Legături primejdioase între Liviu Dragnea şi Alina Bica: Aveau telefoane dedicate pentru a vorbi între ei

Fosta şefa antimafia, Alina Bica, primea informaţii secrete din anchetele DNA. Dezvăluirea apare chiar în dosarul procurorilor Anticorupţie, care verifică acum ce detalii îi dădea Alinei Bica unul dintre colegii lor. Este vorba despre procurorul Viorel Cerbu, cel care a instrumentat şi dosarul lui Liviu Dragnea, iar la finalul anchetei a refuzat să îl trimită în judecată pe liderul PSD, informează România TV.
Filip Stan
17 iul. 2015, 16:10
Legături primejdioase între Liviu Dragnea şi Alina Bica: Aveau telefoane dedicate pentru a vorbi între ei

Relaţia apropiată dintre Liviu Dragnea şi Alina Bica a fost descoperită de procurori tot în urma interceptărilor.

Dosarul ANRP scoate la iveală încrengături periculoase între Alina Bica, Liviu Dragnea şi un fost procuror DNA. În urma acestor date, procurorii au deschis o nouă anchetă în care verifică posibile scurgeri de informaţii, dar şi posibila favorizare a infractorului, după ce procurorul Cerbu nu a mai vrut să trimită la instanţă dosarul Referendumului, spun surse judiciare.

Pe de-o parte, în dosarul retrocedărilor ilegale, Alina Bica este interceptată discutând cu Liviu Dragnea despre cum să închidă ancheta lui Ioan Niculae.

Citeşte şi Referat DNA: Liviu Dragnea şi Alina Bica ar fi încercat să-l salveze pe milionarul Ioan Niculae

În schimbul ajutorului, liderul PSD îi promite că o va susţine pentru funcţia de procuror general al României.

În afară de această înţelegere făcută între cei doi, anchetatorii verifică acum şi scurgerile de informaţii din DNA. Vizat este şi procurorul Viorel Cerbu. Deşi nu este urmărit penal în acest moment, Cerbu este suspectat că ar fi anunţat-o pe Bica dacă pe numele ei sau al lui Liviu Dragnea sunt emise mandate de interceptare.

Mai mult, Viorel Cerbu, cel care a deschis ancheta referendumului şi a început urmărirea penală pe numele fostului vicepremier, dar s-a retras din dosar chiar la final. Motivul ,spun surse judiciare: procurorul Cerbu NU a vrut să îl trimită în judecată pe Dragnea, susţinând că s-ar lovi de o achitare.

Mai mult, presa a relatat în perioada anchetei că Dragnea a fost favorizat de procurorul Cerbu şi lăsat să intre prin faţă, pentru a nu fi văzut de jurnalişti.

Pentru că procurorul apropiat de Alina Bica a refuzat să finalizeze ancheta, dosarul a fost preluat de alţi colegi de la DNA, care au obţinut condamnarea lui Dragnea în prima instanţă. Imediat după asta, Cerbu a fost luat sub aripa protectoare de Alina Bica la DIICOT şi numit şef la serviciul de combatere a traficului de droguri.

Ancheta rămasă la DNA, care îl are în centrul pe Liviu Dragnea, ar fi motivul temerii liderului PSD de un nou dosar penal, care ar putea să îl trimită în spatele gratiilor. Procurorii au sute de interceptări între Dragnea şi Alina Bica, iar surse judiciare susţin că cei doi era atât de apropiaţi încât aveau telefoane dedicate, pe care comunicau doar între ei, iar discuţiile private aveau loc la o firmă din centrul capitalei.

„Legătura dintre Dragnea Nicolae Liviu şi Bica Alina Mihaela se ţinea cu ajutorul unor telefoane dedicate numai acestor convorbiri, un telefon fiind la un om de încredere sau şofer al lui Dragnea şi celălalt la Bica. Convorbirile aveau loc numai prin sms-uri, iar la momentul în care se stabileau întâlnirile dintre cei doi, respectiv între omul de încredere al lui Dragnea şi Bica, aceasta se deplasa în zona „Rondul Francis” şi de acolo era preluată de şoferul lui Dragnea şi dusă la sediul firmei TAWIL, unde o aştepta Dragnea”, se arată în referatul DNA.

Unica reacţie a lui Liviu Dragnea, după primele dezvăluiri pe această temă, a fost că nu o cunoaste pe Alina Bica şi că nu are atribuţii în domeniul justiţiei: „Nu am discutat cu Bica, am auzit că am propus-o eu. Nu am propus, nu aveam competenţă. Unde s-o susţin pentru că propunerile le-a făcut premierul. I-am spus că orice propunerea face îl susţin”.

Întrebat dacă Alina Bica i-a cerut sprijin politic, Liviu Dragnea a negat: „Nu a venit Bica la mine să ceară sprijin politic. vreau să mă lămuresc şi eu de ce telefonul meu ar fi fost folosit să intermedieze aşa ceva”.

Cu toate acestea, pe telefoanele folosite de Bica şi Dragnea au fost emise mandate de interceptare, iar discuţiile ţinute deocamdată la secret de DNA ar putea oricând ajunge în presă.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!