Turcii au cotropit Clujul. CFR – Galatasaray, scor 1-3, în Liga Campionilor

CFR Cluj a pierdut, cu scorul de 1-3, meciul disputat, miercuri seară, pe teren propriu, contra turcilor de la Galatasaray, în grupa H a Ligii Campionilor. În cealaltă partidă a grupei, Manchester United a învins cu 3-1 pe Sporting Braga, după ce a revenit de la 0-1, şi s-a calificat matematic în optimile competiţiei, cu 12 puncte din tot atâtea posibile şi 8 avans faţă de următoarele clasate, Galatasaray şi CFR, care au câte 4 puncte.
Romania TV
07 nov. 2012, 17:06
Turcii au cotropit Clujul. CFR - Galatasaray, scor 1-3, în Liga Campionilor

Deşi înainte de meci spunea că un egal cu Galatasaray nu ar fi un rezultat prea satisfăcător, antrenorul CFR-ului, Paulo Sergio, a alcătuit un prim 11 ultradefensiv, cu trei închizători în teren, chiar dacă pe hârtie echipa a arătat 4-1-4-1. Goudemeche şi Mureşan s-au călcat pe picioare cu Luis Alberto pe faza defensivă şi, în plus, mijlocul nu a furnizat baloane utile pentru Kapetanos, rămas izolat în avanposturi.

A rezultat un joc apatic, lipsit de imaginaţie şi incisivitate al CFR-ului, care nu şi-a creat nici prea multe, nici prea clare ocazii de gol. Nici intrarea în teren a lui Bastos (minutul 31) în locul lui Sepsi, accidentat, nu a revigorat jocul ardelenilor, care au intrat în dezavantaj la pauză, după ce Burak Yilmaz deschisese scorul încă din minutul 18.

Bjelanovici, o mutare inspirată

La reluare, Paulo Sergio a făcut o mutare de totul sau nimic. L-a scos din teren pe defensivul Goudemeche şi l-a înlocuit cu Bjelanovici, iar acest lucru s-a văzut imediat în jocul ardelenilor, care a căpătat cel puţin o viteză în plus faţă de prima repriză. Rezultatul creşterii ritmului a s-a văzut rapid şi pe tabela de marcaj, Sougou restabilind egalitatea după o minge recuperată de Bjelanovici şi o pasă decisivă a lui Bastos (53).

După gol, CFR a făcut prea repede pasul înapoi în apărare şi le-a permis turcilor să pună presiune la poarta lui Felgueiras. Elevii lui Fatih Terim nu s-au lăsat invitaţi prea mult şi, profitând de o eroare de marcaj în bloc a apărătorilor de la CFR, au revenit în avantaj prin Burak Iylmaz (61).

Conduşi din nou, clujenii nu au reuşit să reacţioneze, iar Galatasaray a controlat în continuare jocul, hărţuind minute bune defensiva echipei antrenate de Paulo Sergio. Burak Yilmaz a trecut pe lângă hattrick în minutul 70, după un contraatac pornit de la o greşeală a lui Mureşan, dar nu a mai iertat cinci minute mai târziu, când a marcat pentru 3-1.

După golul trei, turcii au preferat să conserve rezultatul, iar cei de la CFR nu au părut să aibă forţa să atace convingător poarta lui Muslera. Doar Sougou ar mai fi putut reduce din diferenţă, în prelungiri, dar a fost luat prin surprindere de o respingere greşită a lui Nounkeu şi nu a reuşit să împingă balonul în plasă.

În urma acestui eşec, CFR rămâne cu patru puncte în grupa H şi a fost egalată de Galatasaray. În celălalt meci al grupei, Manchester a învins pe Sporting Braga, scor 3-1, asigurându-şi calificarea în optimile Ligii Campionilor. Astfel, situaţia în grupă se complică, Galatasaray, CFR Cluj şi Sporting Braga luptând pentru locurile 2 şi 3, care duc în primăvara europeană, în optimile Ligii, respectiv în 16-imile Europa League.


CFR CLUJ – GALATASARAY 1-3

Min. 1 A început partida.

Min. 4 Ocazie mare pentru CFR. Kapetanos, lansat excelent de Luis Alberto, preia cu dreptul în careu, şutează cu stângul la colţul scurt, dar mingea trece milimetric pe lângă bară.

Min. 7 Emre Colak vine surprinzător din linia a doua şi încearcă să înscrie la colţul lung, dar mingea nu prinde cadrul porţii.

Min. 15 Kapetanos scapă periculos spre poarta turcilor, dar Muslera iese bine din poartă şi ajunge primul la balon, îndepărtând pericolul.

Min. 18 GOL GALATASARAY! Altintop centrează perfect de pe dreapta, iar Burak Yilmaz reia cu capul de lângă Piccolo, învingându-l pe Felgueiras. CFR – Galatasaray 0-1.

Min. 20 Clujenii cer un henţ la Nounkeu, însă arbitrii nu acordă nimic, deşi tuşierul şi asistentul suplimentar erau aproape de fază.

Min. 21 Luis Alberto trage la poartă de la distanţă, însă şutul nu îi pune probleme lui Muslera.

Min. 25 Sougou are şansa să egaleze, dar trimite mingea în plasa laterală.

Min. 30 Godmeche îl faultează pe Eboue aproape de linia de margine. Profitând de întrerupere, Laszlo Sepsi cere schimbare, el acuzând probleme musculare.

Min. 31 Înlocuire la CFR: Bastos intră în locul lui Sepsi. Camora trece fundaş stânga, iar Bastos joacă mijlocaş stânga, el urmând să urce pe faza de atac lângă Kapetanos.

Min. 34 Şansă de contraatac pentru CFR, dejucată însă de Riera. Luis Alberto îl lansează pe Sougou, dar fundaşul stânga al Galatei interceptează şi îi trimite lui Muslera.

Min. 37 Luis Alberto greşeşte o pasă în lateral şi îi oferă o minge pe tavă lui Altintop, care pasează la Yilmaz, dar acesta din urmă trimite mult peste poartă.

Min. 39 Cartonaş galben pentru Riera (Galatasaray), după un fault la Bastos la 28 de metri de poartă.

Min. 40 Gabriel Mureşan bate lovitura liberă, dar trimite departe de poartă.

Min. 41 Un balon trimis în adâncime îl caută pe Sougou, dar Muslera iese în afara careului şi respinge cu capul, lovindu-l în săritură pe fotbalistul CFR-ului. Jocul este întrerupt, ambii jucători acuzând dureri în urma contactului.

Min. 43 Jocul s-a reluat în Gruia.

Min. 45 Prima repriză va fi prelungită cu trei minute.

Min. 45+1 Kapetanos insistă la marginea careului turcilor şi reuşeşte să-i sufle mingea lui Cris, dar se duce în lateral şi faza se stinge pentru că niciun coechipier nu a venit să-l ajute pe atacantul grec.

Min. 45+3 CFR beneficiază de o lovitură liberă de la mijlocul terenului, minge este aruncată în careul Galatei şi ajunge la Mureşan, care încearcă o recentrare. Clujenii cer penalty, acuzând un henţ la Eboue, care a fost lovit în mână de balon, dar arbitrul scoţian nu acordă nimic.

Min. 45+3 Pauză în Gruia.

Min. 46 A doua schimbare la CFR: Bjelanovici a intrat în locul lui Goudemeche.

Min. 46 A început repriza a doua.

* Braga a deschis scorul în meciul cu Manchester United. Gol Alan (49, penalty).

Min. 47 Ocazie mare pentru CFR. Corner pentru ardeleni, Sougou prelungeşte la Bjelanovici, care reia cu capul puţin pe lângă.

Min. 48 Altintop (Galatasaray) vede cartonaşul galben.

Min. 53 GOOOOL CFR! Bjelanovici câştigă un balon în jumătatea Galatei, pasează înapoi la Bastos, care îl lansează cu o pasă printre pe Sougou, iar acesta înscrie plasat, pentru 1-1.

Min. 60 CFR a făcut pasul înapoi şi le permite turcilor să se avânte spre poarta lui Felgueiras.

Min. 61 GOL GALATASARAY! Burak Yilmaz îi readuce pe turci în avantaj cu un şut din interiorul careului,  unde a fost lăsat nepermis de liber de fundaşii CFR-ului.

Min. 68 Lovitură liberă pentru CFR, însă turcii se apără bine şi au şansa de a pleca pe contraatac. Altintop este deposedat şi CFR pleacă din nou spre poarta lui Muslera.

Min. 69 Un balon îl caută pe Souogou în banda dreaptă, dar Riera îi suflă balonul cu o intervenţie impecabilă.

Min. 70 Turcii recuperează un balon la mijlocul terenului, profitând de o eroare inexplicabilă a lui Gabi Mureşan, şi pleacă pe contraatac doi contra doi prin Altintop. Acesta l-a servit excelent pe Yilmaz, dar şutul acestuia este parat foarte bine de Felgueiras.

Min. 73 Hamit Altintop trage de la distanţă, dar nu nimereşte spaţiul porţii.

Min. 74 GOL GALATASARAY! Burak Yilmaz reuşeşte hattrick-ul, înscriind pe contraatac, la colţul scurt, după ce s-a distrat cu Piccolo în careu.

Min. 76 Schimbare la Galata: Amrabat intră în locul lui Umit Bulut.

Min. 76 Ultima înlocuire la CFR: Kapetanos îi lasă locul în teren lui Diogo Valente.

Min. 81Turcii pasează liniştiţi, la trecerea timpului, iar CFR nu mai încearcă mare lucru.

Min. 83 Bastos are o zvâcnire şi încearcă să pornească un atac pe stânga, dar este blocat de elevii lui Terim.

Min. 85 Turcii au făcut pasul înapoi, doar Burak Yilmaz fiind în avanposturi.

Min. 85 Bastos încearcă o centrare de pe dreapta în faţa porţii, dar un apărător al Galatei respinge.

Min. 88 A doua schimbare la Galata: Sabri intră în locul lui Kurtuluş.

Min. 90 Ultima schimbare la Galatasaray: Semih intră în locul lui Altintop.

Min. 90+1 Ocazie mare pentru CFR să reducă din diferenţă. Diogo Valente a trimis spre poartă, Nounkeu a respins greşit, Sougou încearcă o alunecare, dar mingea se scurge agonizant în afara terenului.

Min. 90+4Burak Yilmaz scapă din nou spre poarta lui Felgueiras, dar nu se concentrează şi portarul CFR-ului reţine mingea la picioarele sale.

Min. 90+5 Fluier final. CFR suferă a doua înfrângere şi rămâne cu 4 puncte, fiind egalată de Galatasaray.

Echipele de start:

CFR Cluj: Felgueiras – Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Sepsi – L. Alberto – Sougou, G. Mureşan, Goudemeche, Camora – Kapetanos. Arbitru: Sergio Bento.

Galatasaray: Muslera – Eboue, Cris, Nounkeu, Riera – Altintop, Kurtuluş, Inan, Emre Colak – Umit Bulut, B. Yilmaz. Antrenor: Fatih Terim.

Arbitri: William Collum – William Conquer, Martin Cryans – Steven McLean, John Beaton – Alan Mulvanny (toţi din Scoţia)

Clasament grupa H: 1. Manchester United – 1 puncte, 2. Galatasaray – 4 puncte, 3. CFR Cluj – 4 puncte, 3. Sporting Braga – 3 puncte.

* Galatasaray nu mai câştigase „afară” de nouă meciuri în Liga Campionilor, iar în ultimele cinci partide suferise tot atâtea înfrângeri.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Drum de mare viteză în România. Traseul pornește din București
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Suspendare permis auto, 30 de zile. Este ilegal în sensul giratoriu, chiar dacă ești singur pe șosea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Kamala Harris anunță că va candida pentru nominalizarea prezidențială democrată
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'