Simona Halep – Paula Badosa 6-1, 4-6, 3-6 în primul tur la Miami. „Simo” a rezistat doar un set!

Simona Halep (32 de ani) a pierdit, marţi, meciul cu Paula Badosa (26 de ani), în primul tur de la Miami Open. A fost prima partidă pe care fostul lider WTA a disputat-o după ce TAS i-a redus suspendarea pentru dopaj de la patru ani la nouă luni.
Filip Stan
20 mart. 2024, 00:22
Simona Halep - Paula Badosa 6-1, 4-6, 3-6 în primul tur la Miami.
Simona Halep la Miami

Simona Halep – Paula Badosa 6-1, 4-6, 3-6. Simona Halep a început excelent meciul şi şi-a adjudecat lejr primul set, scor 6-1. A urmat o cădere fizică pentru româncă, iar Paul Badosa a revenit. Mai mult, Simona Halep a acuzat şi probleme medicale, având nevoie de intervenţia unei konetoterapeute. Până la urmă, absenţa de lung durată din circuit s-a dovedit a fi decisivă, iar Simona Halep a pierdut şi setul decisiv.

Ştirea iniţială:

LIVE Simona Halep – Paula Badosa VIDEO ONLINE STREAMING. Simona Halep a primit un wild card din partea organizatorilor turneului de la Miami și va juca astfel primul său meci oficial după o pauză de peste un an și jumătate. Românca a jucat de două ori cu Paula Badosa (73 WTA) și a câștigat ambele confruntări,  disputate în 2022, în turul al doilea la Madrid, scor 6-3, 6-1, şi în optimi la Wimbledon scor 6-1, 6-2.

Aceasta va fi prima întâlnire pe hard dintre cele două jucătoare, iar specialiştii le-au oferit cote egale la calificare. Învingătoarea va evolua în turul secund împotriva Arynei Sabalenka, dar este posibil ca aceasta să se retragă după ce iubitul ei a murit la vârsta de doar 42 de ani.

Înaintea partidei cu Paula Badosa, Simona Halep a făcut mai multe postări pe Instagram. Prima oară a distribuit un citat al lui Steve Jobs („Să ai curajul să îți urmezi inima și intuiția! Ei știu deja ce vrei să devii. Orice altceva e lipsit de importanță”), iar apoi a postat o fotografie în care se află alături de Sabin Topală (fizioterapeut) și portughezul Joao Monteiro (sparring partner).

Miami Open, turneu din categoria WTA 1000, are loc în perioada 19-31 martie. Se joacă pe suprafață hard, pe tabloul principal se află 128 de jucătoare, iar premiile acordate au valoare totală de 8.995.555 USD. Campioana en-titre este Petra Kvitova (jucătoarea din cehia este însărcinată și nu va participa la ediția din acest an).

Simona Halep revine după trei ani la Miami

Ultima participare a Simonei Halep la Miami a fost în 2021, când s-a impus în fața lui Caroline Garcia în turul al doilea, însă s-a retras înainte de partida cu Anastasija Sevastova din cauza unor probleme la umăr. Cele mai bune performanțe ale româncei la turneul din Florida sunt cele două semifinale atinse în 2015 și 2019, fiind oprită de Serena Williams, respectiv, de Karolina Pliskova. Simona Halep a fost favorita principală la Miami în 2018, atunci când s-a oprit în turul al treilea, fiind învinsă de Agnieszka Radwanska.

Citeşte şi: Simona Halep, întâlnire decisivă la Miami cu Patrick Mouratoglou. Ce au pus la cale cei doi, se anunţă procesul anului!

„E foarte devreme să mă gândesc la rezultate. Vreau să văd cum mă simt la reîntoarcere. Miami e un turneu bun, mi-a plăcut mereu să joc acolo. Însă e greu acum să spun ceva. Am deja un an și jumătate de când nu joc meciuri oficiale și e greu să-mi dau cu părerea acum. Vreau să văd cum mă simt la reîntoarcere și după aceea o să-mi setez obiectivele”, a declarat Simona Halep.

Al patrulea meci pe terenul principal

Organizatorii competiției din Florida au anunțat în programul primei zile de concurs, marți, 19 martie, în care și Simona Halep va intra în focul competiției, Duelul său cu Paula Badosa va fi al patrulea pe arena principală de la Miami, Grandstand, și va începe după ora 22:00 (ora României). Inițial, pe cel mai mare stadion din complexul din Florida se vor disputa partidele Peyton Stearns – Yafan Wang, Diana Schnaider – Venus Williams și Clara Burel – Caroline Wozniacki. Acestea vor începe la ora 17:00, astfel că sunt șanse mari ca partida SImona Halep – Paula Badosa să se joace chiar după miezul nopţii!

Stere Halep va fi alături de fiica lui

„Am foarte multe emoții. Să vedem cum o să funcționeze Simona. La antrenamente am văzut-o foarte bine, este în parametrii normali, dar ce va face mâine (n.r. azi) în timpul jocului este altceva față de antrenament. Un meci foarte interesant, pentru că se cunosc. Să vedem lupta și care va fi învingătoarea. Eu, ca părinte, trebuie să fiu mai subiectiv (n.r. râde).
(n.r. Este mai bine că joacă împotriva unei jucătoare pe care o cunoaște) Da, când joci cu un jucător necunoscut îți faci probleme. Îți trebuie câteva game-uri pentru a o cunoaște”, a spus Stere Halep pentru Digi Sport.

Probleme mari pentru Paula Badosa

Paula Badosa este într-o formă foarte slabă, nereuşind să treacă de turul doi la niciun turneu în 2024, cu excepţia Australian Open, unde a ajuns în 16-imile de finală (runda a treia); de altfel, ultima performanță notabilă a sportivei din Spania este sfertul de finală disputat la Roma, în 2023 (fostul număr 2 WTA a ajuns acum pe locul 80). Paula Badosa s-a confruntat cu probleme de ordin medical în ultimii ani, iar în 2023 a lipsit de pe teren cinci luni; în februarie anul acesta a fost forţată să se retragă de la Dubai, ca urmare a unei accidentări la spate.

Experții americani merg pe mâna Simonei Halep

„Deşi nu a avut voie să participe în circuitul WTA în ultimele 18 luni, Halep s-a antrenat constant. Chiar şi aşa, nimic nu se compară cu meciurile oficiale, astfel că turneul de la Miami va fi un adevărat test pentru Simona, care va înţelege la ce nivel se află. Având în vedere problemele legate de accidentări avute de Badosa, sportiva din România nu putea avea parte de o adversară mult mai bună în primul tur din Florida. Ea a câştigat ambele întâlniri contra ibericei, cedând doar 7 gameuri în cele 4 seturi directe jucate. Halep are, aşadar, mai multe avantaje clare în startul partidei, dar Badosa speră ca adversara să îi permită să intre în meci. Cu cât partida se va prelungi, probabil că şansele Paulei vor creşte, fiind de aşteptat ca Simona să fie puţin „ruginită”. Chiar şi aşa, sportiva din România pare să fie într-o formă fizică mai bună decât adversara, care nu a jucat vreun meci în ultima lună, de la abandonul de la Dubai. Simona Halep a lipsit mult din circuit dar nu şi-a pierdut instinctul de prădătoare şi va profita la maximum de fiecare şansă care va veni. Anticipăm că Halep va câştiga partida în minimum de seturi”, susţin cei de la Sportskeeda.

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Iluzia optică pe care doar cei cu ochi de vultur o pot rezolva. Ești genial dacă găsești pantoful ascuns în mai puțin de 12 secunde
Capital.ro
Decizie pentru toți cei care mănâncă PEPENI românești. Se întâmplă de mâine, 8 IULIE
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Vești incredibile pentru șoferi! Curând, vor putea circula pe cel mai spectaculos drum din România!
Adevarul
Corina Cușa, profesoară: „A apărut un fenomen periculos în timpul vacanței mari: inactivitatea, ca formă de ocupare a timpului liber“
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Cel mai nou bulevard din București. Când are loc marea deschidere
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom avea în Capitală
Capital.ro
Reguli noi de astăzi, 7 IULIE. Sunt OBLIGATORII în toată Europa
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Viktor Orban formează o nouă alianță de extremă dreapta în Parlamentul European
MediaFlux
VINE CRIZA! Va fi mai RĂU CA ÎN 2008
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!