Lider PSD, despre posibilitatea de a avea noi restricţii din toamnă: „Există intenţii de restrângere a unor forme de libertate”

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat că guvernul Cîţu a acţionat haotic în ce priveşte campania de vaccinare şi că există informaţii că răspândirea virusului SARS_COV 2 va fi mascată prin noi restricţii, începând cu aceată toamnă.
Filip Stan
01 sept. 2021, 12:42
Lider PSD, despre posibilitatea de a avea noi restricţii din toamnă:

Vasile Dîncu  a declarat că PSD a făcut tot ce i-a stat în putere, că toţi membrii care nu aveau contraindicaţii s-au vaccinat, unii au participat şi la campanii de promovare a vaccinării, dar totuşi rezultatele sunt foarte slabe, România fiind penultima ţară din UE la rata de vaccinare.

„Am avut şi avem în acest moment chiar o restrângere sau intenţii de restrângere continuă a libertăţii, a formelor de libertate. Noi susţinem, de exemplu, vaccinarea, ne-am vaccinat cu toţii, cei din PSD, am participat la campanii de promovare a vaccinării, dar în momentul în care au văzut foarte clar guvernanţii că a fost un eşec campania de vaccinare şi promisiunile făcute legate de vaccinare şi au fost greşeli strategice legate de faptul că la un moment dat, vrând să arate că totul se liberalizează mai repede în perspectiva congreselor, practic s-a anunţat că am intrat în normalitate, în acel moment în care oamenii s-au oprit cu vaccinarea, au început tot felul de idei legate de vaccinarea obligatorie sau vaccinarea (testarea-n.r.) profesorilor pe banii lor şi tot felul de idei care vin de la Guvern şi care nu sunt fundamentate şi care creează o respingere artificială a ideii de vaccinare, pentru că oamenii vor să-şi apere libertăţile”, a spus Vasile Dîncu la RFI.

Întrebat dacă nu se impun totuşi măsuri mai ferme în privinţa vaccinării, din moment ce rata de imunizare este foarte mică, social-democratul a răspuns că ar fi fost preferabil să se fi luat măsuri preventive.

Vasile Dîncu, PSD: „De 1 mai, când premierul a anunţat că de la 1 iunie vom circula liber, s-a blocat orice campanie de vaccinare”

„Ar fi trebuit luate măsuri de prevenţie şi de testare, care să meargă încontinuu. La 1 mai, când premierul a anunţat că începând de la 1 iunie vom circula liber, nu vom mai avea nici un fel de restricţii aproape, că am ieşit de fapt din valul trei, în momentul acela s-a blocat orice campanie de vaccinare, de la o zi la alta. Asta înseamnă că nu ar fi trebuit să ne jucăm politic cu vaccinarea şi cu mesajele acestea că noi suntem eliberatorii, vă scoatem din casă.

Acum a început de exemplu o premiere a celor care se vaccinează, loterii. De ce nu s-a făcut asta tot timpul? Se ştia că există valul patru, oamenii ar fi trebuit să fie continuu ţinuţi în priză cu aceste lucruri. Nu ar fi trebuit să lăsăm garda jos în ceea ce priveşte vaccinarea, în tot acest timp. Noi am stat prost la strategie şi aceasta va duce să acţionăm din nou pompieristic în această toamnă, să avem o situaţie în care probabil să-i obligăm pe oameni să facă lucruri pe care i-am fi putut convinge să le facă şi am fi fost mulţumiţi cu toţii”, a încheiat Dîncu.

Citeşte şi: Gabriela Firea ştie ce trebuie făcut pentru a începe anul şcolar în siguranţă: „Acestea sunt măsurile pe care cei doi miniştri trebuie să le adopte rapid”

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'