Circa 500.000 de oameni au ieşit în stradă, în a cincea zi de proteste. Participare record în Capitală, peste 170.000 de persoane VIDEO

Aproximativ 330.000 de persoane au ieşit în stradă în marile oraşe, pentru a cincea zi consecutiv. Oamenii sunt nemulţumiţi de Ordonanţa de Urgenţă aprobată de Guvern, privind modificarea Codurilor penale. În Capitală, peste 170.000 de persoane s-au adunat, sâmbătă seară, în Piaţa Victoriei. S-au scandat lozinci antiguvernamentale și anti-PSD. Sâmbătă după-masă, mii de persoane au mărşăluit pe străzile Capitalei şi s-au adunat în faţa Palatului Parlamentului, unde au format un lanţ uman în jurul clădirii.
Iulian Tudor
04 feb. 2017, 15:12
Circa 500.000 de oameni au ieşit în stradă, în a cincea zi de proteste. Participare record în Capitală, peste 170.000 de persoane VIDEO

UPDATE ora 23.00 Manifestanţii din Piaţa Victoriei au început să plece, la finalul unei zile în care protestele au început de dimineaţă şi s-a atins o participare record de 170.000 de oameni. Oamenii care se aflau în piaţă în momentul în care premierul Sorin Grindeanu a anunţat că OUG pe justiţie va fi abrogată au spus că vor să continue protestele.

UPDATE ora 22.00 Potrivit ultimelor estimări, circa 330.000 de oameni au ieşit în stradă în ţară, în a cincea zi de proteste. În Piaţa Victoriei din Capitală sunt peste 170.000 de oameni, număr-record de manifestanţi.

Protestatarii scandează ”Nu plecăm”, „Nu cedăm”. Pe pancarte scrie: „Ne-am cultat în 2017 şi ne-am trezit în 1989”, „Nu Soros sau Iohannis m-au scos în stradă, ci Dragnea” şi „PSD ₌ Partidul slugilor lui Dragnea”.

Peste 10.000 de manifestanţi au ajuns, sâmbătă seară, în faţa sediului PSD Constanţa, ei scandând “Hoţii, hoţii” şi având pancarte pe care scria: “Pentru ţară şi popor Dragnea fă-te scriitor”, “Dragnea eu te-aş întreba unde e Târgoviştea? Iordache: Altă întrebare”, unul dintre manifestanţi care s-a declarat votant PSD spunând că va ieşi în stradă până când Dragnea va demisiona din partid, iar Sorin Grindeanu şi Florin Iordache din Guvern.

Numărul protestatarilor de la Sibiu a depăşit 25.000, iar oamenii revin în Piaţa Mare pentru ca la ora 22.00 să intoneze toţi Imnul Naţional. Pe străzi se strigă ”Sibiu, Timişoara, mâine-n toată ţara”, manifestanţii nerenunţând la protest deşi au aflat că premierul a anunţat abrogarea ordonanţei. „Nu vă culcaţi pe o ureche”, au strigat sibienii.

Aproximativ 7.000 de persoane au mărşăluit, sâmbătă seară, pe străzile muncipiului Galaţi, solicitând anularea ordonanţei privind modificarea Codurilor Penale. Manifestanţii strânşi în zona centrală a municipiului au pornit în marş pe străzile principale ale oraşului, iar în faţa sediului PSD au scandat „Hoţii”, „PSD, ciuma roşie” şi „Jos ordonanţa”.

Peste 10.000 de ieşeni protestează pe străzile oraşului, scandând, printre altele, „Moldova s-a trezit” şi „Sunteţi o ruşine mare, mergeţi toţi la închisoare”, în timp ce pe o pancartă se poate citi: „De Sfântul Valentin, nu vreau trandafiri”.

Peste 3.000 de arădeni mărşăluiesc, la ora transmiterii acestei ştiri, pe străzile municipiului şi poartă un sicriu pe care sunt scrise mai multe mesaje. Pentru prima dată, sunt acţiuni de protest şi în alte câteva localităţi din judeţul Arad.

Aproximativ 3.000 de oamenii participă, sâmbătă seară, la un nou protest organizat la Pitești față de aprobarea ordonanței de urgență privind modificarea Codului penal și Codului de Procedură penală.

Peste 5.000 de persoane s-au strâns, sâmbătă seara, în Piața Revoluției din municipiul Baia Mare, pentru a manifesta împotriva modificării Codurilor Penale.

UPDATE ora 21.22 Peste 150.000 de persoane sunt în Piaţa Victoriei din Capitală şi spun că vor să continue protestele, în ciuda anunţului făcut de Sorin Grindeanu, de abrogare a OUG de modificare a codurilor penale.

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, sâmbătă seară, că ordonanţa de urgenţă de modificare a codurilor penale va fi abrogată. Mai mult, acesta a precizat că va demara o consultare cu partidele pornind de la forma actuala a ordonanţei, exceptând pragul de 200.000 de lei prevăzut la abuzul în serviciu, pentru a o pune în acord cu deciziile Curţii Constituţionale.

UPDATE ora 21.05 Circa 2.000 de persoane protestau sâmbătă seară, în jurul orei 19,30, în centrul Craiovei, în Piața „Mihai Viteazul” – Piața Prefecturii, pentru a cincea seară consecutiv, iar în centrul municipiului Calafat se aflau circa 30 de persoane.

Peste 2.500 de persoane s-au adunat, sâmbătă seara, în fața Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, pentru a protesta, în a cincea zi consecutiv, împotriva ordonanței de urgență referitoare la modificarea Codurilor penale și a proiectului privind grațierea.

Aproximativ 150 de persoane s-au întâlnit în centrul municipiului Alexandria în semn de protest față de adoptarea de către Guvern a ordonanței de modificare a Codurilor penale și a proiectului privind grațierea.

Peste o mie de oameni participă sâmbătă seara, la Deva, la un marș de protest prin care solicită abrogarea ordonanței de urgență prin care se modifică codurile penale și a proiectului de lege privind grațierea. Protestatarii s-au adunat în Piața Victoriei și după o oră și jumătate au plecat în marș pe principalele străzi ale orașului. În față sunt mai mulți oameni cu drapele, pancarte și o cruce din lemn pe care este scris că democrația a murit pe 31 ianuarie 2017.

Aproximativ 150 de persoane protestează sâmbătă seara în municipiul Târgu-Jiu, împotriva adoptării de către Guvern a proiectului de lege referitor la grațiere și a ordonanței de urgență de modificare a Codurilor penale.

UPADTE ora 20.50 Numărul protestatarilor din Piaţa Victoriei a ajuns la circa 100.000.

UPDATEA ORA 20.30 Peste 1.000 de arădeni au pornit în marș sâmbătă seara, dupa ora 19,30, pe Bulevardul Revoluției, pe traseul Piața Revoluției – Piața Pogdoria și retur, pentru a-și exprima astfel nemulțumirea față de adoptarea de către Guvern a ordonanței de modificare a Codurilor penale.

Aproximativ 1.500 de persoane au plecat sâmbătă seară în marș pe principala arteră a municipiului Brăila, Calea Călărașilor, protestând împotriva actelor normative adoptate marți de Guvern privind grațierea și modificarea codurilor penale.

Aproximativ 80 de persoane, printre care s-au aflat și copii, au participat sâmbătă la un protest în dreptul Prefecturii județului Giurgiu.

Peste o sută de români și maghiari au protestat în centrul municipiului Miercurea Ciuc, pentru a patra seară consecutiv, nemulțumiți de decizia Executivului de a adopta proiectul de lege referitor la grațiere și ordonanța de urgență de modificare a Codurilor penale.

UPDATE ora 20.25 Peste 18.000 de sibieni protestează pe străzi, sâmbătă seară, urmând ca la ora 22.00 să se reunească în Piaţa Mare pentru a intona Imnul României şi cel al Uniunii Europene. În faţa PSD manifestanţii au scandat: „Cine sunteţi voi, să treceţi peste noi”, dar şi „Hoţu’ cu mustaţă ne-a furat pe faţă!”.

Peste 300 de persoane participau, sâmbătă seară, la ora 18,30, la un protest în Piața Revoluției din municipiul Botoșani, în semn de nemulțumire față de deciziile luate marți seară de Guvern cu privire la modificarea și completarea Codurilor penale.

La Reșița, aproximativ 300 de oameni au ieșit și sâmbătă seară în stradă pentru a solicita retragerea de către Guvern a ordonanței de urgență ce prevede modificarea Codurilor penale.

 Aproximativ 1.500 de craioveni protestează pentru a cincea seară consecutiv în Piaţa „Mihai Viteazul” din Craiova solicitând abrogarea ordonanţelor de urgenţă care modifică textul Codului Penal şi al celui de Procedură Penală.

UPDATE ora 20.13 Auto-intitulaţii ”ultraşi” din galeria echipei de fotbal Petrolul Ploieşti participă, sâmbnătă, alături de peste 2.000 de ploieşteni, la a cincea seară de proteste, ei aşteptându-i pe manifestanţi în faţa sediului PSD şi scandând: ”Ultras-ul nu e infractor şi nici ţap ispăşitor”. Jandarmii le-au cerut acestora să nu folosească materiale pirotehnice. La protest a venit şi un bărbat cu un banner pe care scrie: ”Mi-a zis fi-miu: Tati, eu nu mai învăţ, când cresc mare mă fac hoţ!”.

UPDATE ora 20.10 Peste 1.000 de persoane care protestează, sâmbătă seară, pe platoul din fața Prefecturii Galați au blocat circulația pe strada Domnească, iar o parte s-au instalat chiar pe treptele de la intrarea în instituție, repetând astfel scenariul din serile precedente.

Peste 1.000 de oameni participă, sâmbătă seara, la un nou protest la Alba Iulia solicitând abrogarea Ordonanţei de Urgenţă prin care s-au modificat codurile penale, protestatarii pornind în marş pe străzile oraşului şi scandând „Noi de aicea nu plecăm/ Nu plecăm acasă/ Până nu veţi abroga ordonanţa voastră!”. „Morţii voştri pot vota, dar nu pot şi protesta”, scrie pe o pancartă purtată de un protestatar.

Aproximativ 4.000 de persoane s-au adunat la Timişoara, în Piaţa Victoriei, pentru a protesta din nou, sâmbătă seară, faţă de deciziile Guvernului de a modifica legi din domeniul justiţiei.

Peste 3.000 de persoane protestează pe străzile din municipiul Constanţa faţă de decizia Guvernului de modificare a codurilor penale. Oamenii au început să se strângă începând cu ora 18.00 pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa. Pe pancarte se pot citi mesaje cum ar fi „Ne-aţi momit cu bunăstarea şi ne-aduceţi disperarea” sau „Bullshit nu le-a ieşit”.

UPDATE ora 20.00 Peste 60.000 de persoane s-au adunat în faţa Guvernului. Se scandează lozinci antiguvernamentale și anti-PSD.

Protestatarii suflă în vuvuzele, fluiere şi scandează „DNA să vină să vă ia”, „Noaptea, ca hoţii”, „Altă întrebare? Altă guvernare!”, „Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, până nu vom anula ordonanţa voastră”, „Ne-am săturat cât aţi furat”, „Javra cu mustaţă, ne-a furat pe faţă”, „Demisia” şi „Jos Iordache”.

Manifestanţii mai scandează: „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie”, „În România s-a legalizat hoţia”, „N-aţi votat, ne-au furat”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!”, „România, trezeşte-te”, „Să vă fie frică, ţara se ridică”, „Fără ordonanţă”, „Hoţii”, „Dragnea şi ai lui să se ducă dracului”, „Dragnea să ajungi îmbrăcat în dungi”, „Dragnea, nu uita, te aşteaptă Laura” şi „Dragnea, nu uita, închisoarea-i casa ta”.

Forţe impresionate de ordine au fost aduse la Guvern, jandarmi aşezaţi pe patru rânduri, cu scuturi şi echipamente speciale fiind plasaţi la intrarea în Palatul Victoria.

UPDATE ora 19.39 Peste 3.000 de persoane protestează, sâmbătă seară, în Piaţa Unirii din Iaşi, iar numărul manifestanţilor creşte constant. Ca şi în serile precedente, ieşenii au venit cu steaguri, fluiere şi vuvuzele. Mai mulţi tineri au împărţit baloane în piaţă pe care este scris mesajul „Dragnea, eşti în aer!”.

Oamenii scandează lozinci împotriva guvernului, a PSD şi a lui Liviu Dragnea, iar cei mai mulţi dintre ei spun că nu au încredere că Executivul va abroga ordonanţa de urgenţă emisă marţi seară.

UPDATE ora 19.30 Peste 2.000 de oameni au ieşit din nou în stradă, sâmbătă seară, în Braşov, ca să protesteze şi să ceară retragerea ordonanţei privind modificarea codurilor penale. Braşovenii au la ei vuvuzele şi tobe şi scandează lozinci împotriva ordonanţei privind modificările la codurile penale.

Mai mulţi patroni de cafenele şi baturi din zona centrală s-au solidarizat cu protestatarii şi le oferă gratuit ceai fierbinte şi cafea. De asemenea, patronul unei cofetării a anunţat că vine cu câteva sute de bucăţi de turtă dulce, pe care să le ofere manifestanţilor, „ca să ne treacă gustul de la ce ne-a dat Dragnea“.

UPDATE ora 19.27 Peste 40.000 de persoane se află în faţa Guvernului. Miile de protestatari care s-au întors de la Parlament, unde au făcut un lanţ uman în jurul clădirii, s-au alăturat altor câteva mii care erau deja adunaţi în Piaţa Victoriei.

UPDATE ora 19.20 Aproape 1.000 de manifestanți protestestează sâmbătă seara la Piatra Neamț, pentru a patra zi consecutiv, împotriva adoptării de către Guvern a proiectului de lege referitor la grațiere și a Ordonanței de Urgență de modificare a Codurilor penale. Protestul este autorizat de Primărie și pentru seara de duminică, 5 februarie.

Manifestanții au pancarte pe care sunt mesaje împotriva Guvernului, a președintelui PSD Liviu Dragnea precum și împotriva ordonanțelor. De asemenea, protestatarii strigă mesaje împotriva PSD, dar au și mesaje de susținere pentru DNA. De asemenea, oamenii cer în timpul marșului tuturor locuitorilor din Piatra Neamț să se alăture protestului.

UPDATE ora 19.20 Peste 1.000 de persoane au blocat, sâmbătă seară, circulaţia în zona centrală a municipiului Galaţi şi cer anularea ordonanţei privind codurile penale. Ei scandează lozinci precum: „Anulaţi ordonanţa” sau „Ordonanţa anulată, nu abrogată”. „În democraţie hoţii stau la puşcărie” şi „Să vă fie frică strada se ridică”. De asemenea, ei au pancarte cu mesajele: „Dragnea nu uita, tara asta este a mea”, „Afară, afară cu mafia din ţară”, „DNA să vină să vă ia” şi „Anulaţi ordonanţa”.

UPDATE ora 19.00 Aproape 1.000 de protestatari s-au strâns la mitingurile din municipiile Sibiu și Mediaș. În Piața Mare din centrul municipiului Sibiu, sunt câteva sute manifestanți, majoritatea cu steaguri și pancarte. O parte dintre cei prezenți sunt însoțiți de copii.

Printre mesajele de pe pancarte: „Studenții se ridică, ordonanța pică”, Vă dau suta înapoi, numai să scăpăm de voi”, Je suis mitingău”.

UPDATE ora 18.55 Protestatarii au plecat de la Palatul Parlamentului şi se îndreaptă spre Piaţa Victoriei, acolo unde s-au adunat deja câteva mii de persoane. Traficul rutier este blocat pe sensul pe care protestatarii se îndreaptă către Piaţa Victoriei.

UPDATE ora 18.25 Protestatarii au ajuns la Palatul Parlamentului unde au format un lanț uman în jurul clădirii. În drum spre Palatul Parlamentului, manifestanții s-au oprit în fața Ministerului Justiției unde au strigat „Demisia, demisia”, „Ieși afară, javră ordinară”, „La ceas de seară, ați furat o țară”. În acest moment, la protest participă în jur de 35.000 de oameni.

UPDATE ora 18.20 Aproximativ 100 persoane s-au adunat, sâmbătă, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, pentru a protesta din nou împotriva ordonanței de urgență privind modificarea celor două coduri penale. Protestatarii poartă pancarte cu mesaje prin care își arată nemulțumirea față de demersurile legislative respective, precum și mesaje antiguvernamentale și împotriva PSD.

În Bucureşti, coloana de manifestanți formată la Piața Victoriei se îndreaptă, sâmbătă după-amiază, către Piața Universității, scrie Agerpres. Oamenii sunt flancați de jandarmi.

Se scandează lozinci antiguvernamentale și anti-PSD. „Democrație, integritate, nu imunitate”, scrie pe un banner pe care îl poartă cei aflați în față.

Potrivit unor surse oficiale, la marș participă peste 10.000 de oameni.

Manifestanții merg către Palatul Parlamentului, unde ar urma să realizeze un lanț uman în jurul clădirii.

Coloana de manifestanți din Piața Victoriei s-a pus în mișcare, după ora 16,00, pe bulevardul Lascăr Catargiu.

Mitingul a început la ora 11,00, când în piață au venit în special persoane însoțite de copii.

La un moment dat, erau acolo câteva mii de persoane. Manifestația a decurs în mod pașnic, zona fiind supravegheată de forțele de ordine.

Apelul în vederea participării la acțiunea de protest a fost lansat pe pagina de Facebook „Corupția ucide”, unde se preciza că de la ora 16,00, protestatarii ar urma să pornească în marș către Parlament, realizând ulterior un lanț uman în jurul clădirii.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cât de ieftine sunt, de fapt, casele în Spania. Mulți români și-au cumpărat deja locuințe cu piscină și etaj. Dai și de două ori mai puțin decât pe apartamentele din Militari, Veteranilor sau Berceni
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
De ce a pus Jador stop relației cu Oana Ciocan. Ce îi făcea artistului în intimitate 😱 E s-ar fi săturat să fie...
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Nicușor Dan anunță recuperarea în instanță a unor clădiri adiacente Pasajului Macca-Vilacrosse
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'