Legumele care îți protejează inima și scad riscul de infarct. Adina Alberts a precizat că este important să adoptăm un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată pentru prevenirea riscului de infarct miocardic acut.
1. Avocado
„Avocado este delicios și foarte sănătos. Poate fi preparat în diverse moduri, astfel încât să fie sub formă de pastă, de supă sau adaos la salate. Avocado este foarte bogat în grăsimi bune care protejează sistemul cardiovascular și preîntâmpină apariția infarctului miocardic”, spune Adina Alberts.
2. Roșii
„Roșiile conțin acel licopen. Licopenul este cea mai bună substanță care se găsește în alimentația noastră și care previne apariția infarctului miocardic. Protejează sistemul cardiovascular. Licopenul se găsește și în ardeiul roșu, deci în toate legumele care au culoarea roșie”, a explicat medicul.
3. Broccoli
„Broccoli e o legumă care intră mai greu în alimentația noastră. Nu prea ne-am obișnuit să o consumăm, dar ar trebui să facem eforturi și să o introducem pentru că are foarte multe beneficii pentru sănătate. Unul dintre aceste beneficii este și acela de a preveni infarctul miocardic acut”, a precizat Adina Alberts.
4. Leguminoase boabe (fasole, linte, mazăre)
„Fasolea, lintea, mazărea, leguminoasele acestea boabe, care sunt extraordinar de bune. Fasolea scade tensiunea arterială. Dacă noi am ști cum să ne alimentăm corect nu am avea niciodată nevoie de medicamente. Mă refer din perspectiva cardiovasculară. Haideți să încercăm să mâncăm mai des fasole, mazăre și linte”, a spus medicul.
5. Morcovi
„Morcovii sunt legume benefice. Sunt foarte bogați în vitamine, dintre care vitamina A. Nu trebuie să exagerăm cu morcovii. Oricum consumăm destui morcovi.
Morcovul este prezent în orice fel de mâncare gătită, în 90% dintre tipurile de mâncăruri gătite reprezentând baza de la care se pleacă în procesul de gătire pentru că dă gust, are o dulceața aparte și astfel reprezintă baza de la care se pleacă atunci când ne apucăm de gătit. Morcovul are și acest beneficiu de a preveni apariția infarctului de miocard”, a adăugat Adina Alberts, într-un video pe Facebook.
Medicul Adina Alberts atrage atenţia că, în ciuda beneficiilor aduse, nu este recomandat să înlocuim tratamentul medical prescris cu aceste legume.
„Dacă avem o patologie care predispune la un astfel de incident nu trebuie să ne bazăm doar pe mâncare. Nu trebuie să lăsați baltă toate medicația și vă apucați să mâncați fasole sau broccoli. Nu asta este soluția.
Atunci când ajung la voi astfel de informații trebuie să le încercați să le integrați în viața de zi cu zi, să încercați să îmbogățiți mesele voastre cât mai des cu astfel de alimente și ușor ușor veți realiza și veți constata că aveți nevoie de cantități de medicamente din ce în ce mai reduse pentru a vă menține sănătatea și nivelele optime ale tensiunii, ale colesterolului și așa mai departe.
Faptul că există echilibru alimentar, faptul că faceți mișcare, faptul că dormiți, faptul că nu vă stresați, indiferent de vârstă, toate aceste lucruri trebuie să intre în igiena voastră zilnică de viață, în regimul igieno-dietetic și de mișcare.
Tot ce reușiți să echilibrați în viața voastră contează. Fiecare pas pe care îl faceți în direcția asta contează într-un singur fel și anume să vă menține sănătatea. Numai de voi depinde. Nimeni nu poate să facă nimic pentru voi în acest sens, ci doar voi pentru voi înșivă”, a spus Adina Alberts.