Ruxandra Iacob, fiica Paulei Iacob, a confirmat că avocata a încetat din viaţă.
„Luni a venit acasă. Aseară (nr. marţi) a plecat de lângă noi. Va fi depusă astăzi la capelă la cimitirul Bellu şi maine va fi înmormântarea„, a declarat fiica celebrei avocate.
„Am fost colegi de profesie apropiaţi. A fost un nume care rămâne marcant pentru avocatura românească prin felul ei de a se purta. Ne întâlneam la diverse reuniuni. Paula Iacob era un om de cultură. Iubea mult muzica, în special muzica de operă. Am fost alături de dânsa în dosare, dar şi adversari în procese„, a declarat avocatul Lucian Bolcaş la România TV.
Marius Marinescu a confirmat că Paula Iacob a murit marţi, acasă.
„Am rămas înmărmurit când am auzit vestea. Nu-mi vine să cred că vorbesc la trecut de doamna Iacob. Ne cunoşteam de-o viaţă. Nimeni nu poate să aibă un cuvând rău despre doamna Iacob, toată lumea a iubit-o. S-a încheiat o epocă. De multe ori vorbeam cu doamna Iacob şi spuneam că Regina Maria este regina celor răniţi, despre doamna Iacob pot să spun că era regina avocaturii româneşti. Avea o vorbă bună pentru toţi oamenii necăjiţi„, a declarat şi bunul ei prieten Marius Marinescu la România TV.
Marius Marinescu, despre Paula Iacob: „A fost regina avocaturii româneşti”
Paula Iacob a suferit un accident vascular în urmă cu o lună. Atunci, avocata a fost transportată de urgenţă la Spitalul Floreasca din Capitală. Medicii de acolo au ţinut-o sub supraveghere la terapie intensivă, după care a fost mutată la Spitalul Bagdasar.
La finalul anului 2014, a căzut pe stradă şi a avut nevoie de intervenţia medicilor pentru rănile grave suferite. În plus, ea a fost suferit o fractură de şold şi a avut nevoie de două intervenţii chirurgicale, ea recuperându-se, în vara lui 2015, într-o clinică de recuperare din România.
Avocata Paula Iacob s-a născut la 20 februarie 1932, la București. A devenit studentă la Facultatea de Drept din București la numai 16 ani și a absolvit cursurile la vârsta de 20 de ani.
A fost ziaristă la „Sportul popular”.
Paula Iacob a intrat în Baroul București în 1954, iar la începutul anilor ’90 a fost avocata lui Nicu Ceaușescu.
A fost președinte fondator a Federației Române a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO. A fost și președintele Asociației Femeilor de Carieră Juridică.
S-a remarcat prin pozițiile sale publice în apărarea drepturilor animalelor.