”Dacă era concurs de balerină, îl trecea cu brio. A făcut balet la întrebări. Nu a răspuns concret la nicio întrebare. Nu a vrut să spună dacă mai măresc salariile profesorilor cu 25% pentru profesori, de la 1 ianuarie 2020”, a declarat Lia Olguța Vasilescu la România TV.
„In programul de guvernare nu se intelege nimic. Vine Orban si zice ca toate veniturile sub 2000 lei vor fi impozitate, toate veniturile vor fi impozitate si pe care le-am scutit pe impozite, iar azi am pus transant niste intrebari doamnei sa intelegem ce se va intampla de cand va fi investit guvernul. Nu a raspuns concret, singurul lucru a zis ca anul viitor legea pensiilor e salvata. Va creste punctul de pensie. Insa nu a zis nimic de pensiile sub 2000 lei. Daca nu le scutesc de impozite, imediat ele vor scadea, am intrebat-o clar de legea salarizarii. Nu a vrut sa clarifice ce se va intampla cu veniturile, a mai fost o discutie despre pilonul 2, procentul de 3,75 care se acorda la pilonul 2 de pensii, stiti cat e pensia medie? Nu, a raspuns. E 10 euro. Cine isi inchipuie ca va castiga mult de la pensia de pe pilonul 2 se inseala”, a explicat Vasilescu.
Alţi doi miniştri propuşi de PNL la Muncă şi Dezvoltare, Violeta Alexandru şi Ion Ştefan, au primit miercuri aviz negativ în comisiile de specialitate, după ce marţi Florin Cîţu, propus ministru de Finanţe, a fost respins de comisii.
Ionuţ Stroe, ministrul propus pentru Tineret și Sport, Monica Anisie, desemnată ministru al Educaţiei, Virgil Popescu, ministrul desemnat al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Bogdan Aurescu, propus la Afaceri Externe, Cătălin Predoiu, propus pentru Ministerul Justiţiei, Lucian Bode, propus pentru funcţia de ministru al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, au primit aviz favorabil.
La fel ca ieri, premierul desemnat Ludovic Orban a fost prezent la toate audierile de miniştri, iar la finalul audierilor a anunţat că nu intenţionează să schimbe propunerile de miniştri respinşi în comisii.
Citeşte şi: Ministrul desemnat pentru Muncă: Pensiile nu sunt în pericol, dar deficitul este îngrijorător