Incendiu ATI Piatra Neamţ. Lili Ruse a comentat pe reţelele de socializare declaraţia controversată a lui Nelu Tătaru, vizavi de tragedia care a avut loc sâmbătă seara, la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.
Citeşte şi: Supravieţuitor de la Colectiv: „Domnule Ministru Nelu Tătaru, trebuie să vă dați demisia!”
„Cine e de vină? Toți, și noi, și ei. Sigur că e mai comod să-l arăți cu degetul pe baronul Arsene. Dar să nu uităm cum a fost la Suceava în pandemie, sub conducerea baronului Flutur, de managerul de spital specialist în pompe funebre și de mulți alții. Că nu s-a întâmplat în mai multe spitale ține doar de hazard.
Am văzut săptămână asta, din interior, două spitale mari din București. Suntem la ani-lumină de spitalele occidentale. N-o să le ajungem niciodată, oricât ne-am dori. Reforma în sănătate nu se va face în timpul vieții noastre. Sunt prea mulți bani la mijloc, prea multe interese. Alegerile se câștigă cu emoție, ne-a spus cândva președintele. Corolar: se pierd tot așa.
Când am greșit și noi? De fiecare dată când am dat șpagă pentru că ni s-a cerut; de fiecare dată când am dat spagă deși nu ni s-a cerut; de fiecare dată când ne-am folosit relațiile pentru un medic mai bun, un salon decent, o programare mai rapidă; de fiecare dată când am cumpărat medicamente care nu se găseau în spital; de fiecare dată când am închis ochii la greșeli și abuzuri doar pentru că la putere erau ai noștri; de fiecare dată când am votat doar ca să nu iasă ăilalți. De fiecare dată când am ocolit sistemul. Pentru că, de fapt, așa l-am perpetuat„, a scris Lili Ruse, jurnalista România TV pe pagina sa de Facebook.
Când am greșit și noi? De fiecare dată când am dat șpagă pentru că ni s-a cerut; de fiecare dată când am dat spagă deși…
Publicată de Liliana Ruse pe Duminică, 15 noiembrie 2020
Ministrul Sănătăţii a fost întrebat sâmbătă seara la Leţcani, dacă se simte vinovat pentru ce s-a întâmplat la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ. A răspuns că „pentru situaţia de peste 30 de ani şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi”.
„Pentru situaţia de peste 30 de ani şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”, a afirmat Nelu Tătaru.
Întrebat ce va face ca să nu mai fim într-o astfel de situaţie, ministrul Sănătăţii a răspuns: „Începând nu neapărat de mâine, începând, dacă îmi puteţi permite, de ieri ca să zicem aşa. Tot ce înseamnă reevaluarea managementului, tot ce înseamnă reevaluare capacitate de tratament a unităţilor sanitare, tot ce înseamnă coordonare de către minister a situaţie”.
Nelu Tătaru a precizat că „medicii de la Neamţ sunt pregătiţi să facă faţă unei astfel de situaţii. Rămâne ca cei care asigură logistica, dotarea, subordonare, ordonatorii de credite, să asigure şi condiţiile necesare pentru activitatea medicală”.