LISTA DATORNICI ANAF: Ministrul de Finanţe, Anca Dragu, a recunoscut că o parte din datele listei cu datornicii persoane fizice, publicată luni de către ANAF, sunt incorecte, însă a precizat că publicarea este prevăzută în Codul Fiscal, Dragu adăugând că unele din date nu ţin cont de plăţile făcute de datornicii la bugetul de stat între 1 şi 15 mai, cât a durat procesarea datelor.
Ministrul de Finanţe a precizat însă că lista publicată nu ţine seama de plăţile făcute în intervalul 1-15 mai când o parte din datornici şi-au achitat obligaţiile către stat, însă datoriile nu au fost încă şterse din lista ANAF. ANAF riscă 180.000 de procese după ce a publicat lista cu datornicii persoane fizice, deoarece numele şi prenumele, alături de alte informaţii ce pot duce la identificarea unui cetăţean, sunt date cu caracter protejat, a declarat avocatul Adrian Cuculis.
„Lista ruşinii, marca ANAF, o să atragă după sine procese civile. Legea 677/2001 a fost analizată recent de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a stabilit în mod clar că numele şi prenumele, alături de alte date ce pot duce către identificarea unui cetăţean, sunt date cu caracter sensibil/protejat. ANAF riscă, prin imprudenţa făcută, să se pricopsească cu 180.000 de procese„, a spus avocatul.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat, luni, lista cu datornicii persoane fizice, cu restanţe de peste 1.500 lei la 31 martie, fiind înregistraţi 187.230 debitori, care au de plată 3,4 miliarde lei, inclusiv din activităţi independente sau profesii libere. Fiscul a menţionat că poate recupera la acest moment circa 2,3 miliarde lei.
LISTA DATORNICI ANAF: ANAF riscă 180.000 de procese după ce a publicat lista cu datornicii persoane fizice, deoarece numele şi prenumele, alături de alte informaţii ce pot duce la identificarea unui cetăţean, sunt date cu caracter protejat, a declarat avocatul Adrian Cuculis, pentru News.ro.
„Lista ruşinii, marca ANAF, o să atragă după sine procese civile. Legea 677/2001 a fost analizată recent de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a stabilit în mod clar că numele şi prenumele, alături de alte date ce pot duce către identificarea unui cetăţean, sunt date cu caracter sensibil/protejat. ANAF riscă, prin imprudenţa făcută, să se pricopsească cu 180.000 de procese”, a spus avocatul.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat, luni, lista cu datornicii persoane fizice, cu restanţe de peste 1.500 lei la 31 martie, fiind înregistraţi 187.230 debitori, care au de plată 3,4 miliarde lei, inclusiv din activităţi independente sau profesii libere.
Fiscul a menţionat că poate recupera la acest moment circa 2,3 miliarde lei.