Liviu Dragnea e TRANŞANT: PNL să spună dacă vrea să iasă de la guvernare. Nu putem să stăm cu Guvernul BLOCAT

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că dacă PNL vrea să iasă de la guvernare, e bine să o spună, precizând că PSD aşteaptă de la liberali să fie contactaţi într-un termen "rezonabil" pentru a discuta despre restructurarea guvernului propusă de premierul Ponta. Dragnea a adăugat că nu se poate sta cu Guvernul blocat până când se hotărăsc liberalii în privinţa restructurării.
Romania TV
12 feb. 2014, 08:38
Liviu Dragnea e TRANŞANT: PNL să spună dacă vrea să iasă de la guvernare. Nu putem să stăm cu Guvernul BLOCAT

„Dacă vor să iasă (de la guvernare, n.r.) e bine să o spună pentru că suntem în februarie, e un an întreg în faţă, sunt măsuri serioase care trebuie adoptate în următoarea perioadă”, a spus Dragnea.

„Noi nu vrem să iasă de la guvernare, Doamene fereşte!, dar totuşi avem o săptămână aproape de când sunt câteva ministere în care cred că nu mai funcţionează lucrurile, gândiţi-vă la Finanţe, unde oamenii ăia de acolo nu ştiu, azi la şedinţa de Guvern va fi domnul Chiţoiu, care e demisionar…”, a spus Dragnea.

El a arătat că din partea PSD nu sunt tensiuni referitoare la discuţiile din USL privind restructurarea Guvernului. „Din partea noastră nu e nicio tensiune. Aşteptăm un termen rezonabil să fim contactaţi să avem o nouă întâlnire să încercăm să îi convingem odată”, a spus Dragnea.

Dragnea a declarat, miercuri, că nu se poate sta cu Guvernul blocat până când se hotărăsc liberalii în privinţa restructurării, el arătând că social-democraţii au acceptat toate solicitările avansate de liberali şi că sunt surprinşi de rufuzul acestora.

„Am rămas suprinşi că PNL nu e de acord cu această variantă (propusă de Victor Ponta – n.r.) Am rămas foarte surprinşi şi aşteptăm să vedem dacă se hotărăsc, pentru că nu putem să stăm cu Guvernul blocat până când se hotărăsc dumnealor”, a spus Dragnea.

El a precizat că PSD a acceptat toate solicitările PNL. „Toate solicitările dumnealor au fost acceptate: domnul Johannis viceprim-ministru, ministru de Interne, să coordoneze nu ştiu ce trebuie să coordoneze – va coordona. Dar mi se pare firesc ca fiecare partid din cele patru să aibă un viceprim-ministru dacă discutăm de o coerenţă în ceea ce priveşte susţinerea politică a Guvernului”, a spus Dragnea.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că liberalii nu au fost de acord cu formula de restructurare a Guvernului pe care a propus-o, el arătând că discuţiile vor continua şi că restructurarea Executivului nu se va face atât timp cât nu există o înţelegere.

„Colegii liberali nu sunt de acord cu această formulă de restructuare”, a spus Ponta, care nu a dat detalii privind argumentele invocate de liberali.

„Nu e politicos şi colegial să povestesc lucruri care ţin de discuţia internă. În măsura în care doresc, colegii liberali o să vă spună dânşii”, a spus Ponta.

Preşedintele executiv al PSD a mai spus că nu mai este la fel de încrezător în faptul că în USL se mai poate ajunge la un consens în legătură cu restructurarea Guvernului, el arătând că este foarte surprins de atitudinea PNL, care a respins propunerea premierului Ponta.

„Sincer, nu mai sunt la fel de încrezător (că se poate ajunge la un consens – n.r.). În primul rând, sunt foarte surprins de această atitudine – am înţeles că până acum nu am făcut nimic în Guvern şi trebuie să vină nu-ştiu-cine ca să ne îmbunătăţească activitatea, am înţeles că să ne coordoneze, foarte bine”, a spus Dragnea.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Rămâi fără certificatul de înmatriculare. Se reține pe loc talonul auto și iei amendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'