Românii știu că legumele sunt cele mai sănătoase pentru consum, însă de cele mai multe ori dietele sunt prea greu de ținut, iar unii oameni se rezumă la a mânca o salată și un baton de cereale, crezând că așa vor scăpa de kilogramele în plus.
Totuși, nutriționiștii atrag atenția că există produse care au un conținut ridicat de carbohidrați și nu fac decât să încetinească procesul de slăbire.
Există câteva legume de care sigur nu ai fi crezut că sunt riscante pentru greutatea ta.
Legumele sunt cunoscute pentru faptul că au conținut scăzut de calorii și sunt bogate în nutrienți, însă specialiștii trag un semnal de alarmă asupra faptului că există legume cu un conținut mare de calorii, iar consumul lor devine un obstacol în lupta cu kilogramele în plus.
Există multe legume care au un conținut scăzut de calorii și sunt bogate în fibre, vitamine și minerale.
Dar sunt și excepții, mai exact, cartofii, mazărea, fasolea, țelina și păstârnacul, din cauza conținutului bogat de carbohidrați.
Desigur, modul de preparare este și el important pentru că poate influența aportul caloric.
Legumele prăjite sau gătite în cantități masive de ulei pot contribui la creșterea în greutate.
„Este important să avem un echilibru între diferitele tipuri de legume în dietă noastră. Legumele cu un conținut mai mare de carbohidrați, cum ar fi cartofii, mazărea sau fasolea, ar trebui consumate cu moderație, în timp ce legumele cu un conținut mai scăzut de carbohidrați, cum ar fi broccoli, spanacul sau salată verde, ar trebui să fie o bază a dietei noastre”, a spus Dr. Tania Dempsey, nutriționist, potrivit Viva.ro.
În cazul în care țineți cură de slăbire trebuie să știți care sunt legumele sățioase, bogate în fibre și nutrienți esențiali.
Câteva dintre variantele recomandate de nutriționiști sunt roșiile, castraveții, ardeii sau salată verde.
De altfel, broccoli este o sursă excelentă de fibre, vitamina C și vitamina K. Această legumă poate fi preparată la abur, fiartă sau la cuptor.
De asemenea, spanacul este o legumă cu conținut scăzut de calorii, dar bogată în fibre, vitamine și minerale.
Conopida de altfel, are un conținut caloric scăzut și poate fi folosită în diferite rețete.