Ce trebuie să plantezi, de fapt, lângă castraveți. Aceste plante însoțitoare te vor ajuta să ai o recoltă bogată în fiecare an.
Castraveții sunt unele dintre legumele cele mai consumate, regăsite pe masa fiecărui român. Aceștia au nevoie de un spațiu prielnic pentru a fi cultivați și a crește așa cum trebuie. Majoritatea grădinarilor cu experiență cunsoc acest lucururi, dar trebuie să afli și tu ce trebuie să plantezi lângă castraveți pentru a avea roade până toamna târziu.
Plantele companion ale castraveților vor asigura o recoltă foarte bună. Acest gen de plantări sunt o nodalitare de a ajuta castraveții să lupte cu dăunătorii, dar și de a furniza nutrienți importanți solului în care cresc.
Citește și: Castraveţi muraţi de vară. Reţetă simplă de murături pentru consum imediat
Nu toate plantele se integrează perfect lângă castraveți, dar, cu puțină experimentare, îți poți da seama ce funcționează cel mai bine pentru regiunea și configurația grădinii tale.
Mazărea și fasolea pot fi de ajutor, datorită sistemelor lor radiculare. Acestea adaugă în sol azot, de care castraveții vor beneficia. Cartofii, radiușii și ceaiul reprezintă alegeri bune pentru plantarea în paralel cu castraveții, pentru că nu-și invadează reciproc teritoriul.
Rădăcinoasele cresc în principal sub pământ, iar castraveții trimit în jos o rădăcină pivotantă mai mare și câteva rădăcini superificiale care nu se extind foarte mult. Astfel, rădăcinile castraveților nu vor interfera cu cele ale companionilor.
Castraveții și roșiile pot fi plantate împreună, deoare au obiceiuri de creștere asemănătoare.
„Castraveții și roșiile sunt două plante viguroase într-o grădină de primăvară. Ambele sunt plante încolțite și au nevoi de bază similare. Atunci când sunt plantate împreună, este ușor să le abordăm cerințele și să le ajutăm să se dezvolte până când sunt gata să fie recoltate”, spun specialiștii, potrivit playtech.ro.
Porumbul poate acționa ca un suport pentru varietățile mai mici de castraveți pentru a crește în sus. De asemenea, castraveții se vor desfăta la umbra oferită de plantele mai înalte, iar porumbul adaugă în plus azot benefic solului. Unele dintre aceste bune companioane sunt, de asemenea, printre cele mai ușor de cultivat legume, un motiv în plus pentru a le include în planurile de cultură.
Plantele aroatice, precum oregano, descurajează insectele datorită uleurilor sale esențiale care acționează ca un repelent pentru muște și insecte.
Mărarul atrage polenizatorii benefici care ajută la polenizarea plantelor. Cuișoarele sunt o alegere excelentă de plante aromatice pentru plantarea însoțitoare a castraveților, deoarece aroma de ceapă descurajează gândacul castraveților care se va înfrupta din frunzele, florile și fructele salatei dumneavoastră de legume.