Lidia Fecioru a dezvăluit un leac de sunătoare foarte bun pentru mai mult afecțiuni. „La sunătoare i se mai spune, în termeni populari, pojarniță. Ulei de sunătoare se face foarte simplu. Culegem doar floricelele de la sunătoare, nu și planta. Umplem un borcănel de 1 litru și punem flori. Le apăsăm, ca să nu fie chiar așa înfoiat.’, a spus Lidia Fecioru.
‘Turnăm apoi ulei de măsline sau ulei simplu. Apoi, punem borcănelul la geam, la soare. Din când în când îl mai mișcăm, agităm. Apoi, îl stoarcem și punem compoziția într-o sticlă de culoare mai închisă, dacă se poate maro sau albastru. La 1 litru se pun 2-3 picături de vitamina E, ca să țină mai mult, să nu se râncezească.’, a zis Lidia Fecioru.
‘Uleiul de sunătoare îl putem folosi în foarte multe situații, respectiv nevralgii, fibroame, papiloame, gripe, hepatite virale B, cytomegalovirus (CMV), antimicrobian. Înainte de somn este foarte bine să se ia câteva picături în caz de stări de agitație, depresie, insomnii, gastrită, când reținem foarte multă apă. Cura de tratament se poate face cam 3 luni, ca orice tratament medicamentos natural.’, a mai spus Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse”.
Ceaiul care face minuni pentru tuse și hipertensiune. „Florile de podbal sunt foarte bune pentru cei care au bronșită, care nu scapă de tuse în urma răcelii sau care se confruntă cu hipertensiune. De asemenea, este un foarte bun antiseptic și antibacterian. Florile se culeg în lunile aprilie și mai, iar frunzele în iunie. Se usucă separat”, a spus Lidia Fecioru, la Antena 3 CNN.
Pentru a prepara infuzia din flori de podbal, adăugați o lingură de flori de podbal într-un pahar cu 200 de grame de apă fierbinte. Acoperiți paharul și lăsați amestecul să stea timp de 10 minute, astfel încât plantele să-și elibereze substanțele active în apă și apoi consumați câte 100 de grame de infuzie de trei ori pe zi.
Bioenergoterapeutul a atras atenția că această rețetă nu este recomandată femeilor care alăptează sau persoanelor cu probleme la ficat. De asemenea, există riscul ca unele persoane să fie alergice la planta de podbal.
„Rețeta este simplă, o lingură de plante la un pahar de 200 de grame de apă fierbinte, apoi astupăm 10 minute. Se bea câte 100 de grame de trei ori pe zi.
Este interzis femeilor care alăptează și persoanelor cu probleme la ficat. De asemenea, sunt persoane care sunt alergice la plantă”, a mai precizat Lidia Fecioru.
Acest ceai nu doar că reduce tensiunea arterială, ci este eficient și în tratarea incontinenței urinare și a durerilor de stomac. „Am auzit multă lume care are probleme un pic cu tensiunea arterială, chiar dacă ia pastile. Acest tratament este foarte bun şi pentru reținerea de lichid, dar şi pentru a scădea un pic tensiunea arterială.
De asemenea, e indicat şi pentru cei care au incontinență urinară, pentru femeile un pic mai în vârstă, pentru cei care au suferit intervenții chirurgicale pe organele genitale și tot la fel, au această problemă. Ceaiul acesta mai este bun şi pentru durerile de stomac.
Ca să preparăm acest ceai, punem într-un ceainic o lingură cu vârf de semințe de mărar și turnăm o jumătate de litru de apă.
Lăsăm 40 de minute ceainicul acoperit și apoi bem cât o gură de 10-15 ori pe zi. Nu se bea în timpul în care mâncăm și nici după ce am mâncat şi suntem foarte sătui. Deci între mese, câte 2-3 înghiţituri şi facem lucrul acesta cam vreo 10 zile, timp de trei luni la rând. După aceea, profilactic, în fiecare lună, 2-3 zile”, a mai spus Lidia Fecioru.