Lipsa unei rădăcini de stimulare a maxilarului poate duce la degradarea oaselor. Vezi cum se face implantul dentar

Când pierzi un dinte sau mai mulţi dintre ei, îţi dai seama că înlocuirea lor este necesară pentru a restabili funcţia muşcăturii, ca să nu mai vorbim de aspectul sănătos şi tineresc al zâmbetului tău.
Roxana Gagiu
09 iun. 2017, 12:32
Lipsa unei rădăcini de stimulare a maxilarului poate duce la degradarea oaselor. Vezi cum se face implantul dentar

Rolul implanturilor dentare este acela de a asigura stabilitate, indiferent ca alegi coroanele dentare, proteza partiala sau proteza completa, acestia vor trebui sa semene cat mai bine cu dintii sanatosi si naturali.

Sub tesuturile gingiilor radacina acestuia se extinde in maxilar, ancorata intr-o priza si tinuta pe loc cu ajutorul tesuturilor parodontale puternice. Scopul radacinii este dublu, acela de a furniza nervilor si tesuturilor dintilor nutrienti si de a stabiliza dintele, deoarece este expus presiunii de muscare si mestecare.

„Pentru a avea o sanatate orala buna, toate aceste componente ale danturii trebuie sa fie sanatoase, in stare cat mai buna. De aceea, de cele mai multe ori, atunci cand o componenta nu este ingrijita corect, ea afecteaza intreaga cavitate bucala si duce la probleme de sanatate si la pierderea dintilor”, spune Dr. Remus Stratulat, medic estetica dentara la cabinetul Dental One.

Efectele unui implant dentar

Cand radacina dentara este pierduta si soclul din maxilar este lasat gol, osul devine reabsorbit, astfel incat corpul sa poata utiliza mineralele si substantele nutritive in alta parte. De-a lungul timpului, lipsa unei radacini de stimulare a maxilarului poate duce la degradarea oaselor, ceea ce, la randul sau, poate duce la o pierdere suplimentara a dintilor.

In plus fata de stabilizarea coroanei dentare sau a protezei dentare, implanturile dentare ofera, de asemenea, stimularea pe care o dezvolta maxilarul, ajutand astfel la mentinerea unei alimentari sanatoase de substante nutritive.

Personalizarea implantului dupa nevoile pacientului

Fiecare implant dentar este creat ca dinte individual. Numarul de implanturi pe care il soliciti va depinde de mai multi factori, inclusiv de numarul de dinti lipsa sau de cat de mare este proteza, dar, de asemenea, si de sanatatea orala din acel moment, de posibilitatea complicatiilor sau a altor efecte negative.

De exemplu, un singur implant dentar acoperit cu o coroana poate fi utilizat pentru a inlocui un singur dinte pierdut. Daca ai nevoie de o proteza partiala sau o proteza completa, specialistul recomanda numarul optim de implanturi dupa evaluarea starii maxilarului si a sanatatii orale.

„Medicul implantolog are nevoie de analiza Computerului Tomograf pentru a decide tipul de implant si analizele de sange ale pacientului”, explica specialistul.

Cine are nevoie de un implant dentar?

Pacientii care au nevoie de implant dentar sunt de toate varstele, acestea fiind alegerea potrivita pentru oricine are dinti lipsa, unul, mai multi sau chiar toti dintii din cauza ranilor, a defectelor, a bolii sau a degradarii. Ele pot fi chiar o optiune pentru adolescenti dupa pubertate atunci cand maxilarul se opreste din crestere, in mod obisnuit in jurul varstei de 16 ani pentru fete si 18 ani pentru baieti.

„Un medic specialist poate determina daca implanturile dentare sunt potrivite pentru fiecare pacient, dupa un consult amanuntit si dupa cercetarea istoricului stomatologic si medical. Implanturile dentare reprezinta un aspect important al stomatologiei si al sanatatii noastre. Implanturile dentare sunt alegerea superioara pentru a ne imbunatati sanatatea, estetica, functia si confortul”, afirma dr. Remus Stratulat.

DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Zodiile care vor avea noroc cu carul imediat după Paște. Au reușite pe toate planurile, vine o perioadă cu miracole în viața lor
Capital.ro
S-a stins cea mai mare actriță a României. Toți românii au iubit-o și admirat-o. Râmâne veșnic în inimile tuturor
Playtech.ro
O nouă sărbătoare legală în luna februarie. Alte zile libere ar putea fi însă eliminate
DailyBusiness
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
Adevarul
Originea raportului CIA privind soldați sovietici care ar fi fost prefăcuți în stană de piatră după întâlnirea cu un OZN
wowbiz.ro
Al patrulea deces la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași! Gabriela Ștefănescu este doctorița care a fost găsită moartă după ce a participat la un simpozion medical. Ce au arătat rezultatele venite de la INML
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Se construiește un TGV românesc. Trenuri rapide, cu 200 km/h
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Program STB de Paște 2025. Cum circulă autobuzele, troleibuzele și tramvaiele în noaptea de Înviere
Cancan.ro
Cine este, de fapt, mama lui Rareș Ion? Femeia e șefă la stat și are un salariu uriaș
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Candidatul pe care îl va susține Călin Georgescu: Are cel mai bun profil de președinte
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Imagini cutremurătoare cu Rareș Ion, tânărul care a murit după supradoză, filmate de Maru. Se vede clar cum i-a procurat substanțe interzise, deși neagă că ar avea o implicare. Prietena lui Rareș rupe tăcerea: "Își bătea joc de el"
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Ucraina a semnat! Trump a primit ce și-a dorit
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
„Farmacia verde” din curte. Cristela Georgescu dezvăluie secretele unei plante-minune: Uscați sau faceți ceai