Liga Campionilor şi Liga Europa, modificări de ultimă oră. Schimbările anunţate marţi de UEFA

UEFA a adus noi modificări în regulamentul pentru meciurile din Liga Campionilor, Europa League și Supercupa Europei, care vor intra în vigoare încă din această toamnă, odată cu startul noului sezon, 2018-2019. Una dintre cele mai importante este introducerea celei de-a patra schimbări.
Iulian Tudor
27 mart. 2018, 13:22
Liga Campionilor şi Liga Europa, modificări de ultimă oră. Schimbările anunţate marţi de UEFA

Modificările anunțate de UEFA marți, 27 martie:

1. A patra schimbare va putea fi făcută doar în meciurile din fazele eliminatorii și doar în cazul în care se ajunge în prelungiri. Regula nu afectează cele 3 schimbări disponibile și în mod normal.

2. Orele de start vor fi și ele modificate. 21:45 nu mai este ora clasică a partidelor din Liga Campionilor. Din sezonul următor, meciurile vor începe la ora 22:00, cu mici excepții: în faza grupelor, câte două partide pe zi (marțea și miercurea) vor începe la ora 19:55.
În Europa League, din grupe până optimile de finală meciurile vor fi programate la orele 19:55 și 22:00, repartizarea lor urmând să fie făcută în funcție de tragerea la sorți a partidelor. În principiu, meciurile din ultima etapă a fazei grupelor se vor juca de la aceeași oră. Meciurile din sferturi, semifinale și finală se vor juca de la ora 22:00, cu mențiunea că aici UEFA ar putea face modificări.
Supercupa Europei se va juca doar de la ora 22:00, iar ora este valabilă inclusiv pentru evenimentul din această vară, programat pe 15 august, la Tallinn (Estonia).

3. Doar la finalele din Liga Campionilor și Europa League, dar și în Supercupa Europei, loturile vor număra 23 de jucători, față de 18, limita de până acum. La restul meciurilor, echipele vor avea în continuare câte 18 jucători în lot.

Citeşte şi Tragerea la sorţi Liga Campionilor: REAL – JUVENTUS, regal fotbalistic în sferturile Champions League

4. După faza grupelor, atât la Liga Campionilor, cât și la Europa League, pe lista UEFA vor putea fi trecuți 3 jucători eligibili, fără vreo restricție. Regula este aliniată cu cele existente în unele ligi naționale din Europa, unde nu se impun restricții jucătorilor înregistrați la un club nou în perioada de transferuri din iarnă.

5. În Liga Campionilor exista deja acest obicei, iar din 2018-2019 practica va fi preluată și în Europa League: o echipă care a câștigat de 3 ori la rând sau de 5 ori în tital trofeul Europa League (sau al Cupei UEFA, vechea denumire a competiției) va putea purta pe mânecă o emblemă care să ateste această performanță. Singura care poate beneficia de acest privilegiu din sezonul următor este FC Sevilla, care a îndeplinit ambele criterii – a câștigat UEL în 2006, 2007, 2014, 2015 și 2016.

Noile prevederi se adaugă modificărilor care au fost anunțate încă din noiembrie 2017, care se refereau la numărul tururilor preliminare, numărul de echipe trimise în competiții în funcție de coeficientul țării și la traseul pe care îl au de urmat către faza grupelor.

Atât în UEFA Champions League, cât și în UEFA Europa League, a fost introdus câte un tur preliminar suplimentar, ceea ce înseamnă un total de cinci faze de calificare, incluzând play-off-ul.

DailyBusiness
Fugi de aglomerație! Când să mergi la supermarket pentru a evita cozile uriașe
Spynews
Cine este fostul soț al Mădălinei Pamfile. Cei doi s-au despărțit la un an după nunta din Dubai
Bzi.ro
De ce a dat-o în judecată Antena 1 pe soția lui Florin Dumitrescu: Se cer despăgubiri de jumătate de milion de lei!
Fanatik.ro
Aceasta este cea mai periculoasă pâine din comerț. Conține o doză mare de arsenic, iar multe persoane o cumpără frecvent
Capital.ro
Lovitură supremă pentru Călin Georgescu. Judecătorii CCR sunt hotărâți. Cine îi ia locul
Playtech.ro
Dan Negru, reacție tranșantă după retragerea Simonei Halep: “I-aș cere să nu mai spună niciodată suntem o țară...
DailyBusiness
Categoria de români care poate primi ajutor de 200.000 de euro din partea statului. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Adevarul
Imaginea virală cu un bolid de lux lângă o căruță, pe șosea, le-a aprins imaginația românilor: „România, țara tuturor bugetelor”
wowbiz.ro
Mihaela a murit alături de tatăl ei, după ce s-au scufundat cu mașina în râul Olt! Ce a apucat tânăra să facă în ultimele clipe de viață?
Spynews
Despărțire șoc în showbiz! Mădălina Pamfile nu mai formează un cuplu cu tatăl copiilor! Primele declarații
Spynews
Rețeta de prăjitură cu biscuiți și ciocolată fără coacere. Îți vei surprinde familia cu acest desert
Evz.ro
Anunț important de la RAR. Mașinile vizate
Ego.ro
Motivul pentru care Bianca Censori a apărut fără haine la premiile Grammy 2025
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Cum arată Santorini după cutremurele devastatoare. Turiștii și locuitorii sunt îngroziți de ruinele provocate de valul de seisme
Cancan.ro
Răsturnare de situație în cazul morții Monalisei Liuba. Când ar fi decedat, de fapt, după ce a ajuns la salon
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Adevărul despre moartea Elodiei Ghinescu. Dan Diaconescu a dezvăluit totul după ani de zile
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
A fost găsit! Un român dat dispărut cu 23 de ani în urmă și considerat mort de familie a apărut acum în mod miraculos
substantial.ro
Salarii mari la Romsilva: Șefii direcțiilor silvice câștigă peste 3.000 de euro pe lună
MediaFlux
Se TAIE BANII de PENSIE! Anunțul care înfurie milioane de români
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Locomotivele fabricate în România care rup norii în Europa. Nu țin cont de vreme (VIDEO)