Ministrul Muncii, în direct la România TV: „O nouă lege a pensiilor ar bulversa sistemul”

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a fost invitata Simonei Gheorghe sâmbătă seara, la România TV. Ea a vorbit despre o viitorare lege a pensiilor, dar şi cu cât se majorează pensiile anul acesta.
Romania TV
15 feb. 2020, 08:43
Ministrul Muncii, în direct la România TV:

UPDATE Violeta Alexandru, la România TV: „O provocare a sistemului actual este legat de contribuții, de numărul de angajați. Sistemic, avem o problemă serioadă legată de contribuțiile din sistem. Văd și în Europa de integrare a sporurilor în cuantumul salarial lunar.

UPDATE: Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a fost întrebată dacă se va respecta actuala lege a pensiilor şi se vor majora pensiile cu 40%. „Sunt ministrul Muncii, iar rolul meu este să aplic legea. Legea este în vigoare, nu am alt mesaj decât că sunt omul care trebuie să aplice legea. Nu am alt element care să mă determine în acest moment să afirm altceva. Aşa cum este legea în vigoare, eu sunt chemată să o pun în aplicare.

Nu am, de la premier, de la Ministrul Finanţelor, până în acest moment, niciun element care să mă determine să dau un semnal de rezervă faţă de prevederile legii în vigoare„, a declarat Violeta Alexandru la România TV.

UPDATE Violeta Alexandru, în studioul România TV: „Personal, consider că sistemul de pensii are nevoie de un audit. O nouă lege a pensiilor va bulversa sistemul, de aceea e bine să vedem ce conţine sistemul înainte de a face o nouă lege” (…)

ŞTIREA INIŢIALĂ. Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru a anunţat recent că nu va fi schimbată Legea Pensiilor, dar că face o evaluare a problemelor din acest domeniu în baza sesizărilor pe care le primeşte de la pensionari, în primul rând. Alexandru a mai spus că are deja un inventar, grupat pe 40 de probleme mari, pe care îl va prezenta în scurtă vreme.

Pe de altă parte, majorarea programata a punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie 2020 ar avea loc in contextul unui derapaj bugetar de proportii deja existent, este de parere Consiliul Fiscal al Romaniei.

Chiar fara aceasta masura estimarea CF privind deficitul bugetar pentru anul curent este de 3,8 – 4,1% din PIB, se arata intr-un comunicat al Consiliului, transmis presei.

„Impactul majorarii cu 40% a punctului de pensie de la 1 septembrie 2020, precum si al celorlalte masuri cuprinse in noua lege a pensiilor va fi pe deplin observabil la nivelul anului 2021, estimarea CF privind deficitul bugetar din anul urmator fiind de peste 6% din PIB (in lipsa unor masuri compensatorii). Deteriorarea ar continua si in anul 2022, la peste 7% din PIB.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a declarat că a existat un contract al Casei de Pensii cu Institutul pentru studii în probleme de muncă pentru scanarea cărţilor de muncă, însă contractul s-a finalizat fără a fi scanate toate cărţile de muncă, iar cele scanate sunt greşite. Astfel, oamenii vor fi puşi în situaţia de a-şi aduce singuri documentele în vederea pensionării.

Despre toate aceste probleme, dar şi despr emajorarea salariilor şi indemnizaţiilor bugetarilor, de la ora 20.00, la România TV.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Instagram: Cea mai descărcată aplicație din lume, devansând TikTok
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'