FCSB RAPID: 3-1. Derby cu scandal în tribune, decis în prelungiri

FCSB a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (1-1), pe FC Rapid, într-un meci din etapa a XX-a a Ligii 1 Casa Pariurilor. Giuleştenii au jucat în inferioritate numerică din minutul 77, după eliminarea lui Junior Morais pentru două cartonaşe galbene
Filip Stan
15 dec. 2021, 20:17
FCSB RAPID: 3-1. Derby cu scandal în tribune, decis în prelungiri
FCSB - RAPID

UPDATE: FCSB a învins-o pe Rapid, scor 3-1, în derby-ul etapei a 20-a din Liga 1! FCSB a deschis scorul în min. 14, când portarul Horaţiu Moldovan a respins şutul lui Darius Olaru, dar Florin Tănase a fost pe fază şi a trimis mingea în plasă.

Rapid a restabilit egalitatea în finalul primei reprize, prin Cristian Săpunaru (45+6 – penalty), după ce tot el fusese faultat în careu de Risto Radunovic.

Vicecampioana a înscris golul al doilea în min. 90+3, din penalty, prin acelaşi Tănase, după ce Săpunaru l-a agăţat în careu pe Ianis Stoica. Stoica a fost cel care a închis tabela (90+6), la capătul unui contraatac, după ce Claudiu Keşeru trimisese mingea în transversală.

În prima repriză, una mult mai spectaculoasă, gazdele au ratat prin Adrian Şut (10), în timp ce Rapid a avut o ocazie mare prin Antonio Sefer (37). De remarcat că meciul a fost întrerupt în minutul 3 timp de şase minute după ce galeriile celor două echipe au aruncat pe teren cu petarde, torţe şi fumigene.

FCSB e neînvinsă de 13 etape, în care are 12 victorii şi un egal. Rapid are doar o victorie în ultimele cinci etape, două egaluri şi două eşecuri.

Antrenorul FC Rapid, Mihai Iosif, a catalogat drept mincinos rezultatul de 1-3 din meciul cu FCSB, disputat, miercuri, pe Arena Naţională. Iosif a fost eliminat după joc de arbitrul Istvan Kovacs, tehnicianul explicând că l-a întrebat „civilizat”: „Nu vă supăraţi, domnule Kovacs, vă bateţi joc de noi?”

Mihai Iosif, antrenor Rapid: Este un rezultat mincinos 

„Nu ştiu dacă e o dezamăgire. E o dezamăgire în felul în care am pierdut. Aşa cum a arătat jocul, nu cred că meritam să pierdem acest meci, cred că l-am controlat undeva la 50-60 de minute din el. Am avut un început în care pe tineri i-a luat un pic valul. Am avut o reacţie foarte bună, cred un rezultat de egalitate era cel corect. Pe mine nu m-a luat valul, că nu mă ia valul, am colac, dar pe Săpunaru de ce l-a luat? Ce s-a întâmplat? (n.r. – că a comis penaltiul de 2-1) Nu ştiu dacă a fost. Am vorbit cu Junior, mi-a spus că nu l-a atins (n.r. – la caronaşul roşu). Nu mai vreau să comentez, nu mai zic nimic… (n.r. – despre faptul că a fost eliminat după finalul meciului) Exces de zel. Mamă, ce fac eu, ce dreg eu! M-am dus şi i-am spus aşa: Dar civilizat, frumos, fără să-l jignesc pe dânsul. Dacă se dă roşu pentru aşa ceva, ridic mâna şi mă predau. Chiar frumos şi civilizat i-am spus, că ăsta sunt. (n.r.-  ce răspuns a primit) Roşu! Puteam obţine mai mult, îmi felicit jucătorii pentru că au dat dovadă de mare tărie de caracter şi au dat totul până la final. Nu ştiu cu cine vom juca împotriva celor de la Botoşani, pe lângă cei accidentaţi avem şi doi suspendaţi, acum. (n.r. – dacă mai are copii să trimită pe teren) Am unul, acasă. Avem echipa a doua. Publicul ne-a aplaudat pentru că am dat totul pe teren şi atât s-a terminat scorul. Este primul rezultat mincinos din punctul meu de vedere, un rezultat de egalitate era mai just. Cred că am avut şi ocaziile mai mari, cel puţin în prima repriză. La penalti, Săpunaru a spus că nu a fost, Junior a zis că nu l-a atins, la al doilea galben. Nu putem să dăm lucrurile înapoi”, a declarat Iosif, la microfonul televiziunilor care transmit Liga I.

Petrea, antrenor FCSB: Mă gândesc tot timpul la victorie, sper până în ultimul moment al jocului că putem câştiga

Antrenorul FCSB, Anton Petrea, a declarat, miercuri, după ce echipa lui s-a impus în derbiul cu Rapid în prelungiri, că speră întotdeauna la victorie până în ultimele momente ale jocului.

„Am întâlnit un adversar incomod, care ne-a pus ceva probleme. Am început bine jocul, am marcat, după care ne-am retras un pic şi i-am permis adversarului să aibă posesie şi să vină puţin periculos peste noi. A fost echilibrat, fără situaţii de poartă, până spre final, când s-a încins atmosfera. Important este că am reuşit să câştigăm şi mă bucur că echipa a crezut până la final, aşa cum s-a întâmplat şi în meciurile trecute. Numai în pielea noastră, pe margine, să nu fiţi! Mă gândesc tot timpul la victorie, sper până în ultimul moment al jocului că putem câştiga. Puteam să primim gol, la 1-1 am avut o situaţie, cu şutul acela de la jumătatea terenului, care, dacă era pe poartă, era gol şi cine ştie dacă mai reuşeam să revenim. În general, sunt optimist până la finalul jocului că putem câştiga. Ianis Stoica a intrat bine, am discuţii cu el, îi spun tot timpul că are calitate foarte bună şi să plece în spatele fundaşilor adverşi, are şi tehnică bună şi mă bucur că a intrat foarte bine şi a decis scorul final. Schimbarea lui Budescu a fost normală, jocul nu mai funcţiona ca în prima parte a primei reprize şi a trebuit să schimbăm, să aducem puţină viteză pentru acţiunile de atac. Budescu trebuie să joace bine, să dea cât mai multe pase utile colegilor lui şi, dacă se poate să marcheze, să şi marcheze. Nu îmi doresc ceva anume de la un jucător, nu joacă un jucător, avem o echipă şi trebuie să se încadreze în sistemul de joc. (n.r. – despre criticile patronului pentur Budescu şi Keşeru) Nu sunt afectaţi, sunt jucători cu experienţă, jucători rutinaţi care au multe meciuri disputate, atât în campionatul românesc, cât şi în străinătate, nu cred că sunt afectaţi de anumite critici sau anumite discuţii care se fac în jurul lor. Îşi văd de treabă, se pregătesc bine şi atâta tot. Tănase e un jucător important pentru noi, e căpitanul echipei, mă bucură faptul că reuşeşte să marcheze şi uşor, uşor începe să-şi revină la forma din sezonul trecut. Vom vedea dacă se va materializa presupusul transfer. Până atunci ne folosim de el şi să ne ajute cât mai mult. Sperăm să câştigăm şi la Sepsi şi să termnăm anul fericiţi”, a declarat Petrea, la microfonul televiziunilor care transmit Liga I.

FCSB – RAPID live video Digi Sport 3-1

Au marcat: Tănase ’14, ’90+3 (p), Ianis Stoica ’90+6 / Săpunaru ’45+6 (p).

1-0, min. 14: După o acţiune prelungită a lui Octavian Popescu şi după greşeli în serie ale fundaşilor rapidişti în propriul careu, mingea a ajuns la Olaru, care a şutat de la 17 metri, portarul Moldovan a respins în faţă şi Tănase a împins balonul în poartă;

1-1, min. 45+6: La o lovitură liberă de pe partea stângă, Radunovici l-a tras pe Săpunaru în careu şi Kovacs a dictat penalti, care a fost transformat cu siguranţă tot de fundaşul rapidist;

2-1, min. 90+3: Săpunaru l-a faultat în careu pe Ianis Stoica, iar Tănase a transformat lovitura de la 11 metri dictatăd e Kovacs;

3-1, min ’90+6: După un contraatac, Ianis Stoica a marcat cu un şut din interiorul careului, deviat în poartă de Crepulja.

UPDATE: Derbiul FCSB – Rapid, întrerupt în minutul 3: Ambele galerii au aruncat petarde şi fumigene pe teren

UPDATE: Jandarmii au descoperit, miercuri, într-un autovehicul al suporterilor Peluzei Nord Rapid, care se deplasa la meciul de fotbal al echipei din Giuleşti cu FCSB, un pistol de tip airsoft, mai multe torţe şi un spray lacrimogen.

„În jurul orei 18,20, pe timpul controlului autovehiculelor intrate în arena sportivă, într-un autoturism au fost găsite un pistol de tip airsoft, mai multe materiale pirotehnice şi un spray iritant-lacrimogen. În cauză, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor şi au fost predate lucrătorilor din cadrul Poliţiei Capitalei”, a informat Jandarmeria Bucureşti.

Forţele de ordine solicită tuturor spectatorilor care vor asista la acest meci de fotbal care va avea loc pe Arena Naţională să respecte întocmai prevederile legale în vigoare.

FCSB: A. Vlad – V. Crețu, Vinicius, Cristea, Radunovic – Olaru, Șut, Fl. Tănase – Cordea, Budescu, Oct. Popescu
ANTRENOR: Toni Petrea
REZERVE: Straton, Miron, Haruț, Fl. Coman, I. Stoica, V. Gheorghe, Ov. Popescu, Oaidă, Keșeru

RAPID: Moldovan – Belu, Săpunaru, Dandea, Morais – Crepulja, Al. Albu – Sefer, A. Ilie, Stahl – Marzouk
ANTRENOR: Mihai Iosif
REZERVE: Drăghia, Ad. Bălan, Goge, Pănoiu, C. Popescu, Florica, Ignat, Despa, Stănici

Stadion: „Arena Națională” (București)
Arbitru: Istvan Kovacs / Asistenți: Vasile Marinescu, Mihai Marica

LIVE FCSB RAPID STREAM ONLINE VIDEO în etapa a 20-a din Liga 1

Pentru a asista la meci, fanii trebuie să fie ori vaccinați împotriva COVID-19 cu schema completă și să fi trecut 10 zile de la acel moment, ori să prezinte dovada că se află în în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi de la confirmarea infectării cu COVID-19.

LIVE FCSB RAPID. Gigi Becali, încrezător: „Trebuie să câștigăm jocul ăsta neapărat”

„Ei vor fi foarte agresivi, rog arbitrul să-și facă datoria. Vreau să jucăm fotbal ca în Europa, nu vreau lupte greco-romane, cotonogeală. Trebuie să câștigăm jocul ăsta neapărat. Jocul trecut nu-l consider pierdut. Am controlat jocul, sper să controlăm și acum și de data asta să și marcăm”, a spus Gigi Becali, patronul celor de la FCSB. „Suntem pregătiți, am avut două zile de pauză, sper că jucătorii sunt refăcuți și putem aborda meciul la victorie. La un asemenea joc, nu trebuie să mai motivezi echipa cu vreun rezultat nefavorabil înregistrat în tur. Avem obiectivele noastre, trebuie să câștigăm fiecare joc, asta este motivația. E o echipă bună, chiar dacă e nou promovată, a demonstrat că poate juca, că poate face față Ligii 1 și că are șanse la play-off”, a spus şi antrenorul Toni Petrea.

LIVE FCSB RAPID. Probleme de lot pentru giuleşteni: „Vom băga foarte mulţi juniori”

Antrenorul celor de la Rapid, Mihai Iosif, a declarat că nu a reușit să recupereze fizic niciun jucător față de partida cu FC Argeș. În victoria contra piteștenilor, giuleștenii au avut pe banca de rezervă o serie de fotbaliști foarte tineri, de până în 19 ani: Alexandru Despa, Luca Florică, Cristian Ignat, Rareș Ilie, Ștefan Pănoiu sau Ciprian Popescu. Cel mai probabil, Mihai Iosif va apela la aceștia și-n duelul cu FCSB. „Un derby de tradiție al fotbalului românesc pe care îl tratăm cu maximă seriozitate și sperăm să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor. Este cel mai greu moment al sezonului, nu pentru că jucăm cu FCSB, ci pentru că avem foarte mulți accidentați. Vom băga foarte mulţi juniori. Sper să dea totul pentru culorile clubului. Nu îşi revine nimeni dintre cei accidentați pe o perioadă mai lungă. Nu prea am jucat cu FCSB de multe ori în ultimii ţapte ani. Cu siguranţă vor fi la înălţime. Luăm pas cu pas fiecare meci. Ca o astfel de rivalitate nu contează locul din clasament”, a spus Mihai Iosif.

Echipele probabile

FCSB: Vlad – Val. Crețu, Vinicius, Miron, Radunovic – Olaru, Șut, Fl. Tănase – Cordea, Keșeru, Oct. Popescu.

Rapid: H. Moldovan – Belu, Săpunaru, Dandea, Junior Morais – Crepulja, Albu – Stahl, Sefer, R. Ilie – Ad. Bălan.

CCA l-a delegat la FCSB – Rapid pe Istvan Kovacs (37 de ani). Acesta va fi ajutat de asistenții Vasile Marinescu și Mihai Marica, în vreme ce rezerva sa va fi Iulian Călin.

RAPID – FCSB 1-0. Victorie decisă de un autogol. Derby cu două eliminări şi atmosferă de vis pe Arena Naţională

Din 2003 și până acum, deși FCSB a luat mai multe trofee și a performat mai vizibil în Europa, Rapid e singura echipă în fața căreia are palmares negativ în disputele directe din Liga 1. Ultimele două confruntări s-au terminat cu același scor, 1-0 pentru alb-vișinii, care în această perioadă au demis și trei antrenori ai roș-albaștrilor, ultimul fiind chiar Dinu Todoran, după confruntarea din tur!  Giuleștenii conduc în raportul victoriilor, scor 7-4. FCSB are doar 4 succese, deși între cele două au avut loc nu mai puțin de 24 de întâlniri!

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Chiftele cu dovlecei și telemea. Rețeta care vă face să uitați de carne
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul carburanților pentru ziua de luni, 29 iulie 2024: Carburanții au înregistrat o nouă ieftinire. Cât costă un litru de benzină?
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Președintele venezuelean Nicolas Maduro a câștigat un al treilea mandat cu 51% din voturi
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!