Lia Olguța Vasilescu: Cel mai important este să putem forma Guvernul chiar și într-un parteneriat cu ALDE

Vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a declarat, duminică seara, după prezentarea exit-poll-uri, că, la nivelul județului Dolj, PSD se așteapă la un scor de peste 60%, însă cel mai important este ca la nivel național să obțină un scor care să îi permită să formeze Guvernul "chiar și într-un parteneriat cu ALDE".
Filip Stan
11 dec. 2016, 20:16
Lia Olguța Vasilescu: Cel mai important este să putem forma Guvernul chiar și într-un parteneriat cu ALDE

„A fost o lună foarte grea de campanie și o zi grea astăzi, care încă nu s-a terminat pentru noi — probabil că o să se încheie undeva mâine dimineață, în jurul orei 9.00, după ce vom număra și vom avea toate procesele verbale din secțiile de vot, ca să vedem care este scorul real al PSD în județul Dolj. Noi așteptăm un scor cu 6 în față, care, oricum, va fi un scor istoric pentru PSD Dolj și, sperăm noi, chiar să fie peste USL. Mai important decât orice este să putem să avem un scor atât de bun la nivel național încât să ne permitem să formăm guvernul chiar și într-un parteneriat cu ALDE”, a spus Olguța Vasilescu.

Ea le-a mulțumit tuturor cetățenilor Doljului și locuitorilor Craiovei că au venit duminică la vot, menționând că s-au prezentat „într-un număr foarte mare”.

„Iată, suntem pe locul 3 în România ca și prezență la vot, asta înseamnă că a fost, totuși, o campanie electorală care a mobilizat suficient electorat. Mergând zilnic în județ și întâlnindu-mă cu circa 1.000 de oameni pe zi (…) am văzut cât de mare este disperarea oamenilor și câte speranțe și-au pus în noi și nu vreau să-i dezamăgim sub nicio formă. Ceea ce am promis în această campanie electorală, eu sunt unul dintre garanții că aceste lucruri se vor și întâmpla”, a mai spus Vasilescu.

La rândul său, Claudiu Manda, președintele PSD Dolj, a afirmat că reprezentanții organizației pe care o conduce sunt destul de mulțumiți de rezultatul votului.

„Am văzut rezultatele exit-poll-ului, suntem destul de mulțumiți de rezultatul votului, numai că nu contează care este acest exit-poll, ci este foarte importantă numărarea voturilor, scrierea proceselor-verbale și întocmirea listelor finale, inclusiv distribuția mandatelor”, a spus Manda.

Președintele PSD Dolj a mai afimat că speră ca PSD să obțină peste 50% din mandatele de parlamentar la nivel național.

„Avem speranța să facem poate 50% din mandate, ceea ce înseamnă că PSD poate să facă guvernul sigur. PSD+ALDE are această majoritate în Parlament și vom avea un guvern PSD plus ALDE, pentru că aceasta a fost voința românilor. Eu vreau să le mulțumesc tuturor celor care au votat astăzi, indiferent de cum au votat, să le mulțumesc în special celor care au votat PSD”, a afirmat președintele PSD Dolj.

Potrivit lui Manda, la nivelul județului Dolj, rezultatele PSD sunt mult mai bune decât cele pe țară, pentru că „așa a fost de fiecare dată”, iar organizația se luptă în continuare „să fie județul cu cel mai mare număr de voturi pentru PSD, cu cel mai mare procent și, probabil, cu cel mai mare număr de mandate pentru PSD, atât la Senat, cât și la Camera Deputaților”.

„(…) Este o victorie, nu a PSD-ului, ci mai degrabă a României și ne așteptăm la patru ani de prosperitate și de creștere economică pe care s-o simtă românii în buzunarul lor, nu doar pe cifre”, a mai declarat Manda.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Proprietarii de apartamente sunt obligați. Trebuie să plătească. Se anunță asociația de proprietari
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Cu procură sau fără? Ce obligație au șoferii la aceste vămi
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!