Licoarea-minune care te scapă de insomnie. Nutriționistul Rosie Millen vine cu mai multe sfaturi care ne vor face să avem un somn cât mai liniștit.
Specialista ne recomandă să renunțăm la cafea. Mai mult decât atât, aceasta ne recomandă să bem ceai de mușețel.
‘Cafeaua inhibă eliberarea melatoninei în creier, care este hormonul care ne spune să adormim. Schimbă-l cu ceai de mușețel. Ceaiul de mușețel conține apigenină. Acest antioxidant se leagă de anumiți receptori din creier care pot favoriza somnolența și, prin urmare, pot reduce insomnia. Are un efect calmant.’
Citește și: Planta minune care ameliorează afecțiunile pielii, fortifică părul și unghiile, reduce retenția de apă
Apigenina se regăsește în componența multor plante, inclusiv mușețel, pătrunjel și țelină. Apigenina se leagă de receptorii creierului despre care se crede că scad anxietatea și te ajută să adormi. Alte remedii naturale similare pentru somn includ rădăcina de valeriană și lavandă. Rădăcina de valeriană a fost folosită pentru a calma stresul și anxietatea cauzate de raidurile aeriene din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, mai scrie sursa citată.
Cori Grămescu a oferit câteva trucuri care ne pot ajuta să avem un somn odihnitor. Iată ce trebuie să faci.
„Un somn bun, la fel ca unul prost, are consecințe majore asupra stării noastre generale – deci este important să ne asigurăm că facem totul ca să avem un somn odihnitor. Pentru a dormi mai bine, nu trebuie decât să înțelegem care sunt lucrurile care ne împiedică să adormim – apoi să ne facem planurile adecvate, ca să obținem rezultatele dorite. Dacă planificăm mai bine, dormim mai bine – e simplu. Chiar și dacă ai aflat deja unele trucuri pentru a dormi mai bine și ai înțeles unele dintre motivele din care nu te poți odihni, îți voi mai prezenta câteva idei la care, poate, nu te-ai gândit până acum, dar care pot schimba radical calitatea somnului tău.”, spune aceasta.