Leguma care calmează arsurile solare. Întărește sistemul imunitar și stimulează creșterea părului

Leguma care calmează arsurile solare, cu multe beneficii pentru organism. Această plantă este folosită din cele mai vechi timpuri în medicina naturistă.
Alina Costache
03 iun. 2022, 22:30
Leguma care calmează arsurile solare. Întărește sistemul imunitar și stimulează creșterea părului

Leguma care calmează arsurile solare, cu multe beneficii pentru organism. Planta care este folosită în medicina naturistă din cele mai vechi timpuri este ridichea neagră.

Lidia Fecioru, despre planta -minune care îți rezolvă dereglările hormonale: „Peste o lingură de plantă punem 250 ml de apă”

Ridichea neagră este ușor de recunoscut după aspectul său și aroma puternică pe care o are datorită diferiților compuși chimici pe care această plantă îi folosește ca sistem de apărare împotriva dăunătorilor externi.
Planta care calmează arsurile solare, cu multe beneficii pentru organism. Sezonul cald începe să-și facă prezența, iar multe persoane care au pielea mai sensibilă se pot trezi cu arsuri provocate de soarele puternic. Conform ultimelor studii s-a dovedit că sucul din ridiche neagră poate calma arsurile solare, rănile ușoare și erupțiile cutanate.

De asemenea, această plantă poate întări sistemul imunitar. O imunitate activă ţine organismul departe de toxine, bacterii infecţioase, celule cancerigene şi alţi patogeni. Astfel, consumul regulat de ridiche neagră va accelera producţia de celule albe. În plus, corpul are nevoie de vitamina C şi alte minerale, precum magneziu, ridichea neagră oferind cantitatea necesară de vitamina C şi magneziu, ambele esenţiale pentru întărirea sistemului imunitar.

Limba Soacrei, planta minune pe care e musai să o ai în casă. Este recomandată chiar şi de NASA

Totodată, planta care calmează arsurile solare poate trata și tulburările digestive. Ridichea neagră stimulează activitatea bilei și ajută la eliminarea toxinelor din organism, mai ales din ficat.

Leguma care calmează arsurile solare. Stimulează creșterea părului

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, leguma care calmează arsurile solare ajută și la stimularea creșterii părului. Potrivit sfatulmedicului.ro, sucul de ridiche neagră stimulează creșterea și îngroșarea firelor capilare.

Ridichea neagră scade totodată nivelul colesterolului rău LDL din sânge, prevenind formarea plăcii de aterom la nivelul arterelor.

Ce proprietăți și efecte terapeutice are ridichea neagră
Rădăcina ei are coaja neagră și miezul alb, cu o aromă puternică, piperată, dar cu multiple beneficii pentru sănătate. Acestea sunt în compoziția ei rafanol (esența sulfurată), minerale (potasiu – în cantitate mare, iod, magneziu, sulf, calciu, fosfor, fier, clor, zinc, siliciu), vitamine (A, B1, B2, B3, C, P), fibre, ulei volatil, acid folic, pectină.

Toate substanțele active, oferă aceste legume puternice efecte colecistochinetice, bactericide, tonice, antiscorbutice, diuretice, antialergice, sedative, de stimulant al celulelor hepatice și renale, antiseptice, de diminuare a calculilor, de tonifiere a stomacului, de purificare a sângelui, de curățare a mucoaselor, detoxifiere și de vindecare a afecțiunilor căilor respiratorii. Totodată, rădăcina are și toate proprietățile anticancerigene.

Metode de preparare:

Ridichea neagră poate fi consumată la orice masă, atât rădăcina, cât și frunzele.

– Sucul se obține cu ajutorul storcătorului, din rădăcină și este recomandat să se consume imediat ce a fost făcut. Pentru a nu fi atât de iritant, se consumă o parte de suc de ridiche cu 4-6 părți de suc de morcov (20 ml suc de ridiche+200 ml suc de morcovi).
– Salată: se curăță o rădăcină de ridiche neagră, apoi se rade și se combină, în proporții egale, cu morcov, rădăcina de pătrunjel și țelină. Apoi, se adaugă ulei de măsline, pătrunjel verde și cimbru (pentru a preveni balonarea) și sare după gust.
– Cataplasme: se dă pe răzătoare ridichea neagră, cu tot cu coajă, apoi se întinde pe o bucată de pânză, unsă în prealabil cu ulei. Apoi, se aplică pe locul afectat, se acoperă cu celofan. Se lasă să acționeze vremea de 1-4 ore.

Iată în ce afecțiuni este indicată ridichea neagră și cum se folosește:

– Afecțiuni respiratorii Răceala și gripa: studiile au demonstrat că extractul apos de ridiche neagră este deosebit de activ împotriva virușilor care produc gripa. Se recomandă un tratament de 2 săptămâni, timp în care se administrează câte 3-9 linguri de sirop de ridiche neagră, zilnic, pe stomacul gol.

– Pneumonie: se aplică cataplasme de ridiche neagră rasă pe piept.

– Astm bronhic: atunci când apar crizele, se recomandă ridiche rasă cu miere.

– Bronșite cronice sau acute: se recomandă siropul de ridiche neagră. 250 g de bulbi proaspeți de ridiche neagră se usucă, fără să i se înlăture coaja, apoi se taie rondele și se pudrează cu zahăr tos. Pe măsură ce se formează sirop, se colectează și se pune într-un recipient și se păstrează la rece, închis ermetic. Din acest sirop, se administrează câte 5 linguri pe zi, în momentele de criză.

Acest remediu are efecte antivirale și antibacteriene, ajutând la fluidificarea secrețiilor bronhice și la eliminarea lor, fiind de ajutor și în caz de tine persistentă sau seacă.

– Răgușeala: se recomandă sucul de ridichi negre amestecat în proporții egale cu miere. Copiii iau 2 linguri, de 3 ori pe zi, iar adulții iau câte 2 linguri, de 3 ori pe zi.

– Rinite: se administrează câte o lingură suc de ridiche neagră, de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale.

– Sinuzite: este indicat să se consume la orice masă această legumă (rădăcina și frunze). Extern, se pot aplica cataplasme cu ridiche rasă.

– Traheobronșite: sirop – se găurește o ridiche neagră și se umple cu zahăr. Se lasă siropul să se formeze, apoi se administrează câte 1 linguri din oră în oră.

– Tuse: se rade ridichea și se dă cu miere pentru calmarea tusei. În caz de tine convulsivă, se folosește siropul, preparat ca mai sus.

– Afecțiuni digestive

– Tulburări digestive, atonie digestivă: se recomandă sucul de ridiche neagră, câte o lingură, de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale.

– Gastrita, indigestie: se recomandă ca înainte de masă, să se bea o jumătate de pahar din amestecul de sucuri de morcov și ridiche neagră, combinate în proporție de 6:1.

– Fermentații intestinale: este indicat să se consume la orice masă această legumă (rădăcina și frunze).

– Constipație, constipație atonă: se face o cură cu salată de ridiche neagră, din care se consumă câte 1-2 porții pe zi, timp de 1 lună.

– Infecțiile cu E. Coli, Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis: se administrează câte 6 linguri pe zi de sirop și se consumă salate.

– Ulcer gastric: foarte eficient sa dovedit a fi sucul proaspăt, extras din ridichea neagră. În trei sferturi de pahar de suc de morcov se vor adăuga 4-6 linguri de suc proaspăt de ridiche neagră, amestecul consumându-se la 2 ore după ce sa mâncat. Se beau câte 2 doze, în cure de 1 lună. În caz de intoleranță, este indicat să se înceapă cu doze mici, care se crește treptat.

– Afecțiuni ale pielii

– Acneea. Extern, se unge fața cu suc de ridiche. Intern, se consumă suc din rădăcina plantei, câte 100 ml de 3 ori pe zi timp de 7 zile.

– Urticarie și eczeme: copiilor li se administrează câte 1 linguri de suc, de 3 ori pe zi, iar adulții iau câte 50 ml, de 3 ori pe zi. Extern, se unge zonele afectate cu suc și miere (combinate în părți egale).

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Animalul mai periculos ca ursul care trăiește în munții României. Stă ascuns și e greu de văzut de multe ori, dar mușcătura lui face ravagii
Capital.ro
Finalul lui Călin Georgescu: E scos din joc! Verdictul sosit duminică, 27 aprilie: Nu au nimic
Playtech.ro
Oraşul din România comparat cu Florenţa. Străinii, impresionaţi şi de preţurile mai mici de la noi
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Un român a făcut parte din echipa care a amenajat cripta Papei Francisc. Sicriul Sfântului Părinte a trecut prin mâinile sale
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Pericolul ascuns din bucătărie. Obiectul pe care îl folosim zilnic și care ne poate îmbolnăvi grav
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
„Nu te voi uita niciodată, prieten drag!” Tudor s-a stins din viață în Marea Britanie, la doar 27 de ani. Prietenii săi cer acum ajutor pentru repatriere
Cancan.ro
Vedeta TV a murit la 44 ani din cauza unei infecții severe. Medicii i-au amputat piciorul, dar a fost prea târziu
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Am pierdut cel mai mare actor. Toată lumea îl plânge: Te vom păstra în amintirea noastră
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Dispar mai multe zile libere din Codul Muncii! Nouă lege în Parlament face uitate multe mini-vacanțe
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Destinație exotică cu prețuri mici în luna mai. Poți economisi peste 50% din prețul cazării