Liberalii au validat propunerea ca Cioloş să fie candidatul pentru funcţia de premier. Cioloş: Am convingerea că putem lucra împreună

Consiliul Național al PNL a validat miercuri, cu unanimitate de voturi, decizia Biroului Politic Național prin care Dacian Cioloș este desemnat candidat din partea liberalilor pentru funcția de prim-ministru.
Filip Stan
02 nov. 2016, 16:57
Liberalii au validat propunerea ca Cioloş să fie candidatul pentru funcţia de premier. Cioloş: Am convingerea că putem lucra împreună

Consiliul Național al PNL a votat asumarea platformei „România 100” propuse de premierul Dacian Cioloș.

„Din acest moment, PNL intră în campanie cu trei elemente: candidații la nivelul fiecărui județ, platforma ‘România 100’ și propunerea de premier — Dacian Cioloș”, a declarat secretarul general al Partidului Național Liberal, Ilie Bolojan.

Votul a fost dat în prezența premierului Dacian Cioloș.

Biroul Politic Național al liberalilor a decis pe 24 octombrie ca PNL să își asume platforma „România 100” și desemnarea lui Dacian Cioloș candidat pentru funcția de prim-ministru după alegerile parlamentare din decembrie.

Premierul Dacian Cioloș a declarat că liberalii au acceptat să dea tonul schimbărilor punând în față oameni noi și aplicând criterii de integritate, argumente care îi dau convingerea că poate lucra împreună cu acest partid pentru susținerea unui proiect comun.

„Sper să putem construi în jurul acestei platforme („România 100” — n.r.) un proiect în care să propunem României un alt fel de a guverna. (…) Dumneavoastră sunteți un partid care — am observat încă din faza alegerilor locale — ați acceptat să dați tonul acestei schimbări și ați luat unele decizii care, pornind de la istoria partidului din acești ultimi ani, probabil pentru unii au fost decizii dureroase.

Aceea de a renunța la anumiți oameni care și-au dedicat viața partidului, dar care, din diferite motive, probabil și din cauza modului în care, într-o anumită perioadă, s-a înțeles să se facă politică, au adus anumite probleme care au creat această dificilă comunicare între un partid și societate. Ați hotărât să faceți acest pas, să puneți în față oameni noi, să aplicați criterii de integritate pe care să le puneți nu doar pe hârtie, ci să le aplicați în practică și în același timp să veniți și cu idei noi”, a afirmat Dacian Cioloș, la Consiliul Național al PNL, conform Agerpres.

El a precizat că acest lucru îi oferă convingerea că poate lucra împreună cu PNL.

„Eu cred că am înțeles și de-o parte și de alta faptul că foarte multă lume care a renunțat să mai aibă încredere în politică ar putea fi regrupată pentru a putea susține un proiect comun”, a adăugat premierul.

 „Putem împreună să demonstrăm faptul că se poate aplica democraţia prin intermediul partidelor politice integrând şi aceste principii legate de o guvernare responsabilă, legate de continuarea luptei împotriva corupţiei, dar nu pentru a lupta împotriva cuiva, ci pentru a afirma anumite principii şi anumite valori. (…) Am încredere că toată evoluţia pe care a cunoscut-o partidul dvs în această ultimă perioadă se va traduce şi în energia care să va permită şi să ne permită să recâştigăm împreună încrederea oamenilor care stau pe margine în momentul de faţă. România are nevoie în primul rând de acei oameni care îşi doresc reforma, care îşi doresc schimbări în această ţară, care sunt gata să se implice pentur aceste schimbări”, a declarat şeful Executivului.

Cioloş le-a mai spus liberalilor că vechiul slogan PNL „Prin noi înşine” se potriveşte acum mai mult ca oricând, pentru că schimbarea începe în primul rând la nivel individual.

„Nu putem să ne asumăm schimbări la nivel colectiv atâta vreme cât nu începem schimbarea cu noi înşine şi cu modul nostru individual de a aborda lucrurile. Şi dvs aţi avut într-o vreme un slogan care spunea ceva de genul să schimbăm lucrurile prin noi înşine sau să facem lucrurile mai bune prin noi înşine. Cred că se potriveşte mai mult că oricând această idee”, a conchis premierul.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Franța va instrui 2100 de soldați ucraineni în taberele de antrenament din Champagne
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'