Lectorul Corina Anamaria Ioan a murit la 31 de ani după o pneumonie

Corina Anamaria Ioan, în vârstă de 31 de ani, a pierdut lupta cu viaţa în urma unei pneumonii severe. Era o tânără de mare perspectivă, povestesc apropiaţii.
Alina Costache
19 mai 2015, 03:35
Lectorul Corina Anamaria Ioan a murit la 31 de ani după o pneumonie

Corina Anamaria Ioan, 31 de ani, lector universitar doctor al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, s-a stins din viaţă pe 16 mai într-un spital din Bucureşti, în urma complicaţiilor rezultate de la o pne­umonie severă. Corina Anamaria Ioan era considerată a fi una dintre cele mai stră­lucite minţi ale generaţiei ei, reuşind, la o vârstă fragedă, să fie un autor de lucrări ştiinţifice citat şi publicat în reviste cotate internaţional la cel mai înalt nivel. Aceasta era lector în cadrul Departamentului de Pre­gătire al Personalului Didactic, Colec­tivul de Economie şi Marketing, de la UTI, scrie Ziarul de Iaşi.

Corina a fost o colegă deosebită şi o prietenă minunată. Un suflet cald. Un om cu valori morale ireproşabile. Un om care a visat şi a reuşit să ajungă printre elite. A fost un privilegiu pentru noi toţi să cunoaştem un astfel de om”, a declarat conf.dr. Florin-Alexandru Luca, preşedin­te al Comisiei pentru studierea problemelor de marketing din cadrul Academiei Ro­mâne, Filiala Iaşi, care lucra zilnic alături de Corina Anamaria Ioan.

A murit la o zi după ce câştigase aurul
Acesta povesteşte că vestea cu privire la moartea Corinei Anamaria Ioan a venit surprinzător, ea pierzând lupta cu boala care o ţinea la patul spitalului de câteva săptă­mâni. Profesorul a spus că o vizitase cu o zi înainte ca aceasta să se stingă din viaţă pentru a-i înmâna medalia de aur câştigată la European Exhibition of Creativity and Innovation, pe 15 mai, la Iaşi, cu prima carte ştiinţifică scrisă din România care includea tematica de „brand personal”.

„Ultimele amintiri sunt cele în care i-am înmânat medalia şi a fost foarte bucu­roasă să câştige premiul”, a spus conf.dr. Florin-Alexandru Luca. Corina Anamaria Ioan a fost absolventă a Colegiului „Costache Negruzzi” din Iaşi, licenţiată în inginerie economică şi şef de promoţie al masterului pe care l-a urmat în Marketing Industrial la UTI. Aceasta şi-a dat doctora­tul tot în marketing, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, teza purtând titllul „Dezvoltarea brandului personal al medicilor în mediul online, prin intermediul reţelelor de socializare”. Înain­te ca aceasta să se angajeze la UTI, a fost asistent responsabil de management sistem integrat la TotalGaz Industrie, cât şi director de marketing la grupul de firme Marcel.

Lectorul a fost autor a peste 40 de cărţi şi articole publicate în reviste ştiinţifice de prestigiu din ţară şi din străinătate, citate de peste 70 de ori în literatura de specialitate. A câştigat cinci premii la saloane interna­ţionale de inventică şi creativitate dintre care două medalii de aur. Este singura candidată din ţară care a obţinut punctaj maximum la un proiect de şcoală postdoctorală, aceasta contribuind în activitatea ei profesională şi la organizarea a şapte conferinţe internaţionale. Înmormântarea va avea loc miercuri, la Ci­mitirul „Buna Vestire” din Iaşi, ora nefiind încă stabilită.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
A fost aflat unul dintre secretele Lidl. Unde se fac produsele de la brutăria Lidl și ce conțin, de fapt. Retailerul german vinde zilnic zeci de mii de asemenea produse în România
Capital.ro
Adio, maestre! S-a mai stins unul din marii noștri actori. A părăsit scena vieții după 40 de ani de aplauze
Playtech.ro
Câte contracte de muncă poți avea legal în 2025. Ce trebuie să știe orice angajat
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Familiile ofițerilor ruși din Flota Mării Negre au părăsit Crimeea, susțin partizanii ucraineni
wowbiz.ro
Mihai Bobonete, în doliu! A murit chiar în noaptea de Înviere: „Ne-a părăsit acum câteva momente”
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Românii, probleme în Schengen. Se schimbă regulile
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, a murit în timpul unei drumeții în Munții Măcinului! Totul s-a petrecut sub ochii familiei
Cancan.ro
Mai RAR așa ceva! Pe ce dată pică Paștele în 2026, de fapt
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marele actor al României s-a stins în noaptea de Înviere. Bobonete: Ce seară ți-ai ales, fix stilul tău!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Doliu în lumea teatrului românesc: Un mare actor a murit în noaptea de Înviere! Mihai Bobonete a făcut anunțul trist: „Ne-a parasit acum cateva momente”
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Armata franceză cartografiază România pe fondul tensiunilor cu Rusia! Zona sensibilă pe unde rușii ar putea invada FOTO
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Prima zi de Paște: ce s-a întâmplat cu adevărat? Între evanghelie, istorie și revelație