LITORALUL PENTRU TOŢI 2020. Cazare de la 45 de lei pe noapte, se primesc şi VOUCHERE DE VACANŢĂ 2020

Românii care merg în staţiunile româneşti de la Marea Neagră, în perioada 1-30 septembrie, se pot caza cu tarife reduse, plătind de la 45 de lei de noapte prin programul "Litoralul pentru toţi”, aflat la a 37-a ediţie, lansat de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).
Romania TV
25 aug. 2020, 18:25
LITORALUL PENTRU TOŢI 2020. Cazare de la 45 de lei pe noapte, se primesc şi VOUCHERE DE VACANŢĂ 2020

LITORALUL PENTRU TOŢI 2020. Potrivit Federaţiei, programul se adresează tuturor turiştilor care doresc să viziteze litoralul românesc în perioada 1 – 30 septembrie, beneficiind astfel de tarife cu până la 65% mai mici faţă de cele din vârful de sezon.
„Până în prezent, s-au înscris în program 49 hoteluri din toate staţiunile de pe litoral, care pun la dispoziţia turiştilor un număr de aproximativ 3.600 de locuri pe noapte.

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2020 anulate, procese în instanţă. Unde şi până când se pot folosi TICHETE DE VACANŢĂ 2020 

Aceste locuri vor fi vândute atât prin agenţiile de turism partenere şi revânzătorii lor, cât şi direct de către hoteluri”, se menţionează în comunicatul de presă emis de FPTR. Sejururile pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă.

„Ne aflăm într-un an deosebit de greu pentru turismul românesc, acest sector de activitate fiind cel mai afectat în urma apariţiei pandemiei de SARS-CoV-2 în ţara noastră. A trebuit să facem faţă nenumăratelor provocări şi schimbări, deloc uşoare, pe care apariţia noului coronavirus le-a impus, fiecare operator din turism făcând eforturi deosebite pentru ca toţi turiştii să se simtă în siguranţă şi să se bucure cu adevărat de vacanţă, în pofida restricţiilor.

Astfel, la sfârşitul unui sezon dificil, considerăm că avem obligaţia de a face toate eforturile pentru a prelungi sezonul estival, oferind turiştilor oportunitatea să petreacă un sejur la malul Mării Negre”, a declarat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv FPTR.
Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc are în componenţă 5.344 de societăţi comerciale din turism, care asigură venituri salariale pentru 73.752 de angajaţi, reprezentând 37% din forţa de muncă din turism, cu o cifră de afaceri cumulată de peste 5 miliarde de euro şi gestionând, într-o pondere covârşitoare, capital românesc.

Un sfert dintre români şi-au anulat planurile de vacanţă în această vară

Peste trei sferturi dintre români (77%) au fost, deja, într-o vacanţă, sau urmează să plece, în acest an, iar aproape un sfert (23%) au ales să-şi anuleze planurile din vara aceasta, arată rezultatele unui studiu realizat de o platformă online de rezervări hoteliere, scrie Agerpres.

În acest context, 49% dintre cei chestionaţi au menţionat că, la momentul actual, România reprezintă alegerea practică şi sigură atunci când vine vorba despre alegerea destinaţiei de vacanţă. Conform răspunsurilor la chestionarul Travelminit.ro, turismul intern a fost opţiunea aleasă de 88% dintre respondenţi, în timp ce aproape jumătate dintre români au în vedere locuri uşor accesibile cu maşina. De asemenea, vacanţele la munte, în special în zona Transilvaniei, se află în topul preferinţelor, cu 46% dintre opţiuni, urmate de cele de pe litoralul românesc, cu 32 de procente.

Vouchere de vacanţă 2020. Lista completă a unităţilor care acceptă tichetele de vacanţă

În privinţa bugetului alocat, studiul de specialitate arată că aproape jumătate dintre cei chestionaţi sunt dispuşi să cheltuie între 100 şi 200 lei pe noaptea de cazare, iar 28% dintre repondenţi între 200 şi 300 lei/noapte. Într-o pondere de 64%, românii se tem de contaminarea cu COVID-19 sau de introducerea unei măsuri de carantinare obligatorie. Chestionarul arată că, în proporţie de 43% şi 34%, românii consideră pensiunile şi hotelurile cu standarde mari ca fiind cele mai sigure, şi confirmă în proporţie de 78% faptul că măsurile de prevenţie sunt respectate foarte bine.

Studiul citat evidenţiază că 77% dintre persoanele intervievate au fost într-o vacanţă sau urmează să plece, în 2020, în timp ce 23% au ales să-şi anuleze planurile din vara aceasta, dar plănuiesc să le reprogrameze pentru anul viitor. Din datele Travelminit.ro reiese faptul că, în weekend-ul de Sfânta Maria (14 – 16 august) foarte multe zone turistice din ţară au raportat un grad de ocupare de peste 95%. În topul preferinţelor se află destinaţii din ţară, unde turiştii sunt dispuşi să plătească până la 200 de lei /noapte, în special staţiuni montane şi de pe litoral. Rezervările au fost făcute „last minute”, fără avans plătit şi cu posibilitate de anulare. Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România care acceptă şi plata cu vouchere de vacanţă. Oferta platformei conţine 5.000 de proprietăţi din România, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeţi, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să pui în ciorba de burtă ca să aibă un gust și o aromă deosebită. Ingredientul final e cel mai important
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
Doamne cum arăta înainte ispita Diandra înainte de operațiile estetice. Imagini șoc, pe care le-ar vrea șterse de pe internet
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
V-ați încheiat nasturii, dar nu ați știut asta. Marea diferență între bărbați și femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Dansul mirilor de la nunta lui Andrei și a Cristinei Rotaru. Fanii și-au făcut cruce când au văzut! VIDEO
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Croaţia reintroduce serviciul militar obligatoriu pentru tineri începând din 2025
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...