Liviu Dragnea: „Decizia de a învesti Guvernul Cioloş a fost BUNĂ. Coaliţia PSD-UNPR-ALDE nu mai există demult”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, după o şedinţă informală la Biroului Permanent Naţional, că, după votarea bugetului pe 2016, social-democraţii au ajuns la  concluzia că au luat o decizie bună de a susţine învestirea Guvernului Cioloş. În ceea ce priveşte schimbul de replici cu Călin Popescu Tăriceanu, Dragnea a arătat că ALDE a avut, în mai multe rânduri, alte opţiuni de vot decât PSD şi UNPR şi a explicat că nu mai există demult coaliţia PSD-UNPR-ALDE. 
Ionela Marcu
17 dec. 2015, 11:44
Liviu Dragnea:

Liviu Dragnea a precizat că, după adoptatea bugetului pe 2016, PSD a constatat că a luat o decizie bună de a susţine învestirea cabinetului Dacian Cioloş.

„Am constatat împreună  că decizia de a învesti Guvernul Cioloş a fost bună pentru că obiectivele noastre au fost atinse: Mărirea salariilor s-a întamplat, cresterea punctului depensie cu 5% s-a întâmplat… „, a spus Dragnea.

În ceea ce priveşte majorarea salariului minim, liderul PSD a explicat că actualul Guvern va emite o hotărâre până la sfârşitul anului.

Este firesc ca actualul Guvern să facă o analiză proprie, nefiind o hotărâre adoptată de vechiul Guvern. Vor adopta o hotărâre de Guvern privind salariul minim în perioada următoare, până la sfârşitul anului. Este o măsură pe care o  susţinem în continuare. (…) Am primit răspunsul de la premier în cursul zilei de marţi: a spus că până la sfârşitului anului va adopta această hotărare de Guvern şi ia serios in calcul majorarea salariului minim”, a spus liderul PSD. 

CITEŞTE ŞI Bugetul pe 2016, VOTAT de Parlament. REPLICI Dragnea-Tăriceanu: „E o mâncare de carne cu varză de Bruxelles”

Dragnea a adăugat că nu dorește să pună presiune pe Guvern, adăugând că nu crede că Executivul nu va majora salariul minim.

„Nu vreau să pun presiune pe Guvern, nu se procedează așa, noi ne-am spus argumentat poziția noastră. Am prezentat cifre în Parlament, am prezentat premierului date exacte, nu susținem electoral, asta nu are nicio legătură cu capitalul electoral, pentru că noi am majorat salariul minim din 2012 într-o manieră sustenabilă și echilibrată”, a susținut Dragnea.

Liviu Dragnea a revenit cu precizări şi după schimbul de replici cu şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

„Ceea ce am spus ieri in Parlament imi mentin. Dacă colegii nostri  doresc să avem o relatie ca până acum, trebuie să se poarte corect asa cum noi ne purtam corect cu dumnealor. Suntem colegi in Parlament. Coalitia nu mai există demult pentru că s-a retras Guvernul. O coalitie exista cand are un obiectiv: să sustina un Guvern. Dar era o colaborare parlamentara care functiona, însă cei de la ALDE, în mai multe rânduri, nu au mai votat cum am votat noi şi UNPR”, a spus Dragnea.

Dragnea a mai declarat că a vrut să îl invite pe Victor Ponta la şedinţa informală de joi, însă fostul premier nu i-a răspuns la telefon:

„L-am cautat ieri pe Victor Ponta, l-am sunat de câteva ori la telefon, nu mi-a raspuns, nu stiu daca e in tara. Îmi pare rău că nu a fost.”

Referitor la pensiile speciale pentru aleşii locali, Dragnea a explicat: „Eu le-am spus colegilor mei să se gândească totuşi că  primarii nu au salarii foarte mari. Primarii au foarte multe constrângeri şi foarte puţine drepturi. Nu au drepturile pe care le au funcţionarii publici în ceea ce priveşte sporurile pe care le primesc unii funcţionari publici”. 

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Amenințări cu moartea pentru Trump. Cine a întreținut „climatul de ură”, de fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Nicolae Ciucă: România Poate Prelua Postul de Comisar European pe Economie sau Extindere
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'