Semnificația ghioceilor este plină de bucurie și lumină. Sunt florile primăverii, ale soarelui și ale speranței. Cu toate acestea, există și superstiții despre ghiocei care vorbesc despre nenoroc, durere și moarte.
Se spune că sunt florile care au răsărit primele pe pământ după ce Adam și Eva au fost alungați din Rai. Un înger a transformat fulgii de zăpadă în ghiocei, în timp ce Adam și Eva coborau pe pământ, să le aline durerea.
În Marea Britanie, ghioceii sunt cunoscuți drept florile Domnului sau clopoțeii Domnului, pentru că ei au fost aduși inițial pe meleagurile Angliei de către călugării italieni care i-au plantat pe la mănăstiri. Ghioceii s-au răspândit prin cimitirele din jurul mănăstirilor și au căpătat un renume straniu, de flori care aduc ghinion.
În Anglia nu se oferă niciodată ghiocei unei persoane bolnave, de teamă să nu îi grăbească moartea. Nu se oferă și nu se aduc acasă ghiocei pe 2 februarie când este Întâmpinarea Domnului și nici pe 14 februarie de Sfântul Valentin. De asemenea nu se aduc în casă primii ghiocei înfloriți pe care îi vezi, pentru că susțin englezii că fata care aduce asta rămâne nemăritată.
CITEȘTE ȘI: Ceaiul care înfloreşte în ceaşcă face minuni pentru organism. Sănătate în cana ta! VIDEO
Această credință pare să își aibă originea într-o veche poveste conform căreia o tânără, care și-a găsit iubitul rănit de rivali, a încercat să îl vindece cu ghioceii luați de la biserică. Numai că bulbii de ghiocei fiind otrăvitori, au otrăvit sângele băiatului și l-au omorât.