Lipsa unei rădăcini de stimulare a maxilarului poate duce la degradarea oaselor. Vezi cum se face implantul dentar

Când pierzi un dinte sau mai mulţi dintre ei, îţi dai seama că înlocuirea lor este necesară pentru a restabili funcţia muşcăturii, ca să nu mai vorbim de aspectul sănătos şi tineresc al zâmbetului tău.
Roxana Gagiu
09 iun. 2017, 12:32
Lipsa unei rădăcini de stimulare a maxilarului poate duce la degradarea oaselor. Vezi cum se face implantul dentar

Rolul implanturilor dentare este acela de a asigura stabilitate, indiferent ca alegi coroanele dentare, proteza partiala sau proteza completa, acestia vor trebui sa semene cat mai bine cu dintii sanatosi si naturali.

Sub tesuturile gingiilor radacina acestuia se extinde in maxilar, ancorata intr-o priza si tinuta pe loc cu ajutorul tesuturilor parodontale puternice. Scopul radacinii este dublu, acela de a furniza nervilor si tesuturilor dintilor nutrienti si de a stabiliza dintele, deoarece este expus presiunii de muscare si mestecare.

„Pentru a avea o sanatate orala buna, toate aceste componente ale danturii trebuie sa fie sanatoase, in stare cat mai buna. De aceea, de cele mai multe ori, atunci cand o componenta nu este ingrijita corect, ea afecteaza intreaga cavitate bucala si duce la probleme de sanatate si la pierderea dintilor”, spune Dr. Remus Stratulat, medic estetica dentara la cabinetul Dental One.

Efectele unui implant dentar

Cand radacina dentara este pierduta si soclul din maxilar este lasat gol, osul devine reabsorbit, astfel incat corpul sa poata utiliza mineralele si substantele nutritive in alta parte. De-a lungul timpului, lipsa unei radacini de stimulare a maxilarului poate duce la degradarea oaselor, ceea ce, la randul sau, poate duce la o pierdere suplimentara a dintilor.

In plus fata de stabilizarea coroanei dentare sau a protezei dentare, implanturile dentare ofera, de asemenea, stimularea pe care o dezvolta maxilarul, ajutand astfel la mentinerea unei alimentari sanatoase de substante nutritive.

Personalizarea implantului dupa nevoile pacientului

Fiecare implant dentar este creat ca dinte individual. Numarul de implanturi pe care il soliciti va depinde de mai multi factori, inclusiv de numarul de dinti lipsa sau de cat de mare este proteza, dar, de asemenea, si de sanatatea orala din acel moment, de posibilitatea complicatiilor sau a altor efecte negative.

De exemplu, un singur implant dentar acoperit cu o coroana poate fi utilizat pentru a inlocui un singur dinte pierdut. Daca ai nevoie de o proteza partiala sau o proteza completa, specialistul recomanda numarul optim de implanturi dupa evaluarea starii maxilarului si a sanatatii orale.

„Medicul implantolog are nevoie de analiza Computerului Tomograf pentru a decide tipul de implant si analizele de sange ale pacientului”, explica specialistul.

Cine are nevoie de un implant dentar?

Pacientii care au nevoie de implant dentar sunt de toate varstele, acestea fiind alegerea potrivita pentru oricine are dinti lipsa, unul, mai multi sau chiar toti dintii din cauza ranilor, a defectelor, a bolii sau a degradarii. Ele pot fi chiar o optiune pentru adolescenti dupa pubertate atunci cand maxilarul se opreste din crestere, in mod obisnuit in jurul varstei de 16 ani pentru fete si 18 ani pentru baieti.

„Un medic specialist poate determina daca implanturile dentare sunt potrivite pentru fiecare pacient, dupa un consult amanuntit si dupa cercetarea istoricului stomatologic si medical. Implanturile dentare reprezinta un aspect important al stomatologiei si al sanatatii noastre. Implanturile dentare sunt alegerea superioara pentru a ne imbunatati sanatatea, estetica, functia si confortul”, afirma dr. Remus Stratulat.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Activiștii obțin suspendarea ordinului de împușcare a ursului agresor din Trento
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!