„(…) Cunoaştem că peste 100 de localităţi au semnat Declaraţia de unire cu România, lumea vrea asta. Noi nu rămânem surzi la solicitările cetăţenilor”, a subliniat Mihai Ghimpu într-o conferinţă de presă la Chişinău.
PL consideră că unirea Republicii Moldova cu România reprezintă „unica soluţie în virtutea adevărului istoric” pentru „evoluţia de mai departe a republicii, pentru ca ea să poată să adere la UE şi NATO, pentru asigurarea libertăţii, securităţii şi bunăstării populaţiei din stânga Prutului”, a declarat la rândul său liberalul Valeriu Munteanu în aceeaşi conferinţă de presă, citind textul proiectului de lege respectiv.
Cu toate acestea, introducerea limbii române în Constituţie nu este agreată de majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova, relatează portalul Deschide.md, citând rezultatele unui sondaj IMAS.
Potrivit sondajului, realizat de IMAS la comanda Partidului Democrat (PDM, la guvernare), doar 34% dintre moldoveni aprobă o astfel de iniţiativă, iar 63% se pronunţă împotrivă.
Sondajul a fost efectuat în perioada 16 februarie – 6 martie 2018 pe un eşantion de 1.099 de persoane, având o marjă de eroare de 3%.