Legătura dintre micul dejun și slăbit. Cât trebuie să mănânci dimineața ca să scazi în greutate

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și este și ocazia de a-i da organismului un start perfect de la primele ore ale zilei. O ceaşcă de cafea tare sau de ceai vă ajută să vă treziţi instantaneu, dar efectul nu durează foarte mult.
Alina Costache
09 oct. 2022, 22:52
Legătura dintre micul dejun și slăbit. Cât trebuie să mănânci dimineața ca să scazi în greutate

Micul dejun bogat și o cină mai modestă ar putea ajuta la pierderea în greutate, pentru că, astfel, senzația de foame se va diminua, spun cercetătorii.

Oamenii de știință au contabilizat foarte strict mesele oamenilor pentru a compara impactul unui mic dejun copios sau al unei cine bogate.

O echipă de la Universitatea din Aberdeen a descoperit că oamenii ard aceleași calorii oricând ar avea cea mai importantă masă a zilei. Dar pofta de mâncare era vizibil mai mică după micul dejun copios, ceea ce ar putea susține o dietă și scăderea în greutate.

Cercetătorii au analizat îndeaproape „crononutriția” și modul în care alimentele pe care le consumăm sunt afectate de „ceasul intern” al organismului uman. Au ajuns la concluzia că seara este un moment prost pentru pentru mese bogate, pentru că ceasul intern ne spune că este timpul pentru somn.

Şapte motive să bei ceaiul de scorţişoară în fiecare dimineaţă. Se bea înainte de micul dejun

Cei 30 de voluntari care au participat la studiu au avut toate mesele pregătite timp de mai bine de două luni – micul dejun, prânzul și cina – având aproximativ 1.700 de calorii pe zi.

Au avut o lună cu mic dejun uriaș, cu aproape jumătate din caloriile zilnice, urmat de un prânz modest și o cină și mai săracă. În următoarea lună, voluntarii au avut cina bogată, iar dimineața au mâncat puțin.

Rezultatele, publicate în revista Cell Metabolism, citată de BBC, au arătat că în ambele situații s-au ars aceleași calorii, însă diferența esențială este că, în perioada cu mic dejun bogat, nivelul apetitului a fost mult mai scăzut pe timpul zilei.

Slăbeşte cu micul dejun: Alimentele care scad apetitul pentru restul zilei: Ce recomandă Mihaela Bilic

Prof. Alexandra Johnstone a spus că acest lucru este esențial de avut în vedere în viața reală. „Studiile sugerează că pentru controlul poftei de mâncare micul dejun bogat a fost soluția câștigătoare. Dacă vă puteți începe ziua cu un mic dejun bogat și sănătos, este mai probabil să vă mențineți nivelul de activitate fizică și să mențineți controlul asupra apetitului pentru restul zilei.

Mesele de dimineață din studiu au inclus smoothie-uri, iaurturi, ouă, cârnați și ciuperci, toate cu conținut ridicat de proteine ​​care îi ajută pe oameni să se simtă sătui.

Micul dejun, cea mai importantă masă. Ce trebuie să mănânci pentru a fi în formă toată ziua

Iată ce puteţi mânca dimineaţa ca „să vă meargă mintea” toată ziua:

Iaurt semi-degresat cu seminţe de in
Seminţele de in pot fi găsite în magazinele cu produse naturiste. Conţin acizi graşi esenţiali omega-3, care stimulează activitatea creierului şi ajută memoria. Şi iaurtul poate conţine „grăsimi bune” de tip omega-3 şi, în plus, este o sursă excelentă de proteine, potrivit doctorulzilei.ro.

Micul dejun care te ajută să slăbeşti. Ce aliment nu trebuie să lipsească din farfurie, ce aliment trebuie evitat
Lapte cu cereale şi fructe uscate
Cerealele integrale îmbogăţite cu fructe uscate ţin glicemia în frâu, eliberând energie treptat de-a lungul zilei. Conţin glucoză, principala „hrană” a creierului.

Omletă cu piept de pui
Puteţi face o omletă sănătoasă amestecând două ouă cu bucăţi de piept de pui sau de curcan, spanac, roşii, ardei şi condimente din belşug. „Mixul” de proteine controleză apetitul şi previne senzaţia intensă de foame.

Pâine prăjită cu unt de arahide
Două tartine cu unt de arahide sunt o alternativă mai puţin calorică la clătite, produse de pastiserie sau covrigi. Untul de arahide consumat cu moderaţie conţine grăsimi „bune” pentru organism, iar fibrele din pâinea integrală încetinesc digestia şi echilibrează nivelul glicemiei pe parcursul zilei.

Ceai sau cafea? Ce recomandă profesorul Ciurea: Este bine să se bea în general o ceaşcă încet, liniştit

Sucuri de fructe şi smoothie cu iaurt şi banane
Înlocuiţi sucurile ultrarafinate din comerţ cu sucuri de fructe cu indice glicemic mic (grepfrut, portocale, mere şi cireşe) şi amestecaţi un iaurt natural cu o banană pentru a obţine un mic-dejun energizant.

Musli preparat în casă
Dacă nu vă plac „cerealele la cutie”, iată cum vă puteţi prepara un musli sănătos: amestecaţi fructe uscate (caise, somchine, ananas, curmale, stafide etc) cu alune crude, migdale, arahide, fulgi de grâu şi ovăz, felii de măr şi bucăţi de căpşuni, după care îndulciţi amestecul cu două linguriţe de miere.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Subiecte Matematică BAC 2024. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a XII-a de la toate profilele la bacalaureat 2024. Update
Capital.ro
Asociația de proprietari are interzis. Proprietarii de apartamente pot face reclamație
Playtech.ro
ȘOC! Ce spune Emily Burghelea despre ACCIDENTUL cumplit care a DESFIGURAT-O
DailyBusiness
Vești bune pentru șoferi! Benzina și motorina, mai ieftine astăzi!
Adevarul
Cum ne dă statul român foc la valiză. Un cunoscut economist explică de ce avem o viața mai scumpă de la 1 iulie
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Rețete ideale pentru caniculă. Ușor de preparat și cu puține calorii
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
BAC 2024 | Acestea sunt subiectele de la matematică. O problemă le-a dat elevilor mari bătăi de cap
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Barem Matematică Bacalaureat 2024: Ora la care urmează să fie afișate răspunsurile corecte pe Edu.ro pentru profilul real
Capital.ro
Decizie pentru cei cu permis auto. Se plătește TAXĂ. Lege nouă în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
substantial.ro
Premierul ungar Viktor Orban efectuează prima vizită în Ucraina de la începutul războiului
MediaFlux
Mai mulți bani la RECALCULAREA PENSIEI cu aceste 3 adeverințe! Documentele trebuie DEPUSE URGENT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?