Pe lângă creșteri și sumele propuse pentru anul 2022, proiectul de lege care aşteaptă promulgarea preşedintelui Klaus Iohannis mai conține prevederi referitoare la sporurile pe care le vor putea primi unii dascăli și la gradațiile de merit și de performanță ce pot fi acordate profesorilor.
Pentru angajaţii din învățământ, după creşterea cu 25% de la 1 ianuarie 2018 urmează o a doua creștere, în martie 2018, salariile profesorilor crescând cu încă 20%.
Potrivit proiectului de lege, de la 1 martie 2018, „cuantumul brut al salariilor de bază, precum şi cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor, premiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul lunar brut, de care beneficiază personalul care ocupă funcţii didactice din unităţile de învăţământ preuniversitar şi universitar de stat, se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna februarie 2018”.
Apoi, până în 2022, proiectul prevede pentru toți bugetarii creșteri graduale, în funcție de posibilitățile financiare ale fiecărui an, până când se ajunge la salariile prevăzute pentru 2022.
„În perioada 2019 – 2022 se va acorda anual o creştere a salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare, fiecare creştere reprezentând 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie, indemnizaţia de încadrare prevăzute de lege pentru anul 2022 şi cel/cea din luna decembrie 2018”, se prevede în proiectul aflat acum la promulgare.
„Salarizarea cadrelor didactice încadrate ca profesor pentru învăţământul preşcolar, respectiv profesor pentru învăţământul primar, se face la nivelul încadrării pentru un profesor cu studii superioare din învăţământul preuniversitar”, se menționează în document.
Citeşte mai mult pe Avocatnet.ro.