„Sper să ne ajute Dumnezeu să avem cel puţin în fiecare reşedinţă de judeţ, în perioada următoare, câte un bazin de înot, pentru că ăsta nu este un moft, ci un obiectiv care este într-un pachet minim de civilizaţie (…) Acest bazin va schimba profund viaţa acestui oraş în bine (…) O să sprijin cu toate puterile mele, care deocamdată nu sunt mici, să se facă în ţară cât mai multe bazine de înot (…) Este un obiectiv major ca în România cât mai mulţi copii să înveţe să înoate (…) Şi dacă tot vorbim despre sport, mai trebuie să se realizeze un obiectiv aici, la Focşani (…) şi anume cel puţin unul din cele două stadioane trebuie să fie modernizat. Focşaniul are nevoie de un stadion (…) Şi nu este un caz singular, este un program de reabilitare şi modernizare a stadioanelor existente, unde va fi cazul vom vorbi despre stadioane noi şi, de asemenea, un program de realizare a câtorva sute de stadioane cu gazon artificial mici, medii şi mari, parte din programul nostru complex de dezvoltare a sportului de masă şi a celui de performanţă”, a declarat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.
După tăierea panglicii inaugurale, Liviu Dragnea, însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan şi alţi invitaţi a vizitat baza sportivă şi a dat startul unui meci demonstrativ de polo, aruncându-le mingea jucătorilor din piscina olimpică.
Lucrările la bazinul acoperit au demarat în decembrie 2015 şi s-au încheiat la începutul acestui an. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Vrancea, investiţia s-a cifrat la aproape 32 de milioane de lei (circa 7 milioane de euro) şi a fost asigurată de Guvernul României, prin Compania Naţională de Investiţii, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
Bazinul olimpic are o suprafaţă de 833 de metri pătraţi şi o adâncime de 2,30 metri, iar bazinul didactic de antrenament, aflat în imediata vecinătate a acestuia, are o suprafaţă de 312 pătraţi şi o adâncime variabilă de la 1,20 la 1,80 metri.