Listă premii BAFTA 2022. Pelicula „The Power of the Dog”, Joanna Scanlan şi Will Smith au luat marile premii

Pelicula ''The Power of the Dog'', regizată de cineasta neozeelendeză Jane Campion, a câştigat trofeul pentru cel mai bun film. Joanna Scanlan şi Will Smith, cei mai buni actori în rol principal. Romaniatv.net vă prezintă lista completă a premiilor.
Alina Costache
13 mart. 2022, 23:22
Listă premii BAFTA 2022. Pelicula

Listă premii BAFTA 2022. Pelicula ”The Power of the Dog”, regizată de cineasta neozeelendeză Jane Campion, a câştigat trofeul pentru cel mai bun film duminică seara la Londra, în cadrul celei de-a 75-a ediţii a galei premiilor Academiei Britanice de Arte ale Filmului şi Televiziunii (BAFTA), potrivit EFE.

La categoria ”cel mai bun film” au mai concurat peliculele: ”Belfast” (regia Kenneth Branagh), ”Don’t Look Up” (regia Adam McKay), ”Dune” (regia Denis Villeneuve) şi ”Licorice Pizza” (regia Paul Thomas Anderson).

https://www.youtube.com/watch?v=EPoN6ZI58G0

„The Power of the Dog”, un western cu accente noir avându-l drept protagonist pe Benedict Cumberbatch în rolul unui cowboy ameninţător, a primit opt nominalizări la ediţia din acest an a premiilor BAFTA.

Oscar 2022. Lista filmelor nominalizate la cele 20 de categorii. Propunerea României nu a fost selecţionată pentru lista scurtă
La ediţia din 2021, lungmetrajul ”Nomadland”, în regia lui Chloe Zhao, a fost desemnat cel mai bun film.

După ce ediţia de anul trecut s-a desfăşurat în format virtual din cauza pandemiei de coronavirus, gala din acest an a premiilor BAFTA a revenit la formatul obişnuit, găzduită de Royal Albert Hall din Londra şi prezentată de actriţa australiană Rebel Wilson.

BAFTA 2022: Joanna Scanlan, protagonista peliculei ”After Love”, cea mai bună actriţă în rol principal

Joanna Scanlan, protagonista peliculei ”After Love”, în regia lui Aleem Khan, povestea unei femei devenite de curând văduvă care începe sa accepte un secret şocant din viaţa fostului ei soţ, a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal duminică seara la Londra, în cadrul celei de-a 75-a ediţii a galei premiilor Academiei Britanice de Arte ale Filmului şi Televiziunii (BAFTA), potrivit EFE.

La această categorie au mai concurat actriţele Lady Gaga (”House of Gucci”), Alana Haim (”Licorice Pizza”), Emilia Jones (”Coda”), Renate Reinsve (”The Worst Person in the World”) şi Tessa Thompson (”Passing”).

 

La ediţia de anul trecut trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol principal i-a revenit actriţei Frances McDormand, protagonista peliculei ”Nomadland”, în regia lui Chloe Zhao.

Will Smith, protagonistul peliculei ”King Richard”, în regia lui Reinaldo Marcus Green, un film care spune povestea ascensiunii surorilor Williams în lumea tenisului, a fost desemnat cel mai bun actor în rol principal duminică seara la Londra, în cadrul celei de-a 75-a ediţii a galei premiilor Academiei Britanice de Arte ale Filmului şi Televiziunii (BAFTA), potrivit EFE.

 

 

În această categorie au mai concurat actorii: Adeel Akhtar (”Ali & Ava”), Mahershala Ali (”Swan Song”), Benedict Cumberbatch (”The Power of the Dog”), Leonardo DiCaprio (”Don’t Look Up”) şi Stephen Graham (”Boiling Point”).

În 2021, Anthony Hopkins a fost desemnat cel mai bun actor în rol principal graţie partiturii din ”The Father”, în regia lui Florian Zeller.

Ariana DeBose a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru interpretarea sa din pelicula ”West Side Story”, în regia lui Steven Spielberg, duminică seara la Londra, în cadrul celei de-a 75-a ediţii a galei premiilor Academiei Britanice de Arte ale Filmului şi Televiziunii (BAFTA), potrivit site-ului oficial al evenimentului.

La aceeaşi categorie au mai fost nominalizate actriţele Caitríona Balfe (”Belfast”), Jessie Buckley (”The Lost Daughter”), Ann Dowd (”Mass”), Aunjanue Ellis (”King Richard”) şi Ruth Negga (”Passing”).

La ediţia de anul trecut, actriţa sud-coreeană Yuh-Jung Youn a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol secundar pentru interpretarea sa din pelicula ”Minari”, în regia lui Lee Isaac Chung.

Premiile Grammy, amânate pe termen nedeterminat din cauza tulpinii Omicron
După ce ediţia de anul trecut s-a desfăşurat în format virtual din cauza pandemiei de coronavirus, gala din acest an a premiilor BAFTA a revenit la formatul obişnuit, găzduită de Royal Albert Hall din Londra şi prezentată de actriţa australiană Rebel Wilson.

Cineasta neozeelandeză Jane Campion, regizoarea filmului „The Power of the Dog”, a câştigat premiul pentru pentru regie duminică seara la Londra, în cadrul celei de-a 75-a ediţii a galei premiilor Academiei Britanice de Arte ale Filmului şi Televiziunii (BAFTA), potrivit EFE.

Troy Kotsur a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar graţie interpretării din pelicula ”CODA”, în regia lui Sian Heder, duminică seara la Londra, în cadrul celei de-a 75-a ediţii a galei premiilor Academiei Britanice de Arte ale Filmului şi Televiziunii (BAFTA), potrivit EFE.

La aceeaşi categorie au mai fost nominalizaţi Mike Faist (”West Side Story”), Ciarán Hinds (”Belfast”), Woody Norman (”C’mon C’mon”), Jesse Plemons (”The Power of the Dog”) şi Kodi Smit-McPhee (”The Power of the Dog”).

La ediţia din 2021, premiul BAFTA în această categorie i-a revenit actorului Daniel Kaluuya, graţie rolului din pelicula ”Judas and the Black Messiah”, în regia lui Shaka King.

După ce ediţia de anul trecut s-a desfăşurat în format virtual din cauza pandemiei de coronavirus, gala din acest an a premiilor BAFTA a revenit la formatul obişnuit, găzduită de Royal Albert Hall din Londra şi prezentată de actriţa australiană Rebel Wilson.

Pelicula „Drive My Car”, în regia cineastului japonez Ryusuke Hamaguchi, a primit premiul pentru cel mai bun film străin duminică seară, la Londra, în cadrul celei de-a 75-a ediţii a galei premiilor Academiei Britanice de Arte ale Filmului şi Televiziunii (BAFTA), potrivit site-ului oficial al evenimentului.

La această categorie au mai concurat producţiile: „The Hand of God” (Italia, regia Paolo Sorrentino), „Madres Paralelas” (Spania, regia Pedro Almodovar), „Petit Maman” (Franţa, regia Celine Sciamma) şi „The Worst Person in the World” (Novergia, regia Joachim Trier).

În 2021, trofeul pentru cel mai bun film străin i-a revenit lungmetrajului ”Another Round”, în regia cineastului danez Thomas Vinterberg.

După ce ediţia de anul trecut s-a desfăşurat în format virtual din cauza pandemiei de coronavirus, gala din acest an a premiilor BAFTA a revenit la formatul obişnuit, găzduită de Royal Albert Hall din Londra şi prezentată de actriţa australiană Rebel Wilson.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Barem matematică la BAC 2024. Cum se rezolvau subiectele și la ce notă să te aștepți la bacalaureat 2024 după corectare. Update
Capital.ro
Amendă 500 de lei. Legea îi obligă pe TOȚI șoferii să plătească. E obligatoriu
Playtech.ro
ȘOC! Ce spune Emily Burghelea despre ACCIDENTUL cumplit care a DESFIGURAT-O
DailyBusiness
Vești bune pentru șoferi! Benzina și motorina, mai ieftine astăzi!
Adevarul
Cum ne dă statul român foc la valiză. Un cunoscut economist explică de ce avem o viața mai scumpă de la 1 iulie
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Rețete ideale pentru caniculă. Ușor de preparat și cu puține calorii
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
BAC 2024 | Acestea sunt subiectele de la matematică. O problemă le-a dat elevilor mari bătăi de cap
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Barem Matematică Bacalaureat 2024: Ora la care urmează să fie afișate răspunsurile corecte pe Edu.ro pentru profilul real
Capital.ro
Asociația de proprietari are interzis. Proprietarii de apartamente pot face reclamație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
substantial.ro
Sondaj INSCOP: PSD conduce în intențiile de vot, urmat de PNL și AUR
MediaFlux
Mai mulți bani la RECALCULAREA PENSIEI cu aceste 3 adeverințe! Documentele trebuie DEPUSE URGENT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?