Legătura dintre broccoli şi buna funcţionare a ficatului

Dacă fără anumite organe se poate trăi (cum sunt apendicele sau amigdalele), fără ficat este imposibil, rolul său fiind complex și indispensabil sănătății tale.
Alina Costache
15 mart. 2018, 08:24
Legătura dintre broccoli şi buna funcţionare a ficatului

Considerat laboratorul corpului uman, ficatul are funcții care pot fi ușor date peste cap mai ales atunci când există vicii precum consumul de alcoolul sau de alimente nesănătoase. Este motiv în plus să te ocupi mai mult de buna funcționare a acestui organ și să nu scapi din vedere modalitățile prin care îl poți ajuta să elimine toxinele acumulate.

 Cu trecerea anilor, funcțiile organismului devin mai lente, mai ales dacă nu ai parte de un stil de viață activ și echilibrat.

Alimentația joacă un rol esențial

Greutatea corporală este unul dintre cei mai mari dușmani ai sănătății tale. Mai ales cea localizată la nivel abdominal. Pe lângă faptul că influențează postura și afectează starea coloanei vertebrale, intră în calcul și organele situate în cavitatea abdominală.

Nu este de mirare de ce tot mai mulți specialiști recomandă un consum sporit de legume și fructe în detrimentul cărnii și a produselor de tip patiserie ori fast food. Astfel, una dintre cele mai sănătoase legume pentru a-ți menține ficatul sănătos este broccoli, considerat ca fiind cel mai bun detoxifiant al ficatului.

Principala sa substabță activă, sulforafanul stimulează intens acțiunea acestui organ. În momentul în care alegi să consumi această legumă, enzimele se amestecă în organism și astfel rezultă sulforafanul atât de benefic corpului tău.

Cele mai bune condimente

Adaugă peste broccoli zeamă de lămâie și/sau niște usturoi pisat și ai obținut o salată excelentă. Este important ca ori de câte ori apelezi la această combinație să mesteci foarte bine, încet pentru ca astfel să se realizeze cantitatea necesară de sulforafan care va contribui la detoxifierea ficatului.

Poți să consumi broccoli și sub formă de piure sau supă cremă la care de asemenea să adaugi lămâie sau usturoi.

Cea mai bună modalitate de a găti această legumă rămâne fără doar și poate la abur, astfel te vei bucura de toți nutrimenții ei.

De asemenea poți să adaugi la această combinație și conopidă sau varză de Bruxellees, ambele accelerează activitatea benefică desfășurată de broccoli în organismul tău, și împiedică acumularea de țesut adipos la nivelul ficatului.

Evită zahărul și alcoolul!

Ficatul tău pentru a funcționa corespunzător trebuie să nu existe nici un fel de abuz alimentar și să eviți pe cât posibil atât consumul de zahăr cât și de alcool. Altfel te vei putea confrunta cu afecțiuni precum ficat gras, una dintre cele mai răspândite afecțiuni mai ales în rândul americanilor.

Evită pe cât posibil să consumi cât mai multă carne, prăjeală, patiserie sau fast food și alege să faci ori de câte ori este posibil mișcare mai ales în aer liber.

Află care sunt cele mai indicate plante pentru un ficat sănătos AICI

Spynews
Antonia și Cristian Marinescu de la Mireasa, sezonul 9, au aniversat trei luni de relație. Tânăra, mesaj emoționant pentru iubitul ei din afara competiției / FOTO
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Singurele 3 zodii care își vor schimba total viața până la finalul lunii iulie. Iese soarele și pe strada acestor nativi
Capital.ro
Este INTERZIS prin lege pentru șoferii care intră în țară. Nu poți circula dacă ai asta în mașină
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Vor fi înghețate pensiile, chiar înainte de recalculare? Ce se întâmplă cu datoria publică a României
Adevarul
Scandalul OUG 84. Guvernul face un pas înapoi în privința testelor antidrog. Reacția polițiștilor și a medicilor
Spynews
Știrile Antena Stars. Alina Eremia, incident neașteptat pe scena de la Neversea. Ce a pățit artista când se afla în fața publicului: „Simțeam adrenalina” / VIDEO
Spynews
Mira și Levi Elekes, vacanță de lux în Santorini! Cum arată locul fabulos în care s-au cazat: ”E ireal de frumos” / VIDEO
Evz.ro
Scandalul testelor antidrog. Condițiile în care șoferii pot primi permisul înapoi
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
wowbiz.ro
Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
A dat Bacalaureatul, însă moartea l-a luat la scurt timp după. Un tânăr de 18 ani a murit într-un cumplit accident în Slatina
Capital.ro
Ilegal pentru românii cu telefon mobil. Apelul care îți aduce Poliția la ușă. Amendă 4.000 de lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini fierbinți cu Aza Gabriela, iubita lui Horațiu Moldovan, în costum de baie!
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
substantial.ro
Nicki Minaj Anulează Concertul de la Festivalul SAGA cu 3 Ore Înainte de Aparența Programată
MediaFlux
BENEFICII suplimentare la pensie. Cine sunt beneficiarii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!