Liviu Dragnea: Cel mai mare RISC ar fi ca PSD să se DIVIZEZE într-o competiţie internă pentru prezidenţiale

Liviu Dragnea avertizează că cel mai mare risc pentru PSD ar fi ca formaţiunea să se divizeze într-o competiţie internă pentru prezidenţiale şi a arătat că social-democraţii ar trebui să se unească în jurul unui singur candidat. Dragnea a comentat în acest fel ideea organizării de alegeri preliminare, pentru desemnarea candidatului PSD la prezidenţiale.
Romania TV
18 iun. 2014, 11:05
Liviu Dragnea: Cel mai mare RISC ar fi ca PSD să se DIVIZEZE într-o competiţie internă pentru prezidenţiale

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că partidul trebuie să se reunească în jurul unui singur candidat dacă vrea să aibă şanse reale de câştig.

”Cel mai important lucru, din punctul meu de vedere, şi nu numai ca preşedinte executiv, ci şi ca membru de partid şi ca vechi combatant în partidul ăsta şi participant la atâtea campanii electorale şi după ce am văzut toate greşelile făcute de-a lungul anilor în aceste campanii electorale, mai ales la cele prezidenţiale, cel mai important ar fi ca partidul ăsta să se reunească în jurul unui singur candidat, asta dacă vorbim serios de şanse reale de câştig. Dacă ne interesează un spectacol, sigur, atunci nu ne mai interesează alegerile prezidenţiale. (…) Cel mai mare risc pentru noi ar fi ca acest partid să se divizeze într-o competiţie internă pe care ştim dinainte cine ar putea să o câştige. Deci, ştim dinainte cine ar putea să câştige o competiţie internă”, a spus Dragnea, citat de Agerpres.

În legătură cu afirmaţia lui Mircea Geoană care susţinea că doreşte alegeri pe sistem american, prin consultarea tuturor membrilor partidului, pentru desemnarea candidatului la Cotroceni, Dragnea a arătat că nu a ‘ajuns la nivelul atât de mare’ încât să poată comenta declaraţiile lui Geoană.

ALEGERI PRELIMINARE în PSD. Ponta: Mă gândesc că vor mai mulţi doritori pentru candidatura la Preşedinţie

În opinia sa, la Comitetul Executiv al PSD din 30 iunie se va evalua nivelul de pregătire şi de implicare al organizaţiilor judeţene pentru campania prezidenţială, el arătând că atunci se va stabili şi când, cum şi unde va fi susţinut candidatul PSD – CN, Congres sau ambele.

‘Trebuie să avem discuţii cu fiecare organizaţie judeţeană, cu fiecare şef de organizaţie judeţeană, privind nivelul de determinare şi de implicare în campanie a fiecărei organizaţii judeţene. Trebuie, de asemenea, să stabilim la CEx în momentul în care ne hotărâm să susţinem un candidat când, cum şi unde să o facem – Consiliu Naţional, Congres sau amândouă – cam care să fie datele clare pentru aceste două evenimente şi locaţiile respective’‘, a precizat Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD.

Dragnea a mai explicat că organizarea Comitetului Executiv Naţional într-un fost complex militar aflat acum în circuitul turistic, dar fără accesul presei, este generată de nevoia unei dezbateri interne ‘foarte profunde şi aşezate’.

Din când în când fiecare partid, sau mă rog, partidul nostru, simte nevoia să aibă o discuţie foarte profundă, foarte aşezată. O astfel de discuţie nu poate fi organizată numai în cadrul unui Comitet Executiv Naţional, aşa cum s-a organizat tot timpul în sala Constantin Stere (la Palatul Parlamentului-n.r.), în două-trei ore. Nu. E nevoie de o zi sau două zile în care fiecare să îşi poată spune punctul de vedere, să spună cum vede el acţiunile pe care trebuie să le întreprindem pentru alegerile prezidenţiale. Orice partid are nevoie de genul acesta de acţiuni şi ăsta e un moment foarte bun la începutul verii’‘, a susţinut liderul social-democrat.

Dragnea: N-am fost niciodată şeful negocierilor cu PPDD, tot eu şi Ponta vom merge la întâlniri

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!