CROATIA – MEXIC 1-3. Mexicul a câştigat duelul supravieţuirii la CM 2014. Aztecii vor juca optimile

CM 2014. Echipa Mexicului a învins formaţia Croaţiei cu scorul de 3-1 (0-0), luni pe ''Arena Pernambuco'' din Recife, în Grupa A a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia şi s-a calificat în optimile de finală ale competiţiei.
Romania TV
23 iun. 2014, 09:10
CROATIA - MEXIC 1-3. Mexicul a câştigat duelul supravieţuirii la CM 2014. Aztecii vor juca optimile

CROAŢIA vs. MEXIC LIVE VIDEO 1-3

Mexicanii, cărora le era suficient şi un egal, s-au impus prin golurile marcate de Rafael Marquez (72), Andres Guardado (75), Javier Hernandez (82) şi vor juca în optimi cu Olanda, câştigătoarea Grupei B. Pentru croaţi a marcat Ivan Perisic (87).

Croaţia a fost echipa care a avut iniţiativa, obligată să câştige pentru a se califica, dar mexicanii au fost cei care au ratat prima ocazie, uriaşă, prin Herrera, care a tras de la 25 de metri în bara porţii lui Pletikosa, la prima acţiune mai consistentă a echipei sale (16).

Mexicul a riscat destul de puţin, croaţii fiind cei interesaţi să atace, dar nu au reuşit să îşi creeze ocazii prea clare. O situaţie notabilă a fost în minutul 40, când Srna a trimis din lovitură liberă de la circa 28 de metri peste transversală.

Meciul a fost destul de tensionat, între jucătorii celor două formaţii existând mai multe clinciuri pe parcursul jocului.

Nici în repriza a doua jocul nu s-a schimbat, fiind tot unul încâlcit, în care croaţii au părut că macină în gol, nereuşind să găsească soluţiile pentru desfacerea defensivei mexicane.

”El Tri” a avut cea mai bună oportunitate din debutul reprizei secunde, dar Srna a respins cu mâna din propriul careu, ca un veritabil portar, la şutul lui Guardado, fără ca arbitrul să acorde penalty-ul cuvenit (64). Echipa lui Miguel Herrera a fost aproape de gol şi în minutul 66, dar Pletikosa a respins şutul centrare al lui Aguilar. Mexicul a avut o prestaţie mult mai consistentă faţă de prima repriză şi golul a venit firesc, căpitanul Marquez marcând cu capul, după un corner bătut de Herrera (72): 0-1.

Croaţia căzut psihic şi a primit şi al doilea gol, după o fază frumoasă, reuşita fiind semnată de Andres Guardado, care a parafat practic calificarea meciului în optimile de finală (75): 0-2.

Echipei croate i-a fost refuzat şi golul de onoare (78), de către Hector Moreno, care a respins de pe linia porţii mingea trimisă de Rebic, după un slalom al atacantului Fiorentinei. Javier ”Chicharito” Hernandez şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor, după un corner (82), iar mexicanii încercau câştigarea grupei: 0-3.

Ivan Perisic a reuşit golul de onoare al croaţilor şi a clarificat situaţia din grupă – Mexicul pe locul secund: 1-3 (87).

Croaţia a încheiat urât meciul, cu o intrare brutală a lui Rebic la Pena, pentru care tânărul atacant a fost eliminat (89). Perisic a fost aproape de ”dublă”, dar Ochoa a reţinut reluarea sa din apropiere (90+1).

Croaţia părăseşte competiţia în urma unui joc mai slab, deşi a evoluat foarte bine în primele două jocuri, cu Brazilia (1-3) şi Camerun (4-0).

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+4 Finalul partidei.

Min. 90+1 Perisic are şansa golului doi, dar şutul său din 10 metri este respins de Ochoa.

Min. 89 Roşu direct pentru Ante Rebic, care este eliminat. Acesta a intrat foarte dur la Pena.

Min. 87 GOOOL Croaţia! Perisic a marcat după un un-doi cu Rakitic! Pasa lui Rakitic a fost superbă, cu călcâiul. Croaţia – Mexic 1-3!

Min. 82 GOOOL Mexic! Chicharito Hernandez înscrie tot după o fază fixă, iar calificarea este jucată! Mexic – Croaţia 3-0!

Min. 75 GOOOL Mexic! Andres Guardado marchează pe contraatac, din pasa lui Hector Herera! Mexic are 2-0 şi este ca şi calificată în optimi!

Min. 72 GOOOL Mexic! Căpitanul mexicanilor, Rafa Marquez, înscrie cu capul în urma unui corner, Croaţia – Mexic 0-1!

Min. 69 A doua schimbare la croaţi, Ante Rebic intră în locul lui Ivica Olic.

Min. 66 Şut Aguilar, respinge portarul Croaţiei. Mexicanii domină autoritar jocul în aceste momente.

Min. 65 Şut puternic Guardado, balonul este respins de Srna, care în cădere atinge balonul cu mâna. Mexicanii protestează vehement şi cer penalty, dar arbitrul rămâne inflexibil.

Min. 62 Schimbă şi mexicanii, „Chicharito” Hernandez, jucătorul lui Manchester United, intră în locul lui Giovani Dos Santos.

Min. 58 Prima schimbare la croaţi, care la acest scor sunt eliminaţi. Mateo Kovacic îl inlocuieste pe Sime Vrsaljko.

Min. 57 Cap Oribe Peralta, în urma unui corner, mingea trece peste poarta croaţilor.

Min. 52 Deranj mare în careul mexicanilor! Rafa Marquez gafează, nereuşind degajarea, dar Olic şi Mandzukic nu reuşesc să profite.

Min. 46 A început repriza secundă.

Statistica primei reprize: posesie – Croaţia 57%, Mexic 43%; şuturi – Croaţia – Mexic 6-4 (pe poartă 1-1); pase reuşite – Croaţia 208, Mexic 163.

Min. 45 Finalul primei reprize.

Min. 38 Două cornere pentru Mexic, ambele rămase fără rezultat.

Min. 29 Încă o situaţie bună pentru Croaţia! Şutul lui Perisic, din 18 metri, ocoleşte poarta lui Ochoa.

Min. 23 Demi-vole al lui Olic, din interiorul careului, Moreno respinge! Mexianii au probleme când croaţii se apropie la 25 de metri de buturile lor.

Min. 18 O nouă ocazie mare a mexicanilor, dar şutul lui Guardado nu prinde spaţiul porţii.

Min. 16 Bară a mexicanilor! Hector Herrera prinde un şut superb de la 25 de metri, dar mingea zguduie bara din stânga lui Pletikosa.

Min. 12 Mexicul este, alături de Germania şi Brazilia, singura echipă care a jucat optimile Cupei Mondiale în ultimele cinci ediţii.

Min. 10 Meciul este foarte încins, iar Rakitic vede deja primul cartonaş galben al meciului.

Min. 8 Croaţii au prima ocazie a meciului! Rakitic îi trimite lui Perisic, dar vole-ul acestuia nu nimereşte poarta.

Min. 1 A început meciul Croaţia – Mexic.

Croaţia: Pletikosa – Srna, Corluka, Lovren, Vrsaljko – Rakitic, Pranjic – Perisic, Luka Modric, Ivica Olic – Mandzukic. Selecţioner: Niko Kovac.

Mexic: Ochoa – Rodriguez, Rafa Marquez, Hector Moreno – Aguilar, Hector Herrera, Vazquez, Guardado, Layun – Giovani Dos Santos, Oribe Peralta. Selecţioner: Miguel Herrera.

Croatia şi Mexic, LIVE VIDEO de la ora 23:00, s-ar putea califica împreună cu un rezultat de egalitate, numai dacă, în celălalt meci, Camerun ar învinge Brazilia. LIVE VIDEO. CROATIA – MEXIC la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Croatia şi Mexic, LIVE VIDEO de la ora 23:00, se vor înfrunta, luni, la Recife, într-un meci din Grupa A de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. CROATIA – MEXIC este meciul care va da a doua echipă din Grupa A calificată în optimile de finală de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014, după Brazilia. CROATIA-MEXIC este LIVE VIDEO pe „RTV#. CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

LIVE VIDEO CROATIA-MEXIC AICI

CROATIA nu a mai trecut de grupe la Cupa Mondială din 1998, când ajungea până în semifinalele turneului din Franţa, la prima sa participare, iar apoi şi-a adjudecat bronzul. LIVE VIDEO. CROATIA – MEXIC la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Croatia şi Mexic, LIVE VIDEO de la ora 23:00, se vor înfrunta, luni, la Recife, într-un meci din Grupa A de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. CROATIA – MEXIC este meciul care va da a doua echipă din Grupa A calificată în optimile de finală de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014, după Brazilia. CROATIA-MEXIC este LIVE VIDEO pe „RTV#. CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Selecţionerul celor din CROATIA, Niko Kovac, nu va face schimbări esenţiale în echipa de start, dar e posibil să îl trimită din primul minut pe Mateo Kovacic, în locul jucătorului de origine braziliană Sammir, care nu a impresionat în meciul cu Camerun (4-0).

MEXIC s-a calificat în optimi la ultimele sale cinci Cupe Mondiale, dar nu a ajuns în sferturi decât la ediţia din 1986. Pentru Mexic este suficient şi un egal pentru a merge mai departe, în timp ce croaţii sunt obligaţi să câştige. LIVE VIDEO. CROATIA – MEXIC la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Croatia şi Mexic, LIVE VIDEO de la ora 23:00, se vor înfrunta, luni, la Recife, într-un meci din Grupa A de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. CROATIA – MEXIC este meciul care va da a doua echipă din Grupa A calificată în optimile de finală de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014, după Brazilia. CROATIA-MEXIC este LIVE VIDEO pe „RTV#. CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Partida de la Recife îi va aduce faţă în faţa pe valorosul atacant Mario Mandzukic (CROATIA), autor a două goluri în partida cu Camerun, şi pe portarul Guillermo Ochoa (MEXIC), care a menţinut imaculată poarta sa în meciul cu Brazilia.

CROATIA – MEXIC. Câştigătoarea Grupei A va înfrunta în optimile de finală echipa clasată pe locul secund în Grupa B (Olanda sau Chile), în timp ce echipa de pe locul secund va întâlni câştigătoarea Grupei B.

CROATIA – MEXIC. Meci crucial pentru Croatia si Mexic. Dupa o evolutie perfecta în fata Braziliei, Mexic, în caz de victorie sau meci nul, poate sa se califice în optimi pentru a 6-a oara consecutiv. Mexic poate conta pe portarul Ochoa, autorul unui meci fantastic în fata Braziliei, când a reusit nu mai putin de 7 interventii decisive! Croatia, care a câstigat 2 din cele 3 meciuri jucate împotriva celor din Mexic, trebuie neaparat sa învinga pentru a se califica. Croatia, care nu a câstigat niciodata în ultimul meci din faza grupelor, se bizuie pe vedeta Mario Mandzukic, autor al unei duble în fata Camerunului.

CROATIA – MEXIC. Partida de pe Arena Pernambuco (42.610 locuri) va fi arbitrată de uzbekul Ravşan Irmatov.

LIVE VIDEO. CROATIA – MEXIC la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Echipele probabile:

Croatia: 1. Stipe Pletikosa – 11. Darijo Srna (căpitan), 5. Vedran Corluka, 6. Dejan Lovren, 3. Danijel Pranjic – 7. Ivan Rakitic, 10. Luka Modric – 4. Ivan Perisic, 20. Mateo Kovacic, 18. Ivica Olic – 17. Mario Mandzukic. Selecţioner: Niko Kovac.

Mexic: 13. Guillermo Ochoa – 2. Francisco Rodriguez, 4. Rafael Marquez (căpitan), 15. Hector Moreno – 22. Paul Aguilar, 6. Hector Herrera, 23. Jose Juan Vazquez, 18. Andres Guardado, 7. Miguel Layun – 10. Giovani Dos Santos, 19. Oribe Peralta. Selecţioner: Miguel Herrera.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
S-a pus limită la banii cash. Anunț pentru cei care retrag numerar la bancomat. Banca te obligă
Playtech.ro
Cine sunt românii care vor avea pensia mărită cu 700 de lei. Ce se întâmplă până pe 15 august
DailyBusiness
METEO. ANM anunță ce îi așteaptă pe români în luna august
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Cea mai fină ciocolată de casă. Rețeta de care nu te poți sătura
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei, asta i-a adus AURUL
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Marina rusă începe exerciții majore implicând flotele sale
MediaFlux
BETTY SALAM, cum n-a fost VĂZUTĂ NICIODATĂ! EXCLUSIV PAPARAZZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!