Lista clădirilor din Bucureşti care s-ar putea PRĂBUŞI în caz de CUTREMUR

Primăria Capitalei a publicat pe 20 iulie 2015 lista actualizată a imobilelor încadrate în diferite clase de rism seismic. Potrivit acestei liste, 186 de clădiri din Bucureşti sunt considerate pericol public în caz de cutremur, în timp ce alte 183 au un risc ridicat de prăbuşire.
Cristiana Ionescu
03 aug. 2015, 13:58
Lista clădirilor din Bucureşti care s-ar putea PRĂBUŞI în caz de CUTREMUR

Lista imobilelor expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic cuprinde 186 imobile încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public şi 183 imobile încadrate în clasa I de risc seismic, cu risc ridicat de prăbuşire în caz de cutremur, dar care nu prezintă pericol public.

CITEŞTE ŞI Bucureştenii, în pericol! Care sunt clădirile care RISCĂ SĂ SE PRĂBUŞEASCĂ peste ei

Alte 306 imobile sunt încadrate în clasa II de risc seismic, care sub aspectul cutremurului pot suferi degradări structurale majore, iar 86 de imobile sunt încadrate în clasa III de rism seismic, care sub efectul cutremurului pot prezenta degradări structurale care nu afectează semnificativ siguranţa structurală.

CONSULTĂ LISTA ACTUALIZATĂ a clădirilor cu risc seismic din Capitală

Numărul imobilelor încadrate în categorii de urgenţe, conform normativului P100-92 neîncadrate în clase de risc seismic corespunzător este de 1608.

Din totalul imobilelor care trebuie consolidate, municipalitatea a finalizat lucrările la 44 de clădiri.

VEZI ŞI Clădirile cu risc seismic din Bucureşti care vor fi consolidate în acest an

ÎN CAZUL UNUI CUTREMUR, reprezentanţii IGSU vă sfătuiesc să:

-fixaţi mobilierul care se poate deplasa în timpul unei mişcări seismice de un perete sau un alt element de construcţie solid;
-amplasaţi obiectele grele în partea de jos a încăperilor;
-stabiliţi cu membrii familiei un plan de protecţie;
-asiguraţi-vă o minimă rezervă de urgenţă formată din apă, alimente neperisabile, lanternă, fluier, briceag, aparat radio portabil, acumulatori, pătură groasă, obiecte de igienă personală (periuţă de dinţi, săpun, soluţie dezinfectantă), medicamente, dar şi pentru boli cronice, mască de praf.

Acasă

Dacă vă aflaţi acasă, trebuie să vă protejaţi sub tocul uşii, sub o grindă sau lângă un perete interior de rezistenţă. Totodată, este obligatoriu să vă îndepărtaţi de ferestre, pereţii exteriori sau de obiecte care vă pot vătăma şi să închideţi sursele de foc. Nu părăsiţi locuinţa, nu fugiţi pe scări şi nu folosiţi liftul!

La serviciu

Imediat trebuie să vă îndepărtaţi de ferestre, pereţii exteriori sau obiecte grele, gen calculator, televizor, tablouri, ceasuri. Protejaţi-vă sub un birou solid, sub o grindă de rezistenţă sau sub tocul uşii. Personalul tehnic va proceda conform procedurilor stabilite. Nu părăsiţi încăperea, nu fugiţi pe scări, nu folosiţi liftul!

La şcoală

Elevii trebuie să se îndepărteze de geamuri, pereţi, dulapuri şi să se adăpostească sub pupitre. Profesorul va deschide uşa clasei şi se va proteja lângă un perete interior de rezistenţă. Evacuarea din clădire se realizează coordonat, copiii vor ieşi unul în spatele celuilalt, cu rucsacul deasupra capului. Asta se va întâmpla după terminarea seismului şi verificarea căilor de evacuare.

Într-un magazin

Dacă vă aflaţi într-un supermarket, la mall, protejaţi-vă sub o grindă sau lângă un perete interior de rezistenţă. Staţi departe de ferestre, rafturi cu mărfuri sau alte obiecte care vă pot răni. Nu fugiţi pe scări! Evacuarea din clădire se va face după cutremur pe la uşile speciale. Aceleaşi lucruri se recomandă şi dacă vă aflaţi în autobuz, tramvai sau metrou.

Pe stradă

În cazul în care cutremurul vă prinde pe stradă , îndepărtaţiă-vă pe cât posibil de clădiri, stâlpi şi cablurile de electricitate, copaci sau alte obiecte care vă pot răni.

Cum procedaţi după seism

În primul rând, trebuie să verificaţi locuinţa, pentru a depista eventualele avarii. Ulterior, dacă se simte miros de gaze, se recomandă deschiderea ferestrelor şi închiderea robinetelor de alimentare şi evitarea blocării reţelei telefonice. Specialiştii vă sfătuiesc să folosiţi telefonul doar pentru a anunţa serviciile de urgenţă. Dacă vă aflaţi pe stradă, liniştiţi persoanele din jur, verificaţi dacă sunt rănite şi acordaţi-le primul ajutor.

DailyBusiness
Ambulanța București a primit mii de solicitări în ultimele zile. Alis Grasu, managerul SABIF: „S-ar putea să înceapă să crească”
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Cum s-a pozat Dana Budeanu de Crăciun: Vedeta a apărut într-o ipostază extrem de provocatoare! – FOTO
Fanatik.ro
Ce se plantează, de fapt, în luna ianuarie. Abia atunci o să ai o recoltă frumoasă. Toți românii care stau la curte trebuie să știe
Capital.ro
Simona Halep a luat decizia. A anunțat oficial în urmă cu puțin timp: Nu este ceea ce mi-aș fi dorit...
Playtech.ro
Ce preparate au mâncat deținuții din închisorile din România în prima zi de Crăciun. Regim special pentru diabetici
DailyBusiness
Fructul-minune, care scade riscul de infarct cu 32%! Ar putea fi secretul unei inimi sănătoase
Adevarul
Al Jazeera: Rusia ar putea planifica un atac cu „steagul fals” asupra Moldovei
wowbiz.ro
Mii de euro de la stat pentru tinerii care vor deveni părinți! Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Intră în vigoare din 2025. România, obligată să ia măsuri fără precedent. Planul pus la cale de UE
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
kanald.ro
Pensiile românilor se indexează de la 1 ianuarie 2025! Cum poți vedea dacă ți se majorează pensia
Cancan.ro
Vești PROASTE pentru românii care petrec Crăciunul pe Valea Prahovei! Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Tragedie în lumea filmului. Familia a anunțat vestea în lacrimi: Inimile noastre sunt frânte
StirileBZI
Ce mănâncă europenii de Crăciun. Cele mai neobișnuite tradiții culinare
Prosport.ro
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
stirilekanald.ro
Au ars de vii în a doua zi de Crăciun, după ce autoturismul le-a luat foc la impactul cu o cisternă. Autoritățile nu știu, încă, numărul morților
substantial.ro
Armata israeliană a relaxat regulile de angajare pentru a permite atacuri cu risc asupra civililor în războiul din Gaza
MediaFlux
LOVITURĂ pentru ȘOFERII ROMÂNI! ESTE OFICIAL din 2025
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Solidaritate cu soția lui Petre Daea? „Pentru multe femei, Crăciunul e o luptă cu frica şi cu tăcerea; nimeni nu trebuie să trăiască în teamă” (ANES)