Leguma supranumită „aurul naturii”. Ceapa este bogată în antioxidanți, vitaminele C și B6, minerale esențiale și compuși antiinflamatori. Prin coacere, devine mai ușor de digerat și mai eficientă din punct de vedere terapeutic, fără a provoca disconfortul asociat consumului de ceapă crudă, a susţinutLidia Fecioru, în cadrul rubricii „Leacul zilei” din emisiunea „Adevăruri ascunse„. Bioenergoterapeuta a adăugat că acest preparat simplu ajută la eliminarea toxinelor și la întărirea sistemului imunitar, fiind un aliat natural pentru sănătate.
Citeşte şi: Rețetă delicioasă. Coaste de porc în marinadă, o explozie de arome care se topește în gură
Principalele beneficii ale cepei coapte sunt curățarea organismului de toxine și susținerea funcției hepatice, întărirea sistemul imunitar, fiind recomandată în mod special în sezonul rece, reglarea glicemiei, fiind un aliat util pentru persoanele cu diabet, susținerea sistemul nervos, ajutând la combaterea insomniei și a stărilor de anxietate, stimularea digestiei și a secreției biliare.
Citeşte şi: Pâinea cu maia din comerț, un pericol pentru sănătate. Semnalul de alarmă tras de Dragoș Pătraru
Pentru un efect optim, Lidia Fecioru recomandă consumul acesteia dimineața, pe stomacul gol, și seara, cu aproximativ două ore înainte de culcare. Această rutină ajută nu doar la fortificarea imunității, ci și la menținerea unui nivel stabil al glicemiei, ceea ce face din ceapa coaptă un aliat de nădejde pentru persoanele care suferă de diabet.
Ceapa coaptă este şi o alternativă sănătoasă la garnituri grele, precum cartofii prăjiți. Poate fi consumată simplu, asezonată cu sare și piper, sau inclusă în salate ori alături de carne.