Există o varietate de legume care se plantează în septembrie, printre acestea ceapa, usturoiul, ridichile, prazul, salata verde, sparanghelul, hreanul, broccoli.
Ceapa şi usturoiul
Acestea sunt primele legume de pe lista unui grădinar cu experiență. Cele două legume se plantează în șanțuri, la o distanță mică de 5 centrimetri între ele, scrie agrointel.ro
Adâncimea șanțului este importantă, încât planta să fie protejată de temperaturile scăzute. Dacă aceste legume sunt plantate corespunzător, pot supraviețui și temperaturilor de -20 de grade.
Ridichea
Această legumă trebuie plantată în soluri aerate și bogate în potasiu, dar sărace în azot.
Când vorbim de adâncime ridichea trebuie plantată la 1,5 sau 2 centimetri în sol. Aceasta nu are nevoie de alte lucrări de întreținere deoarece pot fi recoltate chiar si după o luna de la plantare. Insă pentru o dezvoltare corespunzătoare, spațierea dintre ele trebuie să fie de 4 centimetri.
Prazul
Această legumă trebuie cultivată din timp deoarece se dezvoltă foarte bine la temperaturi scăzute pe un teren cu textură medie, bine fertilizat.
Răsadurile de praz au niște condiții specifice de dezvoltare. Prin urmare, lumina trebuie să fie din abundenţă, distanța dintre plante trebuie să fie de 15 centimetri pe rând și 30 de centimetri între rânduri la cea mai adâncă adâncime.
Salata și sparanghelul
Salata verde are nevoie de un fertilizant pe bază de fosfor, dar și de potasiu. De asemenea, solul trebuie nivelat înainte de a o cultiva.
Spre deosebire de alte legume, salata are nevoie de temperaturi scăzute pentru a germina. Prea multă căldură poate ruina recolta.
Hreanul
Hreanul este una dintre legumele care se înmulțesc foarte repede. Planta are nevoie de multă apă și un sol cald. În momentul plantării, se face o gaură destul de adâncă unde să aibă loc rădăcina.
Broccoli
Această legumă poate fi plantată chiar și în curte, într-un sol bogat în substanţe nutritve. Când temperaturile scad, este recomandat ca planta să fie acoperită.