonului.
În luna octombrie, Brânduşa a găsit un portofel în care se aflau 600 de lei, mai mult decât câştigă ea lunar.
„Ne bucurăm că avem astfel de cetăţeni în urba noastră şi ne dorim ca şi pe viitor să ne întâlnim cu astfel de cazuri”, a declarat Amelia Căprărin, purtător de cuvânt IPJ Dolj.
Brânduşa locuieşte împreună cu alţi tineri orfani într-un apartament închiriat de o fundaţie din Anglia. Lucrează de 7 ani la salubritate şi se întreţine singură.