„Nu am venit cu SPP, am venit cu un colaborator care e şofer. Fac asta de ani de zile, nu beneficiez, nu am avut de când sunt preşedintele Camerei relaţii instituţionale cu SPP, adică să beneficiez de pază, protecţie, maşini şi alte facilităţi, am refuzat de la începutul mandatului să fac lucrul acesta pentru un motiv foarte serios: nu am încredere în şeful acestei instituţii, domnul Pahonţu, pentru că ştiu de mult că de foarte mulţi ani îşi depăşeşte atribuţiile, de foarte mulţi ani foloseşte această instituţie, angajaţi ai acestei instituţii să colecteze informaţii, pe de o parte, iar pe de altă parte, să încerce să influenţeze, câteodată a şi reuşit, oameni din Guvern, din partide într-un sens sau altul”, a afirmat Dragnea la România TV.
El a adăugat că şeful SPP mergea la parchete sau vorbea cu procurori şi judecători pentru a transmite „anumite mesaje”.
Citeşte şi: Liviu Dragnea: Proiectul noii legi a pensiilor va fi prezentat public în maxim două luni
„Ştiu din anii trecuţi că avea o practică foarte nocivă, nu am informaţii că ar fi terminat cu aceste practici, că mergea pe la parchete, instanţe sau vorbea cu procurori, judecători, transmiţând anumite mesaje. Toţi cu cei care am vorbit spuneau că majoritatea mesajelor erau, practic, de la dumnealui, în schimb spunea că vin de la preşedinţi, de la preşedintele de dinainte sau de la preşedintele actual. Majoritatea celor care mi-au spus acest lucru de-a lungul timpului mi-au spus că asta este părerea lor pentru că niciunul nu credea că preşedintele României şi cel de dinainte şi cel actual l-ar fi folosit”, a susţinut Liviu Dragnea.
Preşedintele Camerei Deputaţilor a spus că majoritatea miniştrilor a luat ca un fapt că ofiţerii SPP trebuiau să transmită şefului instituţiei ce au făcut.
„Ce informaţii să culeagă acest om despre un ministru ca să-l protejeze? Sincer, ce informaţii poate culege să-l protejeze. Dimpotrivă, majoritatea miniştrilor cu care am vorbit, nu numai în 2017, ajunseseră la o stare de glumă, toţi luau ca un fapt că ofiţerii SPP trebuie să transmită lui Pahonţu unde am fost, ce am făcut”, a mai subliniat Dragnea.
El a menţionat că vicepremierul Paul Stănescu a spus acest lucru „cu subiect şi predicat”.
„Unde scrie în fişa postului la SPP, la şeful SPP, că trebuie să se bage în chestiuni politice, în viaţa internă a partidelor, în influenţarea membrilor Guvernului? Asta este într-adevăr o chestiune de securitate naţională”, a adăugat Dragnea.
Liderul PSD a mai spus că nu crede că preşedintele Klaus Iohannis ar fi interesat unde merge un ministru şi cu cine se întâlneşte, subliniind că nici şeful statului nu este protejat.
Citeşte şi: Liviu Dragnea, despre denunţătorii din dosarul său:Turnătorii din dosar îi știu. Şova, Ponta şi Niţulescu
„Klaus Iohannis nu este partenerul meu, nici fost coleg de partid, nici coleg cu mine. Este un adversar politic. Dar cu toate astea, nu pot sa cred a presedintele este interesat unde merge, ce face si ce program are un ministru. O fi singur omul asta? Cine culege informatii le folosește într-un anume fel.
Incep sa vorbeasca foarte multi oameni. Am avut o perioada in care a fost o frica foarte mare in Romania si se vorbea in soapta. Sunt oameni care vorbesc in soapta si in casa. In ultimul an, si datorita mie, si a domnul Tariceanu, a actiunilor celor doua partide si a parlamentului, oamenii au prins curaj si au inceput sa vorbeasca.
Viorica Dăncilă este riguroasă şi fermă
„Nu exista garantii pentru nimeni. Viorica este un membru de partid din 1996, ceea ce conteaza foarte mult. Este o colega foarte respectata si in restul partidului. Are o minte foarte organizata. Îi cunosc capacitatea şi intelege nivelul de responsabilitate pe care şi l-a asumat. Este riguroasa si foarte ferma”, a descris-o şeful PSD pe prim ministrul Viorica Dăncilă.
Ministerul Finanţelor va propune un model până la 1 martie privind declaraţia 600
„La Guvern am demarat în fortă şi lucrăm cu foarte multă seriozitate. În prezent, facem o analiză pe fiecare minister in parte. Dupa ce vom vorbi cu fiecare ministru vom veni cu masurile care se impun. În privinţa declaraţiei 600 Liviu Dragnea a cerut ca termenul să se prelungească, iar în consecinta am luat decizia de prelungire pana la 15 aprilie. Ministerul Finantelor are termen pana în martie să propună un model care sa conţină o singura declaratie si o singura data pentru plata contributiilor”.
Ministrul Muncii să explice public, să aibă răspunsuri la toate întrebările
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, are obligaţia „fundamentală” să iasă public şi să explice, să aibă răspunsuri la toate întrebările apărute în legătură cu legea salarizării, menţionând că Parlamentul ar putea modifica această lege dacă Guvernul va cere „fundamentat”.
„Dacă Guvernul va trimite la Parlament, va cere fundamentat una sau mai multe modificări (la legea salarizării – n.r.), sigur ne vom uita cu atenţie, nu este nimic imposibil. Dar, în continuare, este foarte important din partea Guvernului să prezinte în fiecare zi informaţii prin toate mijloacele, să iasă ministrul Muncii, să intre prin telefon, să facă conferinţe de presă, să explice, să arate, să scrie, să deseneze, să prezinte exemple, să aibă răspunsuri la toate întrebările apărute în spaţiul public. Este o obligaţie fundamentală a ministrului Muncii în această perioadă şi sunt convins că va face este lucru, şi al tuturor comunicatorilor din partea şi a PSD şi a colegilor de la ALDE să explicăm acest lucru”, a afirmat Liviu Dragnea la România TV.
El a adăugat că, dacă vor fi efecte negative ale legii salarizării, „nimeni nu stă pe gânduri să le rezolve”.
„Dacă vor fi lucruri, efecte negative ascunse care nu au fost ascunse, nu stă nimeni pe gânduri să le rezolve, dar să ne uităm cu atenţie. Dar nu sunt de acord să modificăm o lege prin care să ducem salarii ale unor funcţionari la sute de milioane, nu sunt de acord. Nu sunt de acord ca un funcţionar dintr-un minister să aibă salariul mai mare decât al unui ministru al Guvernului”, a adăugat Dragnea.