Liviu Dragnea, către tinerii social-democraţi: E important să nu minţi!

Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a îndemnat, luni, pe tinerii social-democrați prezenți la un eveniment la Palatul Parlamentului să nu mintă și să nu inducă în eroare instituțiile statului, "așa cum face guvernul tehnocrat".
Iulian Tudor
07 nov. 2016, 18:05
Liviu Dragnea, către tinerii social-democraţi: E important să nu minţi!

„Astăzi a fost o zi importantă în Camera Deputaților, pentru că era supusă la vot o lege care permite majorarea salariilor pentru câteva categorii sociale extrem de importante, în special medici și profesori, cu 15%. Și am adoptat-o. Nu fac nici pe dădaca, dar e bine să știți niște lucruri și să învățați ce nu e bine făcut ca politician, indiferent dacă ești tânăr sau mai puțin tânăr. E important să nu minți și e și periculos și să nu folosești date false, știind că acestea sunt false inducând în eroare instituții publice, mințind cetățeni, sindicatele și punând în pericol siguranța națională. Acești tehnocrați ne tot spun că nu sunt bani pentru măririle salariale. (…) Acest guvern și-a luat angajamentul prin legea bugetului de stat că va cheltui în acest an 255 miliarde de lei, din care care a cheltuit pe 9 luni (date oficiale) doar 169 de miliarde. Atât au fost în stare — și mă refer la cheltuieli care înseamnă inclusiv investiții, adică dezvoltare. (…) Pe aceeași medie, de 19 miliarde de lei pe lună, le-ar mai rămâne necheltuiți 29 miliarde de lei. Asta e marea performanță a guvernului tehnocrat”, a declarat liderul PSD la evenimentul „Tinerii îndrăznesc să creadă în România”, organizat de PES și PSD, potrivit Agerpres.

Dragnea a subliniat că programul de guvernare al PSD, singurul care este prezentat, se bazează pe cifre și calcule, spre deosebire de alte programe.

„Platforma dlui Dacian Cioloș este un set de dorințe, idei, afirmații. M-am uitat și pe programul USR, care cuprinde foarte multe afirmații în sensul „să fie bine, să nu fie rău”. Am încercat să mă uit și pe programul PNL, nu mai e la fel cu cel din 2015, și am văzut aseară la mitingul ăla, în afară de un filmuleț când se dădea un milion la venire și unul la plecare, că doamna care conduce acest partid a spus ce vrea să facă pentru tineri: „Îmi doresc, când vom fi noi la guvernare, să fie în fiecare județ un student sau o studentă care să fie fericiți pentru că găsesc un loc de muncă după ce termină facultatea”. Deci obiectivul lor este 41 de studenți care să-și găsească un loc de muncă după ce termină facultatea”, a afirmat el.

Liderul PSD a prezentat apoi o serie de date statistice referitoare la perspectiva tinerilor români.

„Care este perspectiva tinerilor din România — 99 din 100 de tineri nu intenționează să-și deschidă o afacere. În primul rând le e teamă, în al doilea rând nu au bani. Unul din patru tineri nu citește literatură, unul din doi nu merge deloc la teatru, balet, unul din trei tineri nu face sport absolut deloc, 9 din 10 petrec aproape 8 ore pe zi la tv, internet, jocuri video, unul din 10 bea zilnic, unu din trei fumează zilnic. Ce vrem să facem pentru tineri?”, a adăugat Dragnea.

El a vorbit despre un pachet minimal de măsuri al PSD cuprins în programul Garanția pentru tineri, între acestea fiind alocații de 350 de euro pentru finalizarea studiilor — potențiali beneficiari 60.000 de tineri; alocații pentru terminarea gimnaziului 400 de euro de persoană — potențiali beneficiari 60.000 de tineri; burse profesionale de 400 de lei pe lună — potențiali beneficiari 60.000 de tineri; sprijin de 250 de lei pe lună pentru continuarea studiilor de către tinerii din familiile sărace — potențiali beneficiari 270.000 de elevi.

În cadrul planului pentru construcția și utilizarea eficientă a locuințelor sociale, PSD vrea în jur de 1.500 de locuințe pe an numai pentru tineri.

CITEŞTE ŞI: Dragnea acuză Guvernul că „minte” în privinţa impactului legii care majorează salariile: „Parlamentul nu stă spectator”

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'