Stela Popescu a fost înmormântată cu onoruri militare. Momentul când trupul Stelei Popescu a fost coborât în groapă a fost marcat cu mai multe salve trase în aer de soldaţi din garda de onoare.
Slujba de înmormântare s-a încheiat după ora 13.00. În curtea mănăstirii, mai mulţi soldaţi aşteptau să preia sicriul actriţei Stela Popescu.
După slujba de înmormântare, mai mulţi soldaţi au preluat sicriul actriţei Stela Popescu din biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi au condus-o pe marea actriţă spre locul în care îşi va duce somnul de veci.
Sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Stela Popescu a fost adus, duminică, la Mănăstirea Cernica, la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. Câteva sute de oameni au întâmpinat cortegiul funerar.
Printre cei prezenți la Mănăstirea Cernica se află actorii Alexandru Arșinel și Vasile Muraru, Adrian Enache, prințul Paul și Prințesa Lia, fostul fotbalist Rică Răducanu, prieteni şi admiratori ai actriței.
Distincția pe care Stela Popescu a primit-o în luna martie a anului trecut chiar de la președintele României, Klaus Iohannis – „Ordinul României în Rang de Cavaler” -, o plasează pe actriță în galeria numelor care pot beneficia de onoruri militare la ceremonia funerară. Astfel, în ziua în care va avea loc înmormântarea, sicriul cu trupul Stelei Popescu, pe care a fost pus steagul tricolor, va fi așezat pe un catafalc ce va fi încadrat, pe toată durata slujbei, de patru militari.
Vezi care au fost: Bărbaţii care i-au marcat viaţa Stelei Popescu
Trupul neînsuflețit al actriței a fost depus timp de două zile la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”. Cei care au dorit să își ia rămas bun de la Stela Popescu au umplut foaierul teatrului cu buchete de flori și zeci de coroane și au aprins candele.
Stela Popescu a murit joi, la vârsta de 81 de ani. Actriţa Stela Popescu a suferit un accident vascular cerebral hemoragic sever.