Lili Sandu, diagnosticată cu o afecţiune teribilă la 29 de ani: „Totul pornește de la hormoni”

Lili Sandu a fost diagnosticată cu premenopauză la 29 de ani. Cum și-a tratat vedeta dereglările hormonale.
Alina Costache
04 dec. 2023, 13:43
Lili Sandu, diagnosticată cu o afecţiune teribilă la 29 de ani:
Lili Sandu, mesaj emoționant de pe patul de spital

Lili Sandu a devenit mamă pentru prima oară în 2020, la 41 de ani, când l-a adus pe lume pe fiul ei și al lui Silviu Țolu. Pe blogul personal, prezentatoarea TV a descris experiența nașterii și a mărturisit că șansele de a rămâne însărcinată erau mici, iar medicii i-au recomandat fertilizarea in vitro. La 29 de ani, Lili Sandu a fost diagnosticată cu sindromul ovarelor polichistice, cea mai frecventă cauză de infertilitate la femei. Se afla în SUA când a primit acest diagnostic și la îndemnul unui medic naturopat, a reușit să combată efectele premenopauzei.

Lili Sandu a fost diagnosticată cu premenopauză, la 29 de ani

Diagnosticată cu premenopauză la 29 de ani, Lili Sandu a început o dietă vegană, la îndemnul unui medic naturopat din America. Prezentatoarea TV a reușit să amelioreze dereglările horomonale și a menținut echilibrul în alimentație până în ziua de astăzi.

Lili Sandu, confesiuni dureroase despre problemele de sănătate ale mamei sale: „Au fost niște momente de-a dreptul îngrozitoare”

„Fusesem la un doctor și mi-a dat verdictul acesta, era destul de dur, la 29 de ani, că intrasem într-o premenopauză și că aveam sindromul ovarelor micropolichistice. Bucuria și norocul meu a fost că am întâlnit în America un doctor naturopat. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să urmez o dietă strict vegană.

Trebuia să dau un restart organismului. Asta se întâmplă când există o problemă hormonală la femei. Trebuie să dai un restart ca să poți să pleci de undeva. Dacă n-ai disciplină nu aduci organismul la un nivel optim. Nu merge doar trei zile, pur și simplu trebuie să o iei de la zero. Au fost niște suplimente, niște super-alimente, ashwagandha, pudra de maca, lăptișorul de matcă, niște tonice care ajută organismul.

La noi, femeile, totul pornește de la hormoni și din intestin. Când vezi o femeie care arată bine și că nu-și arată vârsta înseamnă că stă bine cu probioticele și cu hormonii. Dacă ei sunt echilibrați totul funcționează bine în organism. M-am întors în România și deja organismul știa cam de ce nutrienți are nevoie’, a spus prezentatoarea TV, potrivit unica.ro.

Citește și: Drama trăită de Lili Sandu. Nu a povestit niciodată asta, până acum: „Ai mei nu mi-ai zis niciodată ‘te iubesc’. Tatăl meu înțelegea iubirea cu autoritate și bătaie”

Lili Sandu s-a îngropat în alcool după ce a născut: „Mi-a fost greu să mă regăsesc”. Cum a ieșit din această pasă proastă

Lili Sandu a făcut o mărturisire care a șocat pe toată lumea. Vedeta a vorbit despre cât de greu a fost primul an după ce a născut. Aceasta a devenit mamă cu 2 ani în urmă, la vârsta de 40 de ani. Aceasta a urmat un tratament medical pentru a putea să aibă această sarcină. Lili Sandu a mai povestit că era conștientă că nu o să fie un proces ușor și că viața ei se va schimba radical odată cu venirea pe lume a fiului ei. Totuși, în relitate, problemele au fost mult mai grave, dat fiind că schimbările hormonale din acea perioadă au împins-o către o despresie puternică. Mai mult de atât, prezentatoarea de la „Vorbește Lumea” a dezvăluit că singurul refugiu pe care l-a găsit pentru a face față gândurilor negative a fost alcoolul.

Citește și: Contre în direct. Paula Seling, deranjată de întrebările lui Lili Sandu: „De ce mă tot întrebi asta?”

„În cazul meu alcoolul a fost un refugiu. Acum, a nu se înțelege că l-am dus la extrem, nu încurajez, dar acolo, un strop, pe podeaua băii, când nu mai poți. Eu știam, din ce am auzit, că nu va fi doar cu lapte și miere și beatitudine. Pentru mine primul an de maternitate a fost un carusel al emoțiilor pe care nu știam că le voi avea. Mi-a fost greu să mă regăsesc. Nu puteam să-mi contorizez emoțiile. Nu înțelegeam clar iubirea aia de care îmi spuneau toți înainte să nasc”, a declarat Lili Sandu în emisiunea „Vorbește lumea”, de la PRO TV.

În plus, Lili Sandu a recunoscut că în perioada respectivă făcea eforturi pentru a ascunde problemele prin care trecea, iar pe rețelele sociale expunea o viață perfectă, deși realitatea era cu totul alta.

„Totul se învârtea în jurul copilului. Mă spălam pe păr la două săptămâni. La început mi-a fost rușine să vorbesc și prezentam pe Instagram o viață perfectă. Mi-a fost foarte greu, comunitatea mea a reacționat și femeile mi-au dat putere. Și spuneam „Asta simt. Am anxietate. Îmi vine să mă târăsc ca un șobolan. Nu mă recunosc””, și-a amintit Lili Sandu.

Prezentatoarea TV are o viață cu totul diferită de când a devenit mămică. Lili Sandu a fost obligată să își regândească total prioritățile. Cu toate că fiul ei este cel mai important, reușește să găsească un echilibru între viața personală și cea profesională. Ea le-a transmis și un mesaj femilor care își doresc să fie mămici.

„Copilul este o binecuvântare, iar orice femeie care-și dorește să devină mamă ar trebui să meargă până la capăt. Pentru că îți aduce o împlinire sufletească de neegalat. Nu există greutate prea mare sau clipe prea dificile. Uiți de toate când îi vezi zâmbetul, când te strânge de mână sau când petreceți câteva ore împreună și râdeți”, a mai spus Lili Sandu.

Citește și: Motivul pentru care Lili Sandu și Silviu Tolu nu s-au căsătorit: „Nunta era planificată”

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Instagram: Cea mai descărcată aplicație din lume, devansând TikTok
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'