Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj a decis, joi, ca liderul clanului Corduneanu să se întoarcă la închisoare, pedeapsa aplicată fiind de trei ani cu executare.Mai mulţi membri ai clanului interlop l-au însoţit pe acesta la sediul IPJ din Copou, motiv pentru care zona a fost înţesată de mascaţi şi echipaje de la Poliţia Rutieră.
Cel mai temut interlop din clanul Corduneanu îl face praf pe Abi Talent
Costel Corduneanu urmează să fie dus la spital pentru un set de analize şi apoi transferat la Penitenciarul Iaşi.După un proces care a durat zece ani, judecătorii de la Curtea de Apel Cluj a pronunțat sentințele în dosarul celebrului clan Corduneanu, trimis în judecată de DIICOT, în 2010, pentru infracțiuni de trafic de persoane, trafic de minori, spălare de bani, lipsire de libertate, șantaj, constituire de grup.
Costel Corduneanu, liderul clanului, a primit trei ani de închisoare, cu executare, fiind achitat în toate infracțiunile, mai puțin una informatică. Judecătorii au decis că sunt suficiente probe ca șeful clanului Corduneanu să fie condamnat pentru că i-ar fi instalat în telefonul soției, un program de urmărire de tip keylogger. Pentru celelalte infracțiuni, Costel Corduneanu a fost achitat. În același dosar a mai fost condamnat și Marinel Corduneanu, la cinci ani de închisoare, restul inculpaților fiind achitați.
Costel Corduneanu nu va petrece mult timp în spatele gratiilor, deoarece a executat în stare de arest doi și o lună, cu mult peste cele două treimi prevăzute de lege, în cazul executării pedepselor.
Dosarul celui mai temut şi cunoscut clan din Iaşi a fost judecat la Tribunalul Maramureş, la cererea procurorilor ieşeni care au obţinut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie strămutarea dosarului. Măsura a fost luată deoarece majoritatea judecătorilor din oraşul de domiciliu al Cordunenilor s-au pronunţat în acest dosar în momentul luării măsurilor de arestare preventivă. Rechizitoriul în care sunt descrise faptele clanului Cordunenu se întinde pe 900 de pagini, iar întreg dosarul are la acest moment peste 70 de volume. Potrivit procurorilor, liderul clanului este Constantin Bogdan (fost Corduneanu), sportiv de performanţă. Bogdan a creat o reţea de tip mafiot transfrontalieră, cu extensii şi legături atât în plan intern – palierul mediilor criminale de pe raza altor judeţe, dar şi pe teritoriul altor state – Republica Moldova, Italia, Spania, Austria, Germania şi Irlanda. Alături de liderul clanului vor ajunge în faţa judecătorilor şi fraţii acestuia Adrian Cordunenu, Bogdan Tofan, Vasile Călin, Gheorghe Rusu, Marian Simon şi sora Petronela Tiugă, dar şi vărul Iulian Bogdan Cătălin, cumnatul Mihai Silviu Cordunenu, Carmen Mihalcea, soacra lui Adrian Cordunenu, Elena Călin, soacra lui Vasile Călin, Radu Prundeanu, naşul lui Vasile Călin şi cumătrul lui Adrian Cordunenu şi alte 15 persoane, toţi fiind acuzaţi de trafic de persoane, trafic de minori, lipsire de libertate în mod nelegal, infracţiuni bancare, înşelăciuni imobiliare, şantaj şi infracţiuni informatice.Tribunalul Maramureș, Costel Corduneanu a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare, dar Curtea de Apel din Cluj a decis că nu există suficiente probe care să ateste că cei trimiși în judecată au comis infracțiunile de care sunt acuzați.