Legumele care pot înlocui fumatul. 10 kilograme de vinete sunt echivalente unei țigări

Legumele sunt cunoscute ca adevărate izvoare de sănătate, însă un fapt mai puțin cunoscut este că și aceste alimente conțin cantități de nicotină.
Ruxandra Rădulescu
29 sept. 2021, 20:54
Legumele care pot înlocui fumatul. 10 kilograme de vinete sunt echivalente unei țigări

Legumele sunt printre alimentele cele mai recomandate de către medicii din toată lumea pentru o sănătate de fier, totuși unele dntre acestea conțin cantități de nicotină, fapt care nu le face mai puțin benefice pentru organismul uman.

Cercetătorii au descoperit prin intermediul mai multor studii că nicotina este prezentă în multe alimente.

Unul dintre studii a fost condus în orașul Ann Arbor din Michigan, iar cercetătorii au descoperit că alimente precum cartofii, roșiile și vinete și toate plantele din familia Solanaceae – s-au dovedit a conține cantități de nicotină.

Potrivit unui studiu anterior detaliat în proiectul din 1993, 10 grame de vinete conțin 1 microgram de nicotină – aproximativ aceeași cantitate pe care inhalăm din trei ore de expunere indirectă la fumul de țigară.

Țigările conțin de obicei 1 miligram de nicotină, ceea ce înseamnă că o persoană ar trebui să mănânce 10 kilograme sau 22,05 kilograme, pentru a ajunge la aceași cantitate.

Conopida

Studiul din 1993 a constatat 3,8 ng / g de nicotină într-o conopidă, ceea ce înseamnă că o persoană ar trebui să mănânce 263,4 grame din această legumă pentru a egala efectele de a fi într-o cameră cu un fumător timp de trei ore. Cu toate acestea, un studiu anterior a constatat că această cantitate este mult mai mare – 16,8 ng / g. Acesta din urmă estimează că aceeași persoană ar trebui să mânânce 60 de conopide înainte de a experimenta efectele fumatului pasiv.

Vinetele

Poate că cele mai interesante informații, găsite într-un studiu anterior, sunt acelea conform cărora consumul de 10 grame de vinete are ca rezultat efectele fumatului pasiv. S-a descoperit că o vinetă  conține 100 ng / g de nicotină, ceea ce înseamnă că ar trebui să mâncați 20 de kilograme de vinete înainte de a experimenta efecte similare fumării unei țigări.

Cartofii

S-a descoperit că pulpa de cartofi conține mai multă nicotină decât cartoful în ansamblu. Pulpa conține 15,3 ng / g de nicotină. Într-un studiu anterior s-a descoperit că o persoană trebuie să mănânce 65,4 grame ca să ajungă la aceleași efecte ca ale fumatului pasiv. Potrivit studiului din 1993 s-a descoperit că un cartof întreg conține doar 7,1 ng / g.

Roșiile

Un studiu anterior a arătat că roșiile verzi conțin un nivel mai ridicat de nicotină, și anume 42,8 ng / g. Consumul a 23,4 grame de roșii verzi a egalat efectele fumatului pasiv. Roșiile coapte conțin 4,1 ng / g de nicotină potrivit studiului din 1993. Consumul de 244 de grame este egal cu efectele fumatului pasiv.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Daniel Tudorache, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în „Dosarul diamantelor”
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'