„Ne confruntăm cu o amenințare globală, care a schimbat brusc și radical existența noastră. Nimeni, nicăieri în lume nu a fost cu adevărat pregătit pentru a face față cu bine magnitudinii și vitezei cu care se propagă epidemia.
Dar, în același timp, niciodată în trecut omenirea nu a fost mai solidară și hotărâtă să iasă învingătoare dintr-o provocare teribilă cum este aceasta.
Să privim, așadar, cu multă speranță și încredere către un viitor foarte apropiat, în care ceea ce trăim astăzi cu toții nu va fi altceva decât o pagină de istorie dureroasă, care a schimbat pentru totdeauna umanitatea în bine.
În prezent, numărul deceselor și al îmbolnăvirilor este în creștere la nivel global, iar România, ca și alte țări, are încă în față un val epidemiologic căruia trebuie să-i reziste.
Să nu uităm nicio clipă că în spatele statisticilor se află întotdeauna oameni – cu familiile lor, cu problemele și dramele lor.
Solicit tuturor autorităților să nu slăbească niciun moment vigilența! În aceste zile, rămân în vigoare absolut toate restricțiile. Nu ne jucăm cu viața românilor, orice încălcare a regulilor reprezintă un risc major.
România nu se află în etapa de transmitere comunitară extinsă atât datorită efortului autorităților, cât și datorită respectării de către români a distanțării sociale. Am făcut deja foarte multe cu toții pentru a evita un scenariu catastrofal. Haideți să nu irosim acest efort!
Învierea Domnului este sărbătoarea care reprezintă prilejul îndelung așteptat de a petrece câteva zile în mijlocul familiei. Instinctul nostru, absolut natural și uman, este să ne arătăm iubirea față de cei dragi fiind împreună cu ei.
Dar acum, acesta ar fi cel mai rău lucru pe care l-am putea face. Părinții și bunicii noștri se simt mai singuri ca niciodată în aceste zile pentru că nu ne mai au aproape fizic, dar cred că noi avem puterea și știința să-i facem să ne simtă aproape de sufletul lor.
A sta departe de cei la care ținem ne creează un sentiment firesc de neputință, de deznădejde. Dar, în aceste clipe, trebuie să acceptăm că este singura atitudine rațională care ne protejează atât pe noi, cât și pe cei pe care îi iubim.
Vă rog să faceți acest sacrificiu acum, pentru a putea fi împreună, sănătoși, mai târziu.
Oricât de dificil ne este acum, am toată încrederea că vom deveni mai puternici după această grea încercare. Iar motivul pentru care sunt optimist sunteți voi, dragi români
Respectarea unor restricții dureroase, creativitatea celor care ați găsit soluții să vă continuați, chiar și parțial, proiectele, solidaritatea și munca voluntară a celor care sprijiniți spitalele și îi ajutați pe cei care nu se pot descurca singuri în această perioadă sunt tot atâtea confirmări că voi sunteți ce are mai de preț România.
O societate care pune viața mai presus de orice este o societate care are o solidă temelie morală pe care să își ridice un viitor mai bun.
Pentru a putea face însă asta cât mai repede, trebuie să rămânem cu toții sănătoși și în siguranță. Stați acasă de Sărbători! Nu mergeți în vizite la prieteni și familie! Paștele este sărbătoarea biruinței vieții, să trăim acest adevăr în sensul său cel mai profund, salvând viețile celor dragi! Vă doresc sărbători cu sănătate!„, a spus preşedintele Iohannis în discursul dinaintea Paştilor.
Citeşte şi: CORONAVIRUS în România. Suceava se apropie de 2.000 de cazuri. Bucureştiul e pe locul II la îmbolnăviri
Alte opt persoane infectate cu COVID-19 au murit în România, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică. Este vorba despre cinci bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 41 şi 82 ani. Cel mai tânăr pacient infectat cu coronavirus este un bărbat de 41 de ani din judeţul Ialomiţa, fără boli asociate, care revenise din Marea Britanie. Bărbatul a fost transportat la Institutul ”Matei Balş”, direct de la aeroport. Bărbatul a murit după 18 zile la terapie intensivă.
Joi, Parlamentul României a aprobat prelungirea stării de urgenţă în România pentru încă o lună.