Licitații publice după „Criteriul verde”. Marcel Ciolacu: „Va fi unul dintre cei mai importanți pași făcuți pentru a ne susține toate companiile”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a vorbit la finalul ședinței de Guvern despre importanța implementării „Criteriului verde” pentru licitațiile publice.
Alina Costache
08 feb. 2024, 14:45
Licitații publice după „Criteriul verde”. Marcel Ciolacu: „Va fi unul dintre cei mai importanți pași făcuți pentru a ne susține toate companiile”
Licitații publice după „Criteriul verde”. Marcel Ciolacu: „Va fi unul dintre cei mai importanți pași făcuți pentru a ne susține toate companiile”

Guvernul propune implementarea „Criteriului verde” pentru toate licitațiile publice, acordând un punctaj suplimentar companiilor cu rute de transport mai scurte și mai puțin poluante. Premierul Marcel Ciolacu consideră că această măsură reprezintă cel mai eficient instrument pentru sprijinirea companiilor românești, urmând un principiu european.

Citește și: Locul de muncă unde muncitorii fără studii primesc salariu de doctor. Angajatorii caută cu disperare oameni

„Finalizăm setul de norme prin care în toate licitațiile publice să se aplice „Criteriul verde”. Este cel mai puternic instrument pentru a susține companiile românești, folosind un principiu european: punctaj suplimentar pentru companiile cu ruta de transport cea mai scurtă, care poluează cel mai puțin. Cu cât ai fabrica mai aproape de client, cu atât ești mai avantajat!
Vrem ca toate firmele românești, de la industria auto, cu Dacia și Ford, la materiale de construcții și cea agro-alimentară să beneficieze de aplicarea acestui criteriu. Va fi unul dintre cei mai importanți pași făcuți pentru a ne susține toate companiile care produc în România!”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Un alt aspect pus în discuție de Marcel Ciolacu a fost implementarea unui Program Național pentru Extinderea Accelerată a Învățământului Dual.

”O altă prioritate, după discuțiile din ultimele săptămâni cu reprezentanții tuturor marilor investitori, atât români, cât și străini, este să găsim soluții pentru deficitul forței de muncă. Este o problemă structurală a economiei și, de aceea, voi propune mediului privat un Program Național pentru Extinderea Accelerată a Învățământului Dual”. Acest parteneriat trebuie să ne permită ca, în următorii cinci ani, să avem 50.000 de locuri anual cerute de mediul de afaceri în învățământul dual, de cinci ori mai mult ca acum. Până să comasăm alegeri, propun să comasăm efortul dintre stat și mediul privat pentru a găsi soluții care să ajute concret economia”, a mai precizat șeful Executivului.

Citește și: De ce are nevoie Ciolacu de Duster ca de aer

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Alegeri în Statele Unite, Joe Biden renunță la cursa prezidențială
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! Dentista din Brăila își cunoștea presupusul ucigaș! Mama bărbatului a făcut dezvăluiri inedite + unde s-ar fi aflat el când
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
ESTE ILEGAL să îți repari propria MAȘINĂ. Se consideră infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
CNAIR: Progres de 50% la defrișările de pe Valea Oltului după două săptămâni
MediaFlux
JOE BIDEN S-A RETRAS! Răsturnare totală în SUA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'