LIDL Romania ii anunta in mod oficial pe romanii din intreaga tara in legatura cu o decizie foarte importanta pe care a luat-o in legatura cu magazinele pe care le are deschise in diverse regiuni, astfel ca incepand cu data de 26 septembrie programul de functionare al acestora va fi modificat.
LIDL Romania spune ca incepand cu 26 septembrie vom putea merge in magazinele sale doar intre orele 07:30 si 21:00 pana in weekend, iar in weekend programul de lucru este redus, intre orele 08:00 si 19:00, deci va fi mai putin timp pentru a face cumparaturile de care avem nevoie in mod obisnuit.
În plin război la graniță, Ministerul Apărării vrea să mute un radar care apără Deveselu, ca să-și facă Lidl depozit
In baza acestei modificari, magazinele LIDL vor fi deschise cu 30 de minute mai tarziu fata de programul actual, si se vor inchide cu o ora mai devreme, cel putin de luni pana vineri, pentru ca in weekend se deschid cu 30 de minute mai tarziu si se inchid cu 2 ore mai devreme decat in acest moment.
LIDL spune ca magazinele care au deja programe de functionare cu ore de lucru reduse, vor ramane la acelasi program in continuare, deci in cazul lor nu trebuie sa va faceti griji ca se va modifica vreun lucru, pentru ca situatia nu este aceasta, si veti putea merge fara probleme pentru a cumpara orice doriti.
Începând cu data de 26 septembrie orarul magazinelor se va modifica după cum urmează:
Luni – Sâmbătă: Programul de funcționare maxim va fi de 07:30 – 21:00 la nivel național. Magazinele care în prezent deschid după ora 07:30, respectiv închid înainte de 21:00, vor rămâne la programul existent.
Duminică: Programul de funcționare maxim va fi de 08:00 – 19:00. Magazinele care în prezent deschid după ora 08:00, respectiv închid înainte de ora 19:00, vor rămâne la programul existent.
Vouchere de 150 de lei de la LIDL. Ce trebuie să faci ca să primeşti şi tu unul
Potrivit unor surse din piața de retail, această discuție de a se reduce programul de funcționare seara există și la nivelul asociațiilor din industrie, fiind ridicată în întâlnirile din cadrul Asociației Marilor Retaileri (AMRCR). Ideea nu ar fi momentan împărtășită de toate marile lanțuri de retail și nu a fost luată o decizie la nivelul Asociației, scrie economica.net.
Operatorii lanțurilor de magazine se află într-o situație delicată în urma adoptării OUG 119/2022, care a intrat în vigoare la data de 1 septembrie. Până atunci, în baza OUG 27, ei beneficiau, ca mare parte dintre consumatorii non-casnici, de plafonarea prețului la energie, plătind 1 leu/kWh, indiferent de furnizor sau de prețul de contract. După 1 septembrie, lanțurile de magazine plătesc prețul pieței, chiar dacă au existat interpretări că și ele ar trebui să beneficieze de plafonarea parțială (pentru 85% din consum) la 1 leu/kWh, pentru că noua ordonanță mai permite acest preț plafonat pentru companiile din industria alimentară.
După apariția noii ordonanțe, AMRCR a susținut că vrea să primească energie la preț plafonat și în continuare. ”Comercializarea produselor alimentare nu poate fi exclusă, nici direct prin reglementare, nici indirect prin interpretare, din sintagma ‘industria alimentară’- care nu are o definiţie clară în legislaţia naţională – deoarece asigură funcţionarea permanentă şi optimă a lanţului de aprovizionare către populaţie”, a arătat Asociația.
O decizie în acest sens, dacă va fi luată, ar putea fi decisă de parlamentari în dezbaterile pe legea care va aproba OUG 119.
Până atunci, în cazul Lidl, situația este și mai complicată de faptul că, potrivit surselor noastre, Lidl este alimentat în regim de ultimă instanță, din vară, fiind client al Electrica Furnizare. Mai complicată pentru că, în teorie, prețul pentru furnizarea de ultimă instanță este cel mai mare din piață. În plus, Lidl nu știe de fapt cât va plăti pentru consumul acestei luni, pentru că prețul de ultimă instanță nu este calculat încă – este costul mediu de achiziție a energiei din piață la care se adaugă marja reglementată de 8 bani/kWh a furnizorului de ultimă instanță, plus tarife de rețea și taxe.
Potrivit surselor noastre, Lidl caută acum un alt furnizor, concurențial. Discounterul german Lidl este liderul comerţului local după cifra de afaceri, care a atins aproape 15 miliarde de lei în 2021. Compania operează un lanț de peste 340 de magazine la nivel național.