Lista ŢINTELOR lui Crin Antonescu

In ultimele doua luni, Crin Antonescu i-a ales de advesari pe Victor Ponta si PSD. Train Basescu si PDL, protejati de presedintele PNL.
Iulian Tudor
12 nov. 2013, 11:25
Lista ŢINTELOR lui Crin Antonescu

Dupa cum se poate observa foarte usor din monitorizarea de mai jos, raportat la perioada de timp 1 septembrie – 6 noiembrie, atacurile si criticile lui Crin Antonescu au vizat cu precadere partenerii de alianta, acesta referindu-se in special la Victor Ponta, Ilie Sarbu, Valeriu Zgonea si Viorel Hrebenciuc. Criticile au vizat in special activitatea Guvernului USL sau decizii/declaratii facute de catre premier, toate puse in directa legatura cu neincrederea liderului PNL de a se baza in continuare pe sprijinul PSD fata de candidatura sa la presedintie.

In acelasi timp, atacurile vis-a-vis de PDL si Traian Basescu au fost mai degraba izolate, tinta principala ramanand presedintele Basescu. Curios este ca, in aceasi perioada de timp, Crin Antonescu a primit atacuri la adresa sa din partea unor lideri ai PDL precum Vasile Blaga, Elena Udrea sau Catalin Predoiu. Acesta nu a raspuns decat o singura data, atunci cand i-a raspuns lui Vasile Blaga.

De altfel, din cele peste doua luni avute in vedere, Crin Antonescu a avut 16 iesiri in care a lansat critici la adresa partenerilor de alianta si doar patru iesiri care au reprezentat atacuri fata de tabara opozantilor.

Atacuri la adresa lui Ponta si PSD vs. Atacuri la adresa lui Basescu si PDL: 16 – 4 

Atacuri la adresa Ponta si PSD

12 septembrie 2013 – „Primul care a spus ce va vota până să aibă loc vreo dezbatere a fost premierul. A început un joc destul de parşivel: asocierea mea cu domnul Blaga”

13 septembrie 2013 – „Să nu uite nici PSD-ul că vor avea de a face cu mine”.

16 septembrie 2013 – „Deocamdată noi îl susţinem pe Ponta, nu el pe noi. Sigur că e nevoie de colaborare, domnul Ponta nu are guvernul de acasă, nu are domnul Rus preşedinţia de acasă şi din bunăvoinţă ni le mai dau şi nouă din când în când”

17 septembrie 2013 – „Postul de casă al domnului Ponta – RTV, face o campanie înverşunată, plină de minciuni, nu de opinii, împotriva mea.”

20 septembrie 2013 – „în PNL nimic nu a fost neclar (…) La PSD am văzut într-o seară la una, într-o seară la altul și așa mai departe că nici dânșii nu mai știu care e treaba, că nu le e clar.”

22 septembrie 2013 – „Eu unul nu sunt dispus să aşezăm un ritual din ăsta acum: fiecare să mergem până acolo, să ne punem o căscuţă albă, să ne punem cizme, să intrăm, nu ştiu de, în galeria aia – nu ştiu de ce a intrat domnul Zgonea, poate doar din curiozitate – şi să facem după aceea o poză şi declaraţii.”

4 octombrie 2013 – „Victor Ponta trebuie sa stie ca oricine, nu doar Basescu, incearca sa intimideze, influenteze sau controleze procurori sau instante va avea in mine un adversar la fel de hotarat, de determinat precum l-a avut Basescu in toti acesti ani”

8 octombrie 2013 – „Ce să cercetăm? Nu mai cercetăm nimic, terminaţi-o odată toţi, Băsescu, Ponta, terminaţi-o cu acest pact, că suntem de râsul lumii”

20 octombrie 2013 – „Sigur că mă deranjează că nişte domni, Oprişan, Sârbu, ies şi spun anumite lucruri. Nu pot accepta că fiecare face ce-i taie capul.”

22 octombrie 2013 – „Despre acuzațiile că Băsescu și Ponta și-au împărțit justiția. E un subiect deschis. Din punctul meu de vedere rămâne inacceptabil, pesemne că nici Ponta nu se împacă cu declarațiile mele”

24 octombrie 2013 – „Daţi-mi voie, ca un expert, să vă spun când putem folosi parşivel. Când e vorba de ditamai partidul, nu poţi să spui decât parşiv”

27 octombrie 2013 – „Fac doar o constatare generală, nu legată de Mircea Geoană: ridicolul și penibilul trebuie să aibă limite”

28 octombrie 2013 – „In această situație, eu sunt candidat oficial al Uniunii. Într-un an de zile se pot întâmpla multe în viața aceasta și în politică. Nu exclud o asemenea variantă, nemaiputând vorbi atunci de Uniune”

31 octombrie 2013 – „Păi dacă dnul preşedinte Zgonea crede că noi am făcut USL ca să-i punem cămaşă lui Cernea, eu nu cred că asta.”

3 noiembrie 2013 – „Cu mașinăria asta enormă a PSD-ului, s-au putut pierde bătălii importante. Dacă nu au avut lideri potriviți, s-a făcut un pic de fier vechi mașinăria!”

5 noiembrie 2013 – „Toată dificultatea fazei finale a negocierilor a fost pusă de către prim-ministru în mod explicit pe umerii vicepremierului”

Atacuri la adresa lui Basescu si PDL

30 septembrie 2013 – „Nu accept ca Traian Basescu sa conduca tara prin cativa oameni si cateva insitutii in numele nostru”

4 octombrie 2013 – „Avem un presedinte care spune cu nonsalanta ca sa transmita mesajul catre oameni din sistem, ca i-a dat telefon procurorului general”

8 octombrie 2013 – „Pun declaraţiile preşedintelui Băsescu pe seama unei îmbătrâniri accelerate şi pe seama unei încercări jenante de a minţi grobian această naţiune încă o dată.”

18 octombrie 2013 – „Nu sunt nici plătit din bani publici, nici tocmit de cineva să comentez toate aberaţiile cetăţeanului Băsescu”; „nu pot să nu remarc faptul că atitudinea pe care domnul preşedinte Blaga sau alţi reprezentanţi ai opoziţiei o au este una penibilă.”

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!