E vorba despre ceapa copată, care e din ce în ce mai apreciată pentru beneficiile sale uluitoare asupra sănătății. Lidia Fecioru spune că e considerată a fi un adevărat „aur al naturii”, poate regla imunitatea și glicemia, până la îmbunătățirea stării sistemului nervos.
Ceapa coaptă, spre deosebire de cea crudă, ajută organismul să se mențină și să se refacă. Efectele ei pozitive sunt amplificate datorită procesului de coacere. Poate fi integrată ușor în alimentația zilnică, spune Lidia Fecioru.
Ceapa poate fi coaptă la cuptor, iar proprietățile ei vindecătoare sunt mai puternice în acest fel, fiindcă nu își pierde nutrienții. Ceapa poate fi pregătită rapid: tăiată în jumătăți, asezonată cu sare, piper și puțin ulei, apoi lăsată la cuptor pentru 15-30 de minute.
Ceapa trebuie consumată regulat, dimineața pe stomacul gol și seara, cu două ore înainte de culcare. În acest fel îți poți întări imunitatea și regla glicemia. Acționează benefic asupra sistemului nervos și are efecte deosebite asupra somnului și reduce stresul.
„Ceapa coaptă este considerată un „aur” al naturii, având multiple proprietăți terapeutice decât cea crudă. Când o punem la cuptor și o coacem, ceapa nu se arde, ci îi cresc proprietățile vindecătoare. Merge să o punem și lângă carne. Decât să facem cartofi la cuptor, mai bine gătim 2-3 cepe. le tăiem în jumătate, le punem sare, piper și ulei, iar apoi le băgăm la cuptor. Ajută foarte mult în cazul bronșitelor și este un remediu excelent pentru sistemul nervos. E bine să o punem 15-30 de minute la cuptor. Consumată dimineața pe stomacul gol și seara, cu două ore înainte de culcare, ceapa coaptă ajută la reglarea imunității, glicemiei și îmbunătățește foarte mult sistemul nervos, mai ales somnul. În plus, fiind coaptă, ceapa nu are miros. Poți să mănânci și apoi să pleci undeva, nu miroși a ceapă”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse”.
Citește și Rețeta de sarmale a lui Sorin Bontea. Ingredientul de 2 lei care le dă un gust delicios